Icod de los Vinos

Reisgids
Icod de los Vinos
Proef de plaatselijke wijn en bewonder de unieke drakenbloedbomen in dit charmante stadje met zijn goed bewaard gebleven koloniale architectuur en vruchtbare valleien.

Icod de los Vinos heeft een van 's werelds grootste en oudste drakenbloedbomen. Bezoek dit mooie stadje in een vallei, grenzend aan de zee. Het stadje maakt ook deel uit van het historische wijndistrict van Tenerife.

Icod de los Vinos is opgericht in de 16e eeuw en was een van de eerste steden op Tenerife. In de omliggende valleien werden druiven, bananen en ander fruit verbouwd, waardoor de economie van het stadje opbloeide en de inwoners rijker werden. Tegenwoordig wordt in Icod de los Vinos een keur aan witte, rosé- en rode wijnen geproduceerd. In de plaatselijke bodega's kun je ze proeven.

Zorg dat je de eeuwenoude drakenbloedboom in het Parque del Drago niet mist, de beroemdste attractie van de stad. Het sap van de drakenbloedboom wordt rood zodra het met lucht in contact komt en werd vroeger afgetapt voor genezende doeleinden en gebruikt om verf van te maken. De enorme boom weegt meer dan 150 ton en is 17 meter hoog met een diameter van 20 meter. Het verhaal gaat dat de boom meer dan 3000 jaar oud is, hoewel recente schattingen eerder op 800 tot 1000 jaar uitkomen.

Bekijk de iconische drakenbloedboom van een andere kant vanaf het plein bij de Iglesia de San Marcos. Neem een kijkje in deze prachtige barokke kerk en bewonder het 2 meter hoge zilveren kruis.

Verlaat het stadscentrum om de spookachtige Cueva del Viento te bekijken, een van de langste vulkanische tunnels ter wereld. Deze tunnel, die zich uitstrekt over meer dan 18 kilometer, werd meer dan 27.000 jaar geleden gevormd door de uitbarsting van de nabijgelegen Pico Viejo. Neem een rondleiding met gids door deze grot, die je niet alleen door de oude, ondergrondse passages leidt, maar ook bovengronds langs traditionele boerderijen, voorgebergten en naaldbossen.

Icod de los Vinos bevindt zich in het noordwesten van Tenerife. Het stadje is per bus bereikbaar vanaf Santa Cruz, Puerto de la Cruz of Playa de las Américas. De bushalte voor Icod de los Vinos ligt iets ten noordoosten van het stadscentrum.

Hard Rock Hotel Tenerife
Hard Rock Hotel Tenerife
5 out of 5
Avenida Adeje, 300, Adeje
De prijs is € 195 per nacht van 8 jul. tot 9 jul.
€ 195
per nacht
8 jul. - 9 jul.
Verblijf in Adeje bij dit met 5 sterren beoordeelde resort in luxe stijl. Geniet van voorzieningen als gratis ontbijt, gratis wifi en 4 buitenzwembaden. Uit ...
9/10 Wonderful! (1.007 beoordelingen)
"Prima hotel Goed eten (steakhouse oosters restaurant"

Beoordeeld op 5 jun. 2024

Hard Rock Hotel Tenerife