Garachico

Reisgids
Garachico inclusief een kuststadje en rotsachtige kustlijn
Wandel door de geplaveide straten van dit charmante vissersdorpje, waar witgekalkte huizen en kleurige kleine huisjes de verrassend turbulente geschiedenis logenstraffen.

Garachico op Tenerife is bekend vanwege zijn natuurlijke, vulkanische rotspoelen en opvallende Canarische cultuur. Het stadje, gelegen aan een rotsachtige kust en vol uitstekend bewaard gebleven koloniale huizen, is opvallend mooi ondanks de rampen die het in de loop der jaren te verduren heeft gehad.

Garachico was de belangrijkste haven van Tenerife, tot het werd getroffen door een ongelukkige reeks overstromingen, branden, stormen en epidemieën. Hoewel Garachico deze rampen wist te overleven, werd het daarna in 1706 getroffen door een grote vulkaanuitbarsting. De uitbarsting vernietigde de haven en de helft van de stad, wat het einde van de commerciële scheepvaart betekende.

Tegenwoordig zijn de natuurlijke poelen, gevormd toen de vernietigende uitbarsting de oceaan bereikte, een belangrijke toeristische attractie. Het strand, El Caléton en de bijbehorende poelen worden omringd door wandelpaden waar je kunt zonnen of simpelweg van het uitzicht over de kust kunt genieten. Zwem in het warme water en zie de vissen zwemmen onder het oppervlak.

Naast de vulkanische rotspoelen vind je het Castillo San Miguel. Dit bescheiden fort, een van de weinige gebouwen die de uitbarsting van 1706 hebben overleefd, werd oorspronkelijk gebouwd in de 16e eeuw om de stad te beschermen tegen piraten. Bekijk het kruisbeeld dat wordt toegeschreven aan de Spaanse beeldhouwer en architect Martín de Andújar. Geniet van het pittoreske uitzicht vanaf de wallen van het kasteel, waar je de twee rivieren van gestold lava langs de kant van de berg kunt zien.

Bezoek het kleine natuurmuseum in het Convento de San Francisco. Dit voormalige franciscanenklooster werd in 1524 gebouwd en is het oudste gebouw van Garachico. Let op de oude foto's en kaarten in het cultuurcentrum Casa de la Cultura in het gebouw, die een goed beeld geven van de geschiedenis van de stad.

Bewonder de prachtig versierde plafonds in de nabijgelegen Iglesia de San Francisco. Neem een kijkje in de 18e-eeuwse Iglesia de Santa Ana om het prachtige barokke altaarstuk te zien.

Een van de beste tijdstippen in het jaar om Garachico te bezoeken, is tijdens het Fiesta de San Roque in augustus. Garachico is bereikbaar per bus vanuit nabijgelegen bestemmingen zoals Puerto de la Cruz, La Laguna en Santa Cruz.

Hard Rock Hotel Tenerife
Hard Rock Hotel Tenerife
5 out of 5
Avenida Adeje, 300, Adeje
De prijs is € 219 per nacht van 16 jul. tot 17 jul.
€ 219
per nacht
16 jul. - 17 jul.
Verblijf in Adeje bij dit met 5 sterren beoordeelde resort in luxe stijl. Geniet van voorzieningen als gratis ontbijt, gratis wifi en 4 buitenzwembaden. Uit ...