Cannobio

Reisgids
Cannobio

Ontspan je op zomerse dagen aan de oevers van het Lago Maggiore, waar geplaveide straatjes, historische architectuur en een mooi strand de ingrediënten van een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming vormen.

Het gezellige stadje Cannobio is bijzonder schilderachtig. Het ligt verscholen in het noordelijke uiteinde van het Lago Maggiore en is een doolhof van geplaveide straatjes, historische gebouwen en panoramische uitzichten over het meer. Breng je zonnige dagen in deze plaats door met het verkennen van de architectuur en geschiedenis, slenter langs de promenade of zwem in het aangename water bij het Lido.

Cannobio is de allerlaatste stad voor de Zwitserse grens en is tegenwoordig een van de populairste toeristische bestemmingen in de regio. Het historische centrum vormt het hart van de stad, waar pastelkleurige huizen langs de labyrintrijke geplaveide straatjes dicht opeen staan gepakt. Start je verkenningstocht in de Borgo, het oorspronkelijke stadscentrum. De Via al Castello is de oude route waar je een plek ontdekt die door de eeuwen heen nauwelijks veranderd is. Tussen de hoge huizen zie je scheve, oude trappen.

Let even extra op de bijzondere gebouwen die uit de periode tussen de zestiende en de negentiende eeuw dateren. Het zestiende-eeuwse Palazzo Omacini is hier een mooi voorbeeld van. Het bijzonderePalazzo Pironi heeft de vorm van een boeg van een schip. Wandel verder naar Via Giovanola om een kijkje te nemen bij hetPalazzo della Ragione uit het einde van de dertiende eeuw, of Parasio en de mooie Chiesa di San Vittore.

Als je even wat anders wilt dan alleen maar sightseeën, wandel je langs de oever van het meer om een bezoek te brengen aan één van de bekendste attracties van Cannobio, het Lido. Dit mooie, brede strand biedt volop faciliteiten en mogelijkheden om te zwemmen, zonnen en allerlei watersporten te beoefenen. De promenade is een van de mooiste aan het Lago Maggiore. Aan de ene kant van de promenade vind je historische gebouwen, portieken, boetieks en cafés en aan de andere kant liggen het strand en het meer. Vergeet niet een kijkje te nemen op Piazza Vittorio Emanuele III, het hoofdplein langs de promenade.

Cannobio ligt op slechts 4 kilometer van de Zwitserse grens en is vanuit beide landen te bereiken. Rijd er over schilderachtige wegen met de auto naartoe of stap op verschillende vertrekpunten aan boord van een boot. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn in Milaan, Turijn, Lugano en Zürich.

Aquazzurra Resort & Aparthotel
Aquazzurra Resort & Aparthotel
4 out of 5
Viale Vittorio Veneto 37, Cannobio, Provincia del Verbano-Cusio-Ossola
De prijs is € 100 per nacht van 25 jun. tot 26 jun.
€ 100
per nacht
25 jun. - 26 jun.