Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Casa Milà

Dit surrealistische huis is een klassiek ontwerp van Gaudí, met sculpturen, tegels en kleuren die alle conventies in de wind slaan.

Casa Milà is een museum en kunstruimte in Eixample, iets ten noorden van het stadscentrum. Het is ontworpen door Gaudí en is gebouwd tussen 1906 en 1912. Zowel de binnen- als de buitenkant zijn ontworpen in Gaudí's kenmerkende stijl, met gebogen lijnen, fantasierijke sculpturen en fijne details die overal in zijn verwerkt, van de liftschachten tot het dak. Tegenwoordig herbergt dit huis een galerie voor tentoonstellingen. De binnenplaats, de zolder, de begane grond, de zolder en het appartement La Pedrera zijn voor publiek toegankelijk en zijn prima voorbeelden van Gaudí's werk.

De bijnaam van het gebouw is 'La Pedrera', wat 'De steengroeve' betekent in het Nederlands. De grillige buitenkant lijkt inderdaad op een steengroeve. Het was bestemd als privéwoning met op de bovenste verdiepingen appartementen die konden worden verhuurd. In 1984 werd het gebouw op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet.

Vanaf de straat kun je de buitenkant van het gebouw bewonderen. Het kost geld om naar binnen te mogen en als je nog geen kaartjes hebt, moet je vaak lang in de rij staan. Het is daarom verstandig om vooraf kaartjes te kopen via de officiële website van La Pedrera.

Voor een klein beetje extra kun je een audiotour volgen. Deze maakt het makkelijker om je weg te vinden en je wordt gewezen op verborgen details die je anders zou missen.

Neem de lift naar het dak. Daar heb je uitzicht op de omgeving en kun je merkwaardige details zien van het gebouw, zoals spiraalvormige schoorstenen. De zolder is omgevormd tot een klein museum, waar aandacht wordt besteed aan een paar van Gaudí's beste werken. Je kunt er tekeningen, plattegronden en video's bekijken.

Het achttiende-eeuwse appartement is gerestaureerd en volgehangen met kunstwerken en meubilair uit die tijd. Een groot deel van de afwerking van de woning is nog origineel, zelfs de deurknoppen.

Bekijk tot slot de tentoonstellingsruimte op de begane grond. Hier worden reguliere kunsttentoonstellingen van lokale en internationale kunstenaars gehouden. Het museum is elke dag open. Het is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.  In de Passeig de Gràcia staan vier gebouwen van Gaudí, waaronder Casa Batlló, dat op loopafstand ligt.


Casa Mila Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Casa Mila

Alle 3.335 accommodaties in de buurt van Casa Mila bekijken
Majestic Hotel & Spa Barcelona € 251
Majestic Hotel & Spa Barcelona

Majestic Hotel & Spa Barcelona

Passeig De Gracia, 68, Barcelona, Barcelona
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Eixample, binnen 5 minuten lopen van Passeig de Gràcia, Casa Batlló en Casa Mila. Ook Plaça de Catalunya en La Rambla liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Diagonal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Passeig de Gracia is het 7 minuten lopen.

  Barceló Raval € 153
  Barceló Raval

  Barceló Raval

  Rambla del Raval, 17-21, Barcelona, Barcelona
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van El Gato del Raval en La Rambla. Ook La Boquería en Museum voor Hedendaagse kunst van Barcelona (Museu d'Art Contemporani) liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 7 minuten lopen.

   Ona Hotels Mosaic € 127
   Ona Hotels Mosaic

   Ona Hotels Mosaic

   Rambla de Catalunya, 84, Barcelona
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Eixample, vlak bij Rambla de Catalunya en Passeig de Gràcia. Ook Casa Mila en Casa Batlló liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Diagonal ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Provenca is het 6 minuten lopen.

    Hotel Colón Barcelona € 195
    Hotel Colón Barcelona

    Hotel Colón Barcelona

    Avenida Catedral, 7, Barcelona, Barcelona
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

     Hotel Condes de Barcelona € 167
     Hotel Condes de Barcelona

     Hotel Condes de Barcelona

     Passeig de Gracia, 73-75, Barcelona
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Eixample, vlak bij Rambla de Catalunya, Casa Mila en Passeig de Gràcia. Ook Casa Batlló en Plaça de Catalunya liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Diagonal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Passeig de Gracia is het 8 minuten lopen.

      NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderón € 207
      NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderón

      NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderón

      Rambla de Catalunya, 26, Barcelona, Barcelona
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Eixample, vlak bij Teatre Coliseum, Rambla de Catalunya en Passeig de Gràcia. Ook Plaça de Catalunya en Casa Batlló liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Passeig de Gracia en Station Barcelona Passeig de Gràcia liggen op 5 minuten lopen.

       Hotel Praktik Bakery € 134
       Hotel Praktik Bakery

       Hotel Praktik Bakery

       Carrer de Provença, 279, Barcelona
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Eixample, vlak bij Casa Mila en Passeig de Gràcia. Ook Casa Batlló en Rambla de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Diagonal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Verdaguer is het 9 minuten lopen.

        Monument Hotel € 339
        Monument Hotel

        Monument Hotel

        Passeig de Gràcia 75, Barcelona
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Eixample, vlak bij Casa Mila, Passeig de Gràcia en Rambla de Catalunya. Ook Casa Batlló en Plaça de Catalunya liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Diagonal ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Provenca is het 7 minuten lopen.