Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Castello del Buonconsiglio

Ontdek de spectaculaire fresco's van de Torre dell'Aquila en bewonder de kunstwerken en historische voorwerpen in het museum van dit monumentale complex.

Het Castello del Buonconsiglio is een museum-kasteel en de voormalige residentie van de prins-bisschoppen van de regio. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen uit de verschillende perioden dat zij hier verbleven, van de 13e tot en met de 18e eeuw. Bekijk het indrukwekkende bouwwerk, dat bovendien in een hoger gelegen deel van het stadscentrum staat.

Bewonder het Castelvecchio in het midden van het complex. Dit is het oudste gedeelte van het kasteel, dat dienstdeed als zetel van de bisschop van Trente tot het eind van de 18e eeuw. Let op de bijzondere renaissancestijl van het Magno Palazzo, dat dateert uit de 16e eeuw. Tussen deze historische gebouwen vind je majestueuze tuinen en sculpturen.

Ga de gebouwen binnen en loop rond door de barokke inrichting van het kasteel. Klim naar de hogere verdiepingen voor schitterende vergezichten over heel Trente. Kijk omhoog naar de gedetailleerde plafonds en bestudeer de kleurrijke muurschilderingen die de betoverende uitstraling van het kasteel benadrukken.

Verken het uitgebreide museum in het complex, met collecties met kunst, manuscripten en interessante archeologische voorwerpen. Je vindt hier onder meer fascinerende exposities met Egyptische artefacten, houten beelden, bronzen medailles en middeleeuwse kunst. Ga de Torre dell'Aquila, oftewel Adelaarstoren, binnen en bekijk de indrukwekkende fresco's, zoals de 15e-eeuwse gotische Ciclo dei Mesi, de Cyclus van de Maanden, die de seizoensveranderingen gedurende het hele jaar weergeeft.

Kom alles te weten over het verleden van dit intrigerende complex, dat maar liefst teruggaat tot de 13e eeuw. Volgens de overlevering is het kasteel via ondergrondse tunnels verbonden met de kathedraal van de stad, zodat de prins-bisschoppen zich ongezien tussen de twee belangrijkste gebouwen van Trente konden verplaatsen.

Het kasteel werd later achtereenvolgens gebruikt als militaire kazerne en gevangenis, waarna het vervolgens in verval raakte. Aan het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw werd het Museo Castello del Buonconsiglio hier gevestigd.

Er wordt een entreeprijs gevraagd voor het museum en kinderen krijgen korting. Het museum is dinsdag tot en met zondag geopend van 's ochtends vroeg tot het begin van de avond. Voor de Torre dell'Aquila wordt een kleine extra vergoeding gevraagd.

Vanaf het treinstation van Trente is het minder dan 10 minuten lopen in oostelijke richting naar het Castello del Buonconsiglio. Het complex is goed bereikbaar vanaf verschillende bushaltes in het centrum van de stad. Neem ook een kijkje bij andere bezienswaardigheden in de buurt, zoals de openbare tuinen en de Dom van Trente.


Beste hotelaanbiedingen in Castello del Buonconsiglio

Alle 604 accommodaties in de buurt van Castello del Buonconsiglio bekijken
Hotel Everest € 53
Hotel Everest

Hotel Everest

Corso Alpini 14, Trento, TN
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in het centrum van Trento, binnen 2 km afstand van Valle dell'Adige en Skirama Dolomiti Adamello Brenta. Monte Bondone ligt op 2,2 km. Station Trento ligt op 11 minuten lopen.

  Grand Hotel Trento € 117
  Grand Hotel Trento

  Grand Hotel Trento

  Piazza Dante, 20, Trento, TN
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van Trento, binnen 15 minuten lopen van Valle dell'Adige en Skirama Dolomiti Adamello Brenta. Monte Bondone ligt op 2 km. Station Trento ligt op maar 2 minuten lopen.

   La Loggia del Castello € 80
   La Loggia del Castello

   La Loggia del Castello

   Piazza della mostra 25, Trento, Trento
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Deze bed & breakfast ligt in Centro Storico di Trento, binnen 2 km afstand van Valle dell'Adige en Skirama Dolomiti Adamello Brenta. Monte Bondone ligt op 2,3 km. Station Trento ligt op 7 minuten lopen en naar Station Povo-Mesiano is het 26 minuten lopen.

    Villa Madruzzo € 106
    Villa Madruzzo

    Villa Madruzzo

    Via Ponte Alto 26, Trento, TN
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in de bergen, op 0,1 km van Valle dell'Adige en binnen 5 km afstand van Skirama Dolomiti Adamello Brenta en Monte Bondone. Ook Torre Aquila en Castello del Buonconsiglio liggen binnen 3 km afstand. Station Povo-Mesiano ligt op 25 minuten lopen.

     NH Trento € 94
     NH Trento

     NH Trento

     Via Adalberto Libera, Trento, TN
       
      4.5 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in het centrum van Trento, binnen 15 minuten lopen van Wetenschapsmuseum van Trento en Fiera di Trento. Kabelbaan Trento-Sardagna ligt op 1,4 km. Station Trento ligt op 23 minuten lopen en naar Station Santa Chiara is het 26 minuten lopen.

      Hotel Buonconsiglio € 91
      Hotel Buonconsiglio

      Hotel Buonconsiglio

      Via Gian Domenico Romagnosi, 14/16, Trento, TN
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Trento ligt binnen 2 km afstand van Valle dell'Adige en Skirama Dolomiti Adamello Brenta. Monte Bondone ligt op 2,2 km. Station Trento ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Povo-Mesiano is het 29 minuten lopen.

       Locanda Le Due Travi € 86
       Locanda Le Due Travi

       Locanda Le Due Travi

       Via Torre Verde 66, 38122 Trento, Italy, Trento
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Deze bed & breakfast ligt in Centro Storico di Trento, binnen 2 km afstand van Valle dell'Adige en Skirama Dolomiti Adamello Brenta. Monte Bondone ligt op 2,2 km. Station Trento ligt op 5 minuten lopen en naar Station Povo-Mesiano is het 28 minuten lopen.

        Bed & Breakfast Dante € 54
        Bed & Breakfast Dante

        Bed & Breakfast Dante

        Via Torre Vanga 14, Trento
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Deze bed & breakfast ligt in Centro Storico di Trento, binnen 15 minuten lopen van Valle dell'Adige en Skirama Dolomiti Adamello Brenta. Monte Bondone ligt op 1,7 km. Station Trento ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Santa Chiara is het 30 minuten lopen.