Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Champ-de-Mars

Dit idyllische park met veel gras ligt in de schaduw van de Eiffeltoren, op een van de mooiste plekjes van de stad.

Hier kun je heerlijk in de zon liggen terwijl je geniet van het uitzicht op een van de bekendste attracties van Parijs: de Eiffeltoren. Je kunt hier genieten van een lekkere picknick en het opvallende monument 'Le Mur pour la Paix’ bewonderen, dat aan het einde van het park staat.

Tussen de vele musea en de prachtige architectuur in de Franse hoofdstad, is deze grote groene ruimte een fantastische plek om te vertoeven. Tijdens het verkennen van de stad is dit de ideale plek om te ontspannen en je voeten even rust te geven. Toen het park in 1780 werd geopend, werd het aanvankelijk gebruikt als paradeveld voor militaire cadetten. Tegenwoordig is het onder bezoekers van de stad een favoriete plek om te genieten van de zon.

Neem je eigen lunch mee. Geniet onder het genot van lokale kazen en een goed glas wijn van de ontzagwekkende Eiffeltoren. Pak je camera erbij en maak die ene perfecte foto. Als het je niet lukt zelf een mooie foto te maken, kun je bij de vele kiosken in de buurt eventueel een foto kopen. Ga de uitdaging aan om een selfie te maken met op de achtergrond de Eiffeltoren volledig in beeld. Kom terug als het donker is om de toren te bewonderen wanneer deze van onder tot boven helemaal verlicht is.

Wandel helemaal naar het einde van het park om het monument 'Le Mur pour la Paix’ te bewonderen. Het monument is in 2000 gebouwd en geïnspireerd op de Klaagmuur in Jeruzalem. De muur is ontworpen door kunstenaar Clara Halter en gebouwd door architect Jean-Michel Wilmotte. Het monument is onderdeel van een drietal monumenten van de hand van dit duo. De twee andere monumenten staan in Sint-Petersburg en Hiroshima. Het stalen frame van het monument is voorzien van glazen panelen waarop in 49 talen en in 18 verschillende alfabetten het woord 'vrede' staat gegraveerd. Om de woorden in het doorzichtige glas te kunnen lezen, moet je steeds van positie veranderen.

De Champ-de-Mars ligt recht voor de Eiffeltoren en is makkelijk te vinden. Vanuit het centrum van de stad kun je hier langs de kades van de Seine heen wandelen. Je kunt ook de RER-trein nemen naar het station Champ-de-Mars. Het park is iedere dag toegankelijk.


Gids voor Champ de Mars


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.770 accommodaties in de buurt van Champ de Mars bekijken
Pullman Paris Tour Eiffel € 232
Pullman Paris Tour Eiffel

Pullman Paris Tour Eiffel

18 avenue de Suffren, Paris
   
  4,4
  / 5, op basis van 2.668 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 5 minuten lopen van Champ de Mars en Eiffeltoren. Ook Palais de Chaillot en Les Invalides liggen binnen 2 km afstand. Station Paris Champ de Mars-Tour Eiffel ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Bir-Hakeim is het 5 minuten lopen.

  Mercure Paris Centre Tour Eiffel € 141
  Mercure Paris Centre Tour Eiffel

  Mercure Paris Centre Tour Eiffel

  20 Rue Jean Rey, Paris
    
   4,1
   / 5, op basis van 5.683 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 5 minuten lopen van Champ de Mars en Eiffeltoren. Ook Palais de Chaillot en Champs-Élysées liggen binnen 3 km afstand. Station Paris Champ de Mars-Tour Eiffel en Metrostation Bir-Hakeim liggen op 5 minuten lopen.

   Eiffel Rive Gauche € 85
   Eiffel Rive Gauche

   Eiffel Rive Gauche

   6 Rue Du Gros Caillou, Paris
     
    3,5
    / 5, op basis van 334 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Pont de l'Alma, Eiffeltoren en Champ de Mars. Ook Les Invalides en Musée Rodin liggen binnen 2 km afstand. Metrostation École Militaire ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 9 minuten lopen.

    Hotel Eiffel Turenne € 95
    Hotel Eiffel Turenne

    Hotel Eiffel Turenne

    20 Avenue De Tourville, Paris
      
     4,4
     / 5, op basis van 533 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue Cler en Les Invalides. Ook Eiffeltoren en Musée Rodin liggen binnen 2 km afstand. Metrostation École Militaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 6 minuten lopen.

     Hôtel Eiffel Blomet € 109
     Hôtel Eiffel Blomet

     Hôtel Eiffel Blomet

     78 Rue Blomet, Paris
       
      4,8
      / 5, op basis van 464 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 2 km afstand van Hôpital Necker-Enfants Malades, Tour Montparnasse en Paris Expo Porte de Versailles. Ook Eiffeltoren en Les Invalides liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Vaugirard ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Volontaires is het 7 minuten lopen.

      Hotel Duquesne Eiffel € 122
      Hotel Duquesne Eiffel

      Hotel Duquesne Eiffel

      23 Avenue Duquesne, Paris
        
       4,4
       / 5, op basis van 1.097 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Hoofdkwartier van UNESCO en Les Invalides. Ook Eiffeltoren en Musée Rodin liggen binnen 2 km afstand. Metrostation École Militaire ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Francois-Xavier is het 7 minuten lopen.

       Grand Hotel Leveque € 82
       Grand Hotel Leveque

       Grand Hotel Leveque

       29 rue Cler, Paris
         
        3,8
        / 5, op basis van 602 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Rue Cler, Eiffeltoren en Les Invalides. Ook Musée Rodin en Champs-Élysées liggen binnen 2 km afstand. Metrostation École Militaire en Metrostation La Tour-Maubourg liggen op 5 minuten lopen.

        Hôtel Yooma Urban Lodge € 78
        Hôtel Yooma Urban Lodge

        Hôtel Yooma Urban Lodge

        51 quai de Grenelle, Paris
          
         4,2
         / 5, op basis van 484 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 2 km afstand van Champ de Mars, Eiffeltoren en Palais de Chaillot. Ook Les Invalides en Paris Expo Porte de Versailles liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Bir-Hakeim ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Charles Michels is het 8 minuten lopen.