Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Ciutat de les Arts i les Ciències

Kijk naar een opera, bezoek een interactief wetenschapsmuseum en ontdek 500 soorten mariene organismen in dit multifunctionele complex.

Het Ciutat de les Arts i les Ciències is een multifunctioneel complex voor cultuur en vermaak. Ontdek 500 soorten mariene organismen, woon een opera bij, maak gebruik van interactieve wetenschap en technologieopstellingen en bekijk 3D-films. Dit complex telt zes gebouwen en strekt zich 2 kilometer uit in de Jardín del Turía. Ciutat de les Arts i les Ciències is het toonbeeld van moderne architectuur in de stad.

Begin je bezoek in L'Hemisfèric, waar je op een koepelvormig IMAX-bioscoopscherm naar 3D-films en digitale animatiefilms kunt kijken. Het halve-bolvormige ontwerp van het gebouw vormt samen met de weerspiegeling ervan (in een meer) het beeld van een gigantisch oog. 

Ga naar het wetenschapsmuseum, het Museu de les Ciències Príncipe Felipe, om kennis op te doen terwijl je met interactieve opstellingen speelt. Je kunt de reconstructie van een mierennest zien, het 15 meter hoge bouwwerk van een DNA-molecule bestuderen en deel uitmaken van de opname van een tv-programma.

Sla zeker L'Oceanogràfic niet over, het grootste aquarium van Spanje. Het aquarium is verdeeld in gedeelten die een op zichzelf staand aqua-ecosysteem weergeven, waaronder Antarctica, het Middellandse Zeegebied en de Rode Zee. Bekijk haaien en roggen in een onderwatertunnel, ontdek pinguïns en zeeleeuwen en woon een dolfijnenshow bij. Er is zelfs een onderwaterrestaurant. 

Bewonder vanaf L'Umbracle de architectuur van het complex. Op de gratis toegankelijke promenade en uitzichtplek worden kunsttentoonstellingen gehouden. Er is ook een botanische tuin op L'Umbracle. Ga naar de officiële website van Ciutat de les Arts i les Ciències voor een overzicht van evenementen in L'Àgora, zoals tennistoernooien, congressen en concerten. Je kunt deelnemen aan een rondleiding in het operahuis El Palau de les Arts Reina Sofía of een opera of klassiek concert bijwonen in een van de tentoonstellingszalen.

Het complex Ciutat de les Arts i les Ciències is vanuit de oude binnenstad van Valencia 15 minuten rijden. Er is parkeergelegenheid, waarvan tegen een toeslag gebruik kan worden gemaakt. Het openbaar vervoer, zoals de bus en metro, stopt dicht bij de hoofdingang van het complex. Je kunt ook te voet gaan. Vanuit Ciutat Vella, de oude binnenstad, is het via de Jardín del Turía 45 minuten lopen.  

Het complex is dagelijks geopend. Kijk op de officiële website voor de openingstijden en toegangsprijzen voor elk gebouw. Neem een hele dag de tijd om het gehele complex te bezoeken. Je kunt ook een meerdaagse toegangkaart kopen en je bezoek over drie dagen spreiden.


Ciudad de las Artes y las Ciencias Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Ciudad de las Artes y las Ciencias

Alle 1.523 accommodaties in de buurt van Ciudad de las Artes y las Ciencias bekijken
Hotel Silken Puerta de Valencia € 59
Hotel Silken Puerta de Valencia

Hotel Silken Puerta de Valencia

Avenida Cardenal Benlloch 28, Valencia, Valencia
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 10 minuten lopen van Jardín del Turia, Palau de la Música en Gulliver Park. Ook Estadio Mestalla en Polytechnische universiteit van Valencia liggen binnen 2 km afstand. Station Aragón ligt op 8 minuten lopen en naar Station Amistat is het 10 minuten lopen.

  Hotel Primus Valencia € 87
  Hotel Primus Valencia

  Hotel Primus Valencia

  Calle Menorca 22, Valencia, Valencia
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Camins al Grau, binnen 15 minuten lopen van Centro Comercial Aqua en Aquarium l'Oceanogràfic. Ook Gulliver Park en Palau de la Música liggen binnen 2 km afstand. Station Marítim Serrería ligt op 14 minuten lopen en naar Station Ayora is het 14 minuten lopen.

   Opera House Valencia B&B € 144
   Opera House Valencia B&B

   Opera House Valencia B&B

   Calle Enrique Viedma Vidal, 2, Valencia, Valencia
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Deze bed & breakfast ligt in Camins al Grau, binnen 5 minuten lopen van Jardín del Turia en Gulliver Park. Ook Aquarium l'Oceanogràfic en Palau de la Música liggen binnen 2 km afstand. Station Amistat ligt op 16 minuten lopen en naar Station Aragón is het 16 minuten lopen.

    Hotel Checkin Valencia € 64
    Hotel Checkin Valencia

    Hotel Checkin Valencia

    Avenida Puerto 129, Valencia, Valencia
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Camins al Grau, binnen 2 km afstand van Centro Comercial Aqua, Aquarium l'Oceanogràfic en Palau de la Música. Ook Haven van Valencia en Playa de la Malvarrosa liggen binnen 3 km afstand. Station Ayora ligt op 7 minuten lopen en naar Station Marítim Serrería is het 11 minuten lopen.

     Vincci Mercat Hotel € 80
     Vincci Mercat Hotel

     Vincci Mercat Hotel

     C/ de la Llanterna, 31, Valencia, Valencia
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Teatro Olympia en Central Market. Ook Plaza de la Reina en Plaza Ayuntamiento (plein) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Angel Guimera ligt op 8 minuten lopen en naar Station Xativa is het 9 minuten lopen.

      Hotel Dimar € 62
      Hotel Dimar

      Hotel Dimar

      Gran Via Marques del Turia, 80, Valencia, Valencia
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 10 minuten lopen van Mercado Colón en Palau de la Música. Ook Gulliver Park en Estadio Mestalla liggen binnen 15 minuten lopen. Station Alameda ligt op 9 minuten lopen en naar Station Colón is het 10 minuten lopen.

       ApartUP L'Umbracle Views
       ApartUP L'Umbracle Views

       ApartUP L'Umbracle Views

       Avenida del Professor López Piñero, Valencia
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Quatre Carreres, binnen 15 minuten lopen van Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en Gulliver Park. Ook Aquarium l'Oceanogràfic en Palau de la Música liggen binnen 2 km afstand. Station Aragón ligt op 28 minuten lopen en naar Station Amistat is het 28 minuten lopen.

        Travel Habitat el Umbracle
        Travel Habitat el Umbracle

        Travel Habitat el Umbracle

        Avenida Profesor Lopez Pineiro, 12, Valencia, Valencia
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Quatre Carreres, Valencia.

         Ciudad de las Artes y las Ciencias (0,2 km) • Aquarium l'Oceanogràfic (0,7 km) • Museum voor Natuurwetenschappen Prince Felipe (0,3 km) • Gulliver Park (1 km) • Haven van Valencia (2,7 km)