Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Ciutat de les Arts i les Ciències

Kijk naar een opera, bezoek een interactief wetenschapsmuseum en ontdek 500 soorten mariene organismen in dit multifunctionele complex.

Het Ciutat de les Arts i les Ciències is een multifunctioneel complex voor cultuur en vermaak. Ontdek 500 soorten mariene organismen, woon een opera bij, maak gebruik van interactieve wetenschap en technologieopstellingen en bekijk 3D-films. Dit complex telt zes gebouwen en strekt zich 2 kilometer uit in de Jardín del Turía. Ciutat de les Arts i les Ciències is het toonbeeld van moderne architectuur in de stad.

Begin je bezoek in L'Hemisfèric, waar je op een koepelvormig IMAX-bioscoopscherm naar 3D-films en digitale animatiefilms kunt kijken. Het halve-bolvormige ontwerp van het gebouw vormt samen met de weerspiegeling ervan (in een meer) het beeld van een gigantisch oog. 

Ga naar het wetenschapsmuseum, het Museu de les Ciències Príncipe Felipe, om kennis op te doen terwijl je met interactieve opstellingen speelt. Je kunt de reconstructie van een mierennest zien, het 15 meter hoge bouwwerk van een DNA-molecule bestuderen en deel uitmaken van de opname van een tv-programma.

Sla zeker L'Oceanogràfic niet over, het grootste aquarium van Spanje. Het aquarium is verdeeld in gedeelten die een op zichzelf staand aqua-ecosysteem weergeven, waaronder Antarctica, het Middellandse Zeegebied en de Rode Zee. Bekijk haaien en roggen in een onderwatertunnel, ontdek pinguïns en zeeleeuwen en woon een dolfijnenshow bij. Er is zelfs een onderwaterrestaurant. 

Bewonder vanaf L'Umbracle de architectuur van het complex. Op de gratis toegankelijke promenade en uitzichtplek worden kunsttentoonstellingen gehouden. Er is ook een botanische tuin op L'Umbracle. Ga naar de officiële website van Ciutat de les Arts i les Ciències voor een overzicht van evenementen in L'Àgora, zoals tennistoernooien, congressen en concerten. Je kunt deelnemen aan een rondleiding in het operahuis El Palau de les Arts Reina Sofía of een opera of klassiek concert bijwonen in een van de tentoonstellingszalen.

Het complex Ciutat de les Arts i les Ciències is vanuit de oude binnenstad van Valencia 15 minuten rijden. Er is parkeergelegenheid, waarvan tegen een toeslag gebruik kan worden gemaakt. Het openbaar vervoer, zoals de bus en metro, stopt dicht bij de hoofdingang van het complex. Je kunt ook te voet gaan. Vanuit Ciutat Vella, de oude binnenstad, is het via de Jardín del Turía 45 minuten lopen.  

Het complex is dagelijks geopend. Kijk op de officiële website voor de openingstijden en toegangsprijzen voor elk gebouw. Neem een hele dag de tijd om het gehele complex te bezoeken. Je kunt ook een meerdaagse toegangkaart kopen en je bezoek over drie dagen spreiden.


Ciudad de las Artes y las Ciencias Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Ciudad de las Artes y las Ciencias

Alle 1.181 accommodaties in de buurt van Ciudad de las Artes y las Ciencias bekijken
Barceló Valencia € 81
Barceló Valencia

Barceló Valencia

Avenida Francia 11, Valencia, Valencia
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Camins al Grau, binnen 10 minuten lopen van Hemisfèric en Centro Comercial Aqua. Ook Palau de la Música en Aquarium l'Oceanogràfic liggen binnen 2 km afstand. Station Amistat ligt op 16 minuten lopen en naar Station Ayora is het 18 minuten lopen.

  Hotel Primus Valencia € 79
  Hotel Primus Valencia

  Hotel Primus Valencia

  Calle Menorca 22, Valencia, Valencia
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Camins al Grau, vlak bij Centro Comercial Aqua en Ciudad de las Artes y las Ciencias. Ook Museum voor Natuurwetenschappen Prince Felipe en Aquarium l'Oceanogràfic liggen binnen 15 minuten lopen. Station Marítim Serrería ligt op 14 minuten lopen en naar Station Ayora is het 14 minuten lopen.

   Expo Hotel € 50
   Expo Hotel

   Expo Hotel

   Avenida Pio XII 4, Valencia, Valencia
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 2 km afstand van Central Market, Catedral de Santa María de Valencia en Plaza de la Reina. Ook Universiteit van Valencia en Bioparc Valencia liggen binnen 3 km afstand. Station Turia ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 8 minuten lopen.

    Senator Parque Central Hotel € 72
    Senator Parque Central Hotel

    Senator Parque Central Hotel

    Plaza Manuel Sanchis Guarner, Valencia, Valencia
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 2 km afstand van Mercat de Russafa, Ciudad de las Artes y las Ciencias en Plaza Ayuntamiento (plein). Ook Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en Gulliver Park liggen binnen 2 km afstand. Station Bailén ligt op 13 minuten lopen en naar Station Xativa is het 16 minuten lopen.

     Hotel ILUNION Aqua 3 € 59
     Hotel ILUNION Aqua 3

     Hotel ILUNION Aqua 3

     Calle de Luis Garcia Berlanga, 19-21, Valencia, Valencia
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Camins al Grau, vlak bij Centro Comercial Aqua en Ciudad de las Artes y las Ciencias. Ook Museum voor Natuurwetenschappen Prince Felipe en Aquarium l'Oceanogràfic liggen binnen 15 minuten lopen. Station Marítim Serrería ligt op 17 minuten lopen en naar Station Ayora is het 18 minuten lopen.

      NH Valencia Las Artes € 66
      NH Valencia Las Artes

      NH Valencia Las Artes

      Avda Instituto Obrero de Valencia 28, Valencia, Valencia
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Quatre Carreres, binnen 5 minuten lopen van Ciudad de las Artes y las Ciencias en Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Ook Museum voor Natuurwetenschappen Prince Felipe en Aquarium l'Oceanogràfic liggen binnen 15 minuten lopen. Station Amistat ligt op 24 minuten lopen en naar Station Ayora is het 25 minuten lopen.

       Holiday Inn Express Valencia Ciudad de las Ciencias € 60
       Holiday Inn Express Valencia Ciudad de las Ciencias

       Holiday Inn Express Valencia Ciudad de las Ciencias

       Carrer de l'Escritor Rafael Ferreres 22, Valencia, Valencia
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Quatre Carreres, binnen 10 minuten lopen van Ciudad de las Artes y las Ciencias en Museum voor Natuurwetenschappen Prince Felipe. Ook Aquarium l'Oceanogràfic en Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía liggen binnen 15 minuten lopen. Station Valencia Fuente San Luis ligt op 22 minuten lopen.

        Hotel Malcom and Barret € 50
        Hotel Malcom and Barret

        Hotel Malcom and Barret

        Av Ausias March 59, Valencia, Valencia
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Valencia ligt bij de zee, binnen 2 km afstand van La Fe-ziekenhuis, Ciudad de las Artes y las Ciencias en Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Ook Museum voor Natuurwetenschappen Prince Felipe en Plaza Ayuntamiento (plein) liggen binnen 3 km afstand. Station Valencia Fuente San Luis ligt op 14 minuten lopen en naar Station Bailén is het 22 minuten lopen.