Costa RicaMexico en Midden-Amerika

Image for Guanacaste - North Pacific Coast bevat surfen, algemene kustgezichten en een zonsondergang

Beklim een berg, ga vogels spotten of ontspan aan de stranden langs de kust van de Grote Oceaan en Caraïbische Zee.

In Costa Rica vind je een groot aantal ecosystemen, voorbeelden van de beste stranden ter wereld en je kunt er het hele jaar lang van lekker weer genieten. Het grenst aan zowel een zee als een oceaan en daarnaast vind je er actieve vulkanen en vijf verschillende soorten bossen. Daarom is het al tientallen jaren favoriet binnen het ecotoerisme en bij avontuurlijke vakantiegangers.

Costa Rica ligt in Centraal-Amerika, tussen Nicaragua en Panama, maar het is hier gelukt om veel van de regionale politieke onrust te vermijden. Het land kent een sterk milieubewust verleden en bijna 25 procent ervan bestaat uit nationale parken of beschermde gebieden.

Beklim een actieve vulkaan, geniet van schone lagunes en bekijk talloze soorten flora en fauna. Avonturiers kunnen gaan mountainbiken, een tokkelbaan nemen en wildwaterraften. Natuurliefhebbers voelen zich thuis in Costa Rica dankzij talloze verschillende topografische regio's en een zeer gevarieerd weerpatroon. Daardoor vind je hier een biodiversiteit die je amper elders ter wereld tegenkomt.

Bezoek de talloze soorten bossen, waaronder nevelwouden, die zoals de naam al aangeeft vaak in nevelen gehuld zijn, en regenwouden, bekend om de hevige regenval en vochtige vegetatie. Kijk of je apen, luiaards en welke van de honderden vogelsoorten en reptielen je tegenkomt die hier leven.

Bezoek het strand om even in de zon te ontspannen of ga surfen. Kies voor Montezuma voor de ontspannen sfeer, restaurants met verfijnde gerechten in Tamarindo, en nachtclubs, restaurants en bars aan het water in Jaco en Dominical. San José, de hoofdstad van het land, heeft een stadse sfeer en is het meest ontwikkeld. Surfers kunnen het beste de kusten verkennen van de Grote Oceaan en Guanacaste. Kies voor een rit naar de Caraïbische kant van het land voor beschutte stranden die onaangetast lijken. Je ziet onderweg waar de bossen het zand ontmoet en je krijgt de kans om talloze diersoorten te zien.

De naam Costa Rica vertaalt naar Rijke Kust. En het land doet zijn naam eer aan als een van de groenste, veiligste en meest ontspannen bestemmingen van Centraal-Amerika.

Populaire steden in Costa Rica

San Jose bevat vredige uitzichten en regenwoud
San Jose

Staat bekend om Winkelen, Museums en Vulkanen

…"

Liberia bevat een kerk of kathedraal, interieur en religieuze aspecten
Liberia

Staat bekend om Dineren, Vriendelijke mensen en Winkelen

…"

La Fortuna

Staat bekend om Vulkanen, Warmwaterbronnen en Natuur

…"

Quepos

Staat bekend om Stranden, Natuur en Wilde dieren

…"

Jaco

Staat bekend om Stranden, Rustgevend en Tours

…"

Dominical

Staat bekend om Natuur, Oerwouden en Wandelen

…"

Popular things to do in Costa Rica

Nationaal park Manuel Antonio
Image for Nationaal park Manuel Antonio
trover photo by Noelani Irene Herner

Nationaal park Manuel Antonio

Quepos

Breng een bezoek aan populaire bezienswaardigheden, zoals Playa Manuel Antonio, terwijl je Nationaal park Manuel Antonio ontdekt.

Tortuguero Nationaal Park
Image for Tortuguero Nationaal Park
trover photo by Chris GREER

Tortuguero Nationaal Park

Tortuguero

Parken, een regenwoud en bezienswaardigheden, zoals Nationaal park Tortuguero en Nationaal wildreservaat Barra del Colorado; ontdek het allemaal in Tortuguero Nationaal Park.

Arenal Volcano National Park
Image for Arenal Volcano National Park
trover photo by Krystalvation

Arenal Volcano National Park

La Fortuna

Verken Arenal Volcano National Park, een romantisch gebied met een vulkaan, vogelspotlocaties en populaire bezienswaardigheden, zoals Vulkaan Arenal en Lago Arenal.

Poas-vulkaan nationaal park
Image for Poas-vulkaan nationaal park

Poas-vulkaan nationaal park

San Jose

Breng een bezoek aan Cascada de La Paz. Dit is slechts een van de populaire bezienswaardigheden in Poas-vulkaan nationaal park die je kunt gaan verkennen.

Teatro Nacional Costa Rica
Image for Teatro Nacional Costa Rica

Teatro Nacional Costa Rica

San Jose

Ga naar Goudmuseum (Museo de Oro) en Jade Museum. Dit zijn slechts twee van de geweldige bezienswaardigheden in Teatro Nacional Costa Rica, een bruisende stad.

Nationaal park Volcán Irazú
Image for Nationaal park Volcán Irazú
trover photo by Pilar Picado

Nationaal park Volcán Irazú

Cartago

Plan een bezoek aan Nationaal park Volcan Irazu en Turrialba Nationaal park. Dit zijn slechts twee bezienswaardigheden in Nationaal park Volcán Irazú.