Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Tierpark Hagenbeck

In de eerste dierentuin ter wereld zonder kooien vind je dieren, een aquarium en een recreatiepark met wandelroutes. Zie vogels vrij rondvliegen en bekijk pinguïns in hun natuurlijke omgeving.

Tierpark Hagenbeck begon halverwege de 19e eeuw met slechts enkele dieren, die eigendom waren van een plaatselijke vishandelaar. Ooit werden er zelfs mensen tentoongesteld. Tegenwoordig is het een moderne dierentuin met een fascinerende geschiedenis, die deel uitmaakt van de identiteit van Hamburg en wereldwijd bekend staat vanwege zijn baanbrekende dierentuinconcept. Naast een dierentuin zijn er op deze ruim 25 hectare grond ook een recreatiepark en een groot aquarium gevestigd.

Halverwege de 19e eeuw begon Carl Hagenbeck met het verzamelen van exotische dieren die via de haven van Hamburg binnen kwamen. Na de oprichting van een circus en verschillende 'antropologische tentoonstellingen', waar ook menselijke wezens werden tentoongesteld, werd het eerste Tierpark Hagenbeck in 1907 op de tegenwoordige locatie geopend.

Het was de eerste dierentuin waar in plaats van kooien met tralies grachten werden gebruikt als afscheiding, zodat bezoekers de dieren konden bekijken in een omgeving die meer op hun natuurlijke habitat leek.

Tegenwoordig zijn de aangelegde habitats verdeeld in arctische, tropische en andere thema's. Je kunt hier onder meer ijsberen, pinguïns, krokodillen, zebra's en apen bekijken. In totaal lopen er 1850 dieren rond in het park. Zorg dat je vooraan staat tijdens de voedertijden. Verzorgers voeren sommige dieren met de hand en geven het voedsel vaak door aan mensen uit het publiek. Informeer bij de ingang naar de voedertijden.

Kijk uit naar de vogels en kleine dieren, zoals capibara's, die vrij door het park rondlopen. Kinderen kunnen hun hart ophalen bij de dolfijnen- en zeeleeuwenshows, de ritjes op een kameel en de grote speeltuin op het terrein.

Zorg dat je makkelijke schoenen draagt, want de dierentuin is groot. Er is zeven kilometer aan wandelroutes uitgezet door een gebied met prachtige parklandschappen.

De dierentuin ligt op zo'n 20 minuten rijden vanaf het stadscentrum, in het noordelijke district Stellingen. Tegen vergoeding kun je op het terrein parkeren. Je kunt natuurlijk ook de trein nemen. De dierentuin is eenvoudig te bereiken vanaf zijn eigen U-Bahn-station, Hagenbecks Tierpark.

De dierentuin is het hele jaar toegankelijk. De openingstijden variëren per seizoen, dus kijk van tevoren op de officiële website. Er wordt een toegangsprijs geheven.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Dierentuin Hagenbeck

Alle 531 accommodaties in de buurt van Dierentuin Hagenbeck bekijken
Park Hotel Hamburg Arena € 53
Park Hotel Hamburg Arena

Park Hotel Hamburg Arena

Kieler Strasse 333, Hamburg, HH
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Eimsbüttel, binnen 2 km afstand van JUMP House Hamburg en Dierentuin Hagenbeck. Ook Barclaycard Arena en Volksparkstadion liggen binnen 5 km afstand. Station Stellingen ligt op 15 minuten lopen en naar Station Langenfelde is het 10 minuten lopen.

  sylc. Apartmenthotel € 67
  sylc. Apartmenthotel

  sylc. Apartmenthotel

  Kronsaalsweg 88, Hamburg, Hamburg
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit aparthotel ligt in Eimsbüttel, binnen 2 km afstand van JUMP House Hamburg en Dierentuin Hagenbeck. Ook Barclaycard Arena en Volksparkstadion liggen binnen 3 km afstand. Station Stellingen ligt op 13 minuten lopen en naar Station Eidelstedt is het 14 minuten lopen.

   Lindner Park-Hotel Hagenbeck € 124
   Lindner Park-Hotel Hagenbeck

   Lindner Park-Hotel Hagenbeck

   Hagenbeckstr. 150, Hamburg, HH
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Hamburg ligt vlak bij de luchthaven, binnen 10 minuten lopen van Tropen-Aquarium Hagenbeck en Dierentuin Hagenbeck. Ook JUMP House Hamburg en Planten un Blomen liggen binnen 10 km afstand. Metrostation Tierpark Hagenbeck ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Lutterothstraße is het 15 minuten lopen.

    Arcade Hostel Hamburg € 52
    Arcade Hostel Hamburg

    Arcade Hostel Hamburg

    Kieler Straße 385, Hamburg
      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit hostel ligt in Eimsbüttel, binnen 2 km afstand van JUMP House Hamburg en Dierentuin Hagenbeck. Ook Barclaycard Arena en Volksparkstadion liggen binnen 3 km afstand. Station Stellingen ligt op 12 minuten lopen en naar Metrostation Tierpark Hagenbeck is het 14 minuten lopen.

     Hotel Mona
     Hotel Mona

     Hotel Mona

     Kieler Str. 392, Hamburg, HH
       
      2.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Eimsbüttel, binnen 2 km afstand van JUMP House Hamburg en Dierentuin Hagenbeck. Ook Barclaycard Arena en Volksparkstadion liggen binnen 3 km afstand. Station Stellingen ligt op 11 minuten lopen en naar Metrostation Tierpark Hagenbeck is het 13 minuten lopen.

      Hotel Engel € 80
      Hotel Engel

      Hotel Engel

      Niendorfer Strasse 55-59, Hamburg, HH
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Eimsbüttel, binnen 5 km afstand van Dierentuin Hagenbeck, Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf en Stadtpark. Ook JUMP House Hamburg en Eppendorfer Landstrasse liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Hagendeel ligt op 10 minuten lopen en naar Metrostation Tierpark Hagenbeck is het 22 minuten lopen.

       K357 - Stadtunterkunft Hamburg
       K357 - Stadtunterkunft Hamburg

       K357 - Stadtunterkunft Hamburg

       Kieler Strasse 357, Hamburg
         
        2.0 van 5.0 Sterren

        Dit hostel ligt in Eimsbüttel, binnen 2 km afstand van JUMP House Hamburg en Dierentuin Hagenbeck. Ook Barclaycard Arena en Volksparkstadion liggen binnen 3 km afstand. Station Stellingen ligt op 12 minuten lopen en naar Station Langenfelde is het 13 minuten lopen.

        Zimmervermietung Hoffmann
        Zimmervermietung Hoffmann

        Zimmervermietung Hoffmann

        Kronsaalsweg 90, Hamburg, Hamburg
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Eimsbüttel, binnen 2 km afstand van JUMP House Hamburg en Dierentuin Hagenbeck. Ook Barclaycard Arena en Volksparkstadion liggen binnen 3 km afstand. Station Stellingen ligt op 13 minuten lopen en naar Station Eidelstedt is het 13 minuten lopen.