Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Tierpark Hagenbeck

In de eerste dierentuin ter wereld zonder kooien vind je dieren, een aquarium en een recreatiepark met wandelroutes. Zie vogels vrij rondvliegen en bekijk pinguïns in hun natuurlijke omgeving.

Tierpark Hagenbeck begon halverwege de 19e eeuw met slechts enkele dieren, die eigendom waren van een plaatselijke vishandelaar. Ooit werden er zelfs mensen tentoongesteld. Tegenwoordig is het een moderne dierentuin met een fascinerende geschiedenis, die deel uitmaakt van de identiteit van Hamburg en wereldwijd bekend staat vanwege zijn baanbrekende dierentuinconcept. Naast een dierentuin zijn er op deze ruim 25 hectare grond ook een recreatiepark en een groot aquarium gevestigd.

Halverwege de 19e eeuw begon Carl Hagenbeck met het verzamelen van exotische dieren die via de haven van Hamburg binnen kwamen. Na de oprichting van een circus en verschillende 'antropologische tentoonstellingen', waar ook menselijke wezens werden tentoongesteld, werd het eerste Tierpark Hagenbeck in 1907 op de tegenwoordige locatie geopend.

Het was de eerste dierentuin waar in plaats van kooien met tralies grachten werden gebruikt als afscheiding, zodat bezoekers de dieren konden bekijken in een omgeving die meer op hun natuurlijke habitat leek.

Tegenwoordig zijn de aangelegde habitats verdeeld in arctische, tropische en andere thema's. Je kunt hier onder meer ijsberen, pinguïns, krokodillen, zebra's en apen bekijken. In totaal lopen er 1850 dieren rond in het park. Zorg dat je vooraan staat tijdens de voedertijden. Verzorgers voeren sommige dieren met de hand en geven het voedsel vaak door aan mensen uit het publiek. Informeer bij de ingang naar de voedertijden.

Kijk uit naar de vogels en kleine dieren, zoals capibara's, die vrij door het park rondlopen. Kinderen kunnen hun hart ophalen bij de dolfijnen- en zeeleeuwenshows, de ritjes op een kameel en de grote speeltuin op het terrein.

Zorg dat je makkelijke schoenen draagt, want de dierentuin is groot. Er is zeven kilometer aan wandelroutes uitgezet door een gebied met prachtige parklandschappen.

De dierentuin ligt op zo'n 20 minuten rijden vanaf het stadscentrum, in het noordelijke district Stellingen. Tegen vergoeding kun je op het terrein parkeren. Je kunt natuurlijk ook de trein nemen. De dierentuin is eenvoudig te bereiken vanaf zijn eigen U-Bahn-station, Hagenbecks Tierpark.

De dierentuin is het hele jaar toegankelijk. De openingstijden variëren per seizoen, dus kijk van tevoren op de officiële website. Er wordt een toegangsprijs geheven.


Dierentuin Hagenbeck Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Dierentuin Hagenbeck

Alle 619 accommodaties in de buurt van Dierentuin Hagenbeck bekijken
Lindner Park-Hotel Hagenbeck € 105
Lindner Park-Hotel Hagenbeck

Lindner Park-Hotel Hagenbeck

Hagenbeckstr. 150, Hamburg, HH
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Hamburg ligt vlak bij de luchthaven, binnen 10 minuten lopen van Tropen-Aquarium Hagenbeck en Dierentuin Hagenbeck. Ook JUMP House Hamburg en Planten un Blomen liggen binnen 10 km afstand. Metrostation Tierpark Hagenbeck ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Lutterothstraße is het 15 minuten lopen.

  sylc. Apartmenthotel € 75
  sylc. Apartmenthotel

  sylc. Apartmenthotel

  Kronsaalsweg 88, Hamburg, Hamburg
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit aparthotel ligt in Stellingen, binnen 2 km afstand van JUMP House Hamburg en Dierentuin Hagenbeck. Ook Barclaycard Arena en Volksparkstadion liggen binnen 3 km afstand. Station Stellingen ligt op 13 minuten lopen en naar Station Eidelstedt is het 14 minuten lopen.

   Park Hotel Hamburg Arena € 53
   Park Hotel Hamburg Arena

   Park Hotel Hamburg Arena

   Kieler Strasse 333, Hamburg, HH
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stellingen, binnen 2 km afstand van JUMP House Hamburg en Dierentuin Hagenbeck. Ook Barclaycard Arena en Volksparkstadion liggen binnen 5 km afstand. Station Stellingen ligt op 15 minuten lopen en naar Station Langenfelde is het 10 minuten lopen.

    Hotel Mona
    Hotel Mona

    Hotel Mona

    Kieler Str. 392, Hamburg, HH
      
     2.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stellingen, binnen 2 km afstand van JUMP House Hamburg en Dierentuin Hagenbeck. Ook Barclaycard Arena en Volksparkstadion liggen binnen 3 km afstand. Station Stellingen ligt op 11 minuten lopen en naar Metrostation Tierpark Hagenbeck is het 13 minuten lopen.

     Arcade Hostel Hamburg € 51
     Arcade Hostel Hamburg

     Arcade Hostel Hamburg

     Kieler Straße 385, Hamburg
       
      2.0 van 5.0 Sterren

      Dit hostel ligt in Stellingen, binnen 2 km afstand van JUMP House Hamburg en Dierentuin Hagenbeck. Ook Barclaycard Arena en Volksparkstadion liggen binnen 3 km afstand. Station Stellingen ligt op 12 minuten lopen en naar Metrostation Tierpark Hagenbeck is het 14 minuten lopen.

      Pension am Volkspark
      Pension am Volkspark

      Pension am Volkspark

      Alte Volksparkstraße 21, Hamburg
        
       2.5 van 5.0 Sterren

       Dit pension ligt in Stellingen, binnen 2 km afstand van JUMP House Hamburg en Dierentuin Hagenbeck. Ook Barclaycard Arena en Volksparkstadion liggen binnen 3 km afstand. Station Stellingen ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Tierpark Hagenbeck is het 16 minuten lopen.

       K357 - Stadtunterkunft Hamburg
       K357 - Stadtunterkunft Hamburg

       K357 - Stadtunterkunft Hamburg

       Kieler Strasse 357, Hamburg
         
        2.0 van 5.0 Sterren

        Dit hostel ligt in Eimsbüttel, binnen 2 km afstand van JUMP House Hamburg en Dierentuin Hagenbeck. Ook Barclaycard Arena en Volksparkstadion liggen binnen 3 km afstand. Station Stellingen ligt op 12 minuten lopen en naar Station Langenfelde is het 13 minuten lopen.

        Monteurzimmer Barbaroussis
        Monteurzimmer Barbaroussis

        Monteurzimmer Barbaroussis

        Kieler Strasse 345C, Hamburg
          
         2.5 van 5.0 Sterren

         Dit pension ligt in Stellingen, binnen 5 km afstand van Dierentuin Hagenbeck, Barclaycard Arena en Volksparkstadion. Ook Reeperbahn en Theater Neue Flora liggen binnen 5 km afstand. Station Langenfelde ligt op 13 minuten lopen en naar Station Stellingen is het 15 minuten lopen.