Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

East Side Gallery

Dit monument langs de oevers van de Spree bestaat uit meer dan 100 muurschilderingen ter ere van de val van de Berlijnse Muur en eenwording van de stad.

De East Side Gallery is een gedenkplaats ter nagedachtenis aan de val van de Berlijnse Muur en de daaropvolgende hereniging van Oost- en West-Berlijn in 1990. Dit monument ter ere van Berlijn heeft een lengte van ongeveer 1,3 kilometer en bestaat uit honderden kleurrijke muurschilderingen die in 1990 zijn aangebracht op het overblijfsel van de muur. Het is nu een van 's werelds langste openluchtgalerieën en omvat schilderingen die de emotie en het historische besef van die tijd uitdragen.

Begin je wandeling langs de East Side Gallery bij de Oberbaumbrücke, de karakteristieke brug die over de rivier de Spree loopt en het district Kreuzberg verbindt met het district Friedrichshain. De East Side Gallery loopt aan de kant van Friedrichshain over de oever van de Spree, de grens van het voormalige Oost-Berlijn, en vormt de herinnering aan de oude Berlijnse Muur om tot een symbool van hoop en vrijheid. De muurschilderingen beginnen bij de Oberbaumbrücke en lopen door tot aan de Ostbahnhof, een van de grotere treinstations.

De bovenkant van de muur ligt op zo'n 3,6 meter en als je naast de muur staat, valt echt op hoe hoog deze is. Bewonder de schilderingen, 105 in totaal, die gemaakt zijn door kunstenaars uit alle delen van de wereld. De eerste muurschilderingen werden gemaakt in 1990, kort na de eenwording. Vrijheid is het belangrijkste thema en de schilderingen verbeelden een gevoel van hoop en euforie voor de toekomst. Sommige afbeeldingen zijn satirisch, andere zijn bedoeld als blijvende herinnering. Maar alle afbeeldingen hebben het doel je aan het denken te zetten.

In 2009 hebben 100 van de schilderingen een opfrisbeurt gekregen en zijn deze bijgewerkt door de oorspronkelijke kunstenaars.

De East Side Gallery bevindt zich aan de oevers van de Spree, aan de kant van Friedrichshain. De galerie is gratis toegankelijk en je kunt komen wanneer je wilt. De twee uiteinden van de muur zijn bereikbaar met de U-Bahn en de S-Bahn. Maar je kunt er ook met de bus, per fiets of te voet naartoe. 

Vanaf de oever heb je ook bijzonder goed zicht op de rivier de Spree en de historische Oberbaumbrücke. In het gebied rond de East Side Gallery bevinden zich enkele van de grootste nachtclubs van Berlijn en in de weekenden is het zowel overdag als 's avonds een komen en gaan van feestgangers.


East Side Gallery Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in East Side Gallery

Alle 1.487 accommodaties in de buurt van East Side Gallery bekijken
MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery € 46
MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery

MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery

Am Postbahnhof 4, Berlijn
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Friedrichshain, binnen 10 minuten lopen van Mercedes-Benz Arena en East Side Gallery. Ook Berliner Fernsehturm en Friedrichstrasse liggen binnen 5 km afstand. Station Berlin-Ost en Station Berlin Ost liggen op 5 minuten lopen.

  Eastern & Western Comfort Hostelboat
  Eastern & Western Comfort Hostelboat

  Eastern & Western Comfort Hostelboat

  73 Mühlenstraße, Berlijn
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 0,3 km van Mercedes-Benz Arena en op 3,5 km van Berliner Fernsehturm. Ook Brandenburger Tor en Potsdamer Platz liggen binnen 10 km afstand. Metrostation Warschauer Straße ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Schlesisches Tor is het 8 minuten lopen.

   East-Side Hotel Berlin
   East-Side Hotel Berlin

   East-Side Hotel Berlin

   Mühlenstrasse 6, Berlijn, BE
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Friedrichshain, binnen 5 minuten lopen van East Side Gallery en Mercedes-Benz Arena. Ook Berliner Fernsehturm en Friedrichstrasse liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Warschauer Straße ligt op 5 minuten lopen en naar Bahnhof Warschauer Straße is het 7 minuten lopen.

    Hampton by Hilton Berlin City East Side Gallery € 85
    Hampton by Hilton Berlin City East Side Gallery

    Hampton by Hilton Berlin City East Side Gallery

    Mildred-Harnack-Strasse 15, Berlijn, Berlin
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Friedrichshain, binnen 5 minuten lopen van East Side Gallery en Mercedes-Benz Arena. Ook Alexanderplatz en Berliner Fernsehturm liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Warschauer Straße ligt op 10 minuten lopen en naar Station Berlin-Ost is het 9 minuten lopen.

     Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery € 84
     Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery

     Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery

     Muehlenstrasse 13-19, Berlijn
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Friedrichshain, vlak bij Mercedes-Benz Arena en East Side Gallery. Ook Berliner Fernsehturm en Friedrichstrasse liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Warschauer Straße ligt op 7 minuten lopen en naar Bahnhof Warschauer Straße is het 8 minuten lopen.

      Holiday Inn Berlin - City East Side € 74
      Holiday Inn Berlin - City East Side

      Holiday Inn Berlin - City East Side

      Wanda-Kallenbach Str., Berlijn, BE
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Friedrichshain, op 1,7 km van Badeschiff. Metrostation Warschauer Straße ligt op 5 minuten lopen en naar Bahnhof Warschauer Straße is het 6 minuten lopen.

       The Kater € 63
       The Kater

       The Kater

       Warschauer Straße 46/47, Berlijn
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Friedrichshain, binnen 5 minuten lopen van Oberbaumbrücke en East Side Gallery. Ook Mercedes-Benz Arena en Alexanderplatz liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Warschauer Straße en Bahnhof Warschauer Straße liggen op 5 minuten lopen.

        Oberbaum CityApartments
        Oberbaum CityApartments

        Oberbaum CityApartments

        Warschauer Straße, 46, Berlijn
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Friedrichshain, binnen 5 minuten lopen van Oberbaumbrücke en East Side Gallery. Ook Mercedes-Benz Arena en Berliner Fernsehturm liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Warschauer Straße en Bahnhof Warschauer Straße liggen op 5 minuten lopen.