Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Erasmusbrug

Deze enorme en elegante brug verbindt het noorden en zuiden van Rotterdam met elkaar en is een van de meest iconische architectonische kenmerken van de stad. 

Bekijk de torenhoge witte pyloon van de Erasmusbrug, die hoger is dan veel van de wolkenkrabbers in de stad. Het is een van de talloze hypermoderne bouwwerken in de stad van de afgelopen decennia die bijdragen aan de bekendheid van Rotterdam als stad met innovatieve, vooruitstrevende architectuur. Geniet vanaf de brug van een prachtig uitzicht over de stad. De uitzichten zijn vooral spectaculair in de namiddag, wanneer de zon boven de rivier ondergaat.

De Erasmusbrug reikt 800 meter over de Maas en vormt een verbinding tussen het noorden en zuiden van Rotterdam. De brug is ontworpen door de Nederlandse architect Ben van Berkel en is al sinds zijn voltooiing in 1996 een van de meest herkenbare kenmerken van Rotterdam. Het meest opvallende kenmerk van de brug is de pyloon van maar liefst 139 meter hoog, die door 32 staalkabels op zijn plaats gehouden wordt. Dankzij dit imposante en elegante ontwerp heeft de brug de bijnaam 'De Zwaan' gekregen. 

Als je de Erasmusbrug van een ander perspectief wilt bekijken, kun je je begeven naar de vele cafés en restaurants aan weerskanten van de rivier. Geniet van een kopje koffie met de brug als uitzicht of een avondje uit eten waarbij de brug voor je ogen verlicht wordt. Ook kun je genieten van een aantal van de beste musea en winkelcentra van de stad. Een paar ervan liggen in de schaduw van deze prachtige brug. 

De afgelopen jaren is de brug de locatie geweest van de Red Bull Air Race en het startpunt van de Tour de France. Ook worden hier regelmatig dansevenementen en filmpremières georganiseerd. Vraag bij een van de informatiecentra naar enige evenementen die wellicht tijdens je bezoek plaatsvinden. 

Omdat het een openbare brug betreft, kun je deze op elk moment van de dag bezoeken. Via het uitstekende openbaar vervoer kun je beide kanten van de brug bereiken.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Erasmusbrug

Alle 229 accommodaties in de buurt van Erasmusbrug bekijken
Mainport € 106
Mainport

Mainport

Leuvehaven 77, Rotterdam
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 5 minuten lopen van Walk of Fame van Rotterdam, Maritiem Museum en Erasmusbrug. Ook De Koopgoot en Museum Boijmans Van Beuningen liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Blaak ligt op 14 minuten lopen en naar Station Rotterdam Centraal is het 19 minuten lopen.

  Art Hotel Rotterdam € 50
  Art Hotel Rotterdam

  Art Hotel Rotterdam

  Mijnsherenlaan 9, Rotterdam
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Rotterdam ligt binnen 2 km afstand van Winkelcentrum Zuidplein en Luxor Theater. Ook Ahoy Rotterdam en Erasmusbrug liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Maashaven ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Rotterdam Zuid is het 19 minuten lopen.

   Inntel Hotels Rotterdam Centre € 86
   Inntel Hotels Rotterdam Centre

   Inntel Hotels Rotterdam Centre

   Leuvehaven 80, Rotterdam
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 5 minuten lopen van Walk of Fame van Rotterdam en Erasmusbrug. Ook Maritiem Museum en De Koopgoot liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Blaak ligt op 15 minuten lopen en naar Station Rotterdam Centraal is het 20 minuten lopen.

    CityHub Rotterdam € 44
    CityHub Rotterdam

    CityHub Rotterdam

    Witte de Withstraat 87, Rotterdam
      
     2.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Rotterdam ligt vlak bij Stichting WORM en Museum Boijmans Van Beuningen. Ook Maritiem Museum en Erasmusbrug liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Centraal ligt op 13 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 15 minuten lopen.

     Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station € 64
     Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station

     Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station

     Weena 121, Rotterdam
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in het centrum van Rotterdam, binnen 10 minuten lopen van Oude Luxor Theater en De Koopgoot. Ook Maritiem Museum en Museum Boijmans Van Beuningen liggen binnen 2 km afstand. Station Rotterdam Centraal ligt op 5 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 15 minuten lopen.

      The James Hotel Rotterdam € 64
      The James Hotel Rotterdam

      The James Hotel Rotterdam

      Aert van Nesstraat 25, Rotterdam
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 5 minuten lopen van Beurstraverse en De Koopgoot. Ook Maritiem Museum en Museum Boijmans Van Beuningen liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Centraal ligt op 9 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 11 minuten lopen.

       nhow Rotterdam Hotel € 85
       nhow Rotterdam Hotel

       nhow Rotterdam Hotel

       Wilhelminakade 137, Rotterdam
         
        4.5 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Kop van Zuid, binnen 10 minuten lopen van Fenix Food Factory en Erasmusbrug. Ook Maritiem Museum en Museum Boijmans Van Beuningen liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Maashaven ligt op 19 minuten lopen en naar Station Rotterdam Zuid is het 22 minuten lopen.

        Room Mate Bruno € 80
        Room Mate Bruno

        Room Mate Bruno

        Wilhelminakade 52-58, Rotterdam
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Kop van Zuid, binnen 5 minuten lopen van De Rotterdam en Luxor Theater. Ook Erasmusbrug en Maritiem Museum liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Maashaven ligt op 20 minuten lopen en naar Station Rotterdam Zuid is het 23 minuten lopen.