Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Erasmusbrug

Deze enorme en elegante brug verbindt het noorden en zuiden van Rotterdam met elkaar en is een van de meest iconische architectonische kenmerken van de stad. 

Bekijk de torenhoge witte pyloon van de Erasmusbrug, die hoger is dan veel van de wolkenkrabbers in de stad. Het is een van de talloze hypermoderne bouwwerken in de stad van de afgelopen decennia die bijdragen aan de bekendheid van Rotterdam als stad met innovatieve, vooruitstrevende architectuur. Geniet vanaf de brug van een prachtig uitzicht over de stad. De uitzichten zijn vooral spectaculair in de namiddag, wanneer de zon boven de rivier ondergaat.

De Erasmusbrug reikt 800 meter over de Maas en vormt een verbinding tussen het noorden en zuiden van Rotterdam. De brug is ontworpen door de Nederlandse architect Ben van Berkel en is al sinds zijn voltooiing in 1996 een van de meest herkenbare kenmerken van Rotterdam. Het meest opvallende kenmerk van de brug is de pyloon van maar liefst 139 meter hoog, die door 32 staalkabels op zijn plaats gehouden wordt. Dankzij dit imposante en elegante ontwerp heeft de brug de bijnaam 'De Zwaan' gekregen. 

Als je de Erasmusbrug van een ander perspectief wilt bekijken, kun je je begeven naar de vele cafés en restaurants aan weerskanten van de rivier. Geniet van een kopje koffie met de brug als uitzicht of een avondje uit eten waarbij de brug voor je ogen verlicht wordt. Ook kun je genieten van een aantal van de beste musea en winkelcentra van de stad. Een paar ervan liggen in de schaduw van deze prachtige brug. 

De afgelopen jaren is de brug de locatie geweest van de Red Bull Air Race en het startpunt van de Tour de France. Ook worden hier regelmatig dansevenementen en filmpremières georganiseerd. Vraag bij een van de informatiecentra naar enige evenementen die wellicht tijdens je bezoek plaatsvinden. 

Omdat het een openbare brug betreft, kun je deze op elk moment van de dag bezoeken. Via het uitstekende openbaar vervoer kun je beide kanten van de brug bereiken.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Erasmusbrug

Alle 320 accommodaties in de buurt van Erasmusbrug bekijken
Mainport € 108
Mainport

Mainport

Leuvehaven 77, Rotterdam
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 5 minuten lopen van Walk of Fame van Rotterdam en Erasmusbrug. Ook Luxor Theater en SS Rotterdam liggen binnen 3 km afstand. Station Rotterdam Blaak ligt op 14 minuten lopen en naar Station Rotterdam Centraal is het 19 minuten lopen.

  nhow Rotterdam Hotel € 98
  nhow Rotterdam Hotel

  nhow Rotterdam Hotel

  Wilhelminakade 137, Rotterdam
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Kop van Zuid, binnen 10 minuten lopen van Fenix Food Factory en Erasmusbrug. Ook Maritiem Museum en Museum Boijmans Van Beuningen liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Maashaven ligt op 19 minuten lopen en naar Station Rotterdam Zuid is het 22 minuten lopen.

   Ibis Rotterdam City Centre € 49
   Ibis Rotterdam City Centre

   Ibis Rotterdam City Centre

   Wijnhaven 12, Rotterdam
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 5 minuten lopen van Markthal, Willemswerf en Witte Huis. Ook Oude Haven en Overblaak liggen binnen 10 minuten lopen. Station Rotterdam Blaak ligt op 6 minuten lopen en naar Station Rotterdam Centraal is het 22 minuten lopen.

    The Student Hotel Rotterdam € 58
    The Student Hotel Rotterdam

    The Student Hotel Rotterdam

    Willem Ruyslaan 223, Rotterdam
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Rotterdam ligt binnen 3 km afstand van Arboretum Trompenburg, Erasmusbrug en Luxor Theater. Ook Stadion De Kuip en SS Rotterdam liggen binnen 5 km afstand. Station Rotterdam Blaak ligt op 16 minuten lopen.

     Inntel Hotels Rotterdam Centre € 84
     Inntel Hotels Rotterdam Centre

     Inntel Hotels Rotterdam Centre

     Leuvehaven 80, Rotterdam
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 5 minuten lopen van Walk of Fame van Rotterdam en Erasmusbrug. Ook Luxor Theater en SS Rotterdam liggen binnen 3 km afstand. Station Rotterdam Blaak ligt op 15 minuten lopen en naar Station Rotterdam Centraal is het 20 minuten lopen.

      Urban Residences
      Urban Residences

      Urban Residences

      Hennekijnstraat 104, Rotterdam
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in het centrum van Rotterdam, binnen 2 km afstand van Beurstraverse, Erasmusbrug en Luxor Theater. Ook SS Rotterdam en Stadion De Kuip liggen binnen 5 km afstand. Station Rotterdam Centraal ligt op 10 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 10 minuten lopen.

       Thon Hotel Rotterdam € 76
       Thon Hotel Rotterdam

       Thon Hotel Rotterdam

       Willemsplein 1 Zuid Holland, Rotterdam
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Nieuwe Werk, vlak bij Spido en Erasmusbrug. Ook Luxor Theater en SS Rotterdam liggen binnen 3 km afstand. Station Rotterdam Blaak ligt op 22 minuten lopen en naar Station Rotterdam Centraal is het 24 minuten lopen.

        The James Hotel Rotterdam € 68
        The James Hotel Rotterdam

        The James Hotel Rotterdam

        Aert van Nesstraat 25, Rotterdam
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in het centrum van Rotterdam, binnen 2 km afstand van Beurstraverse en Erasmusbrug. Ook Luxor Theater en SS Rotterdam liggen binnen 5 km afstand. Station Rotterdam Centraal ligt op 9 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 15 minuten lopen.