Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Abdij van Sankt Gallen

De kathedraal en de bibliotheek van de Abdij in Sankt Gallen worden beschouwd als de mooiste voorbeelden van barokarchitectuur in Zwitserland.

De Abdij van Sankt Gallen is het beeldmerk van de historische stad Sankt Gallen. Bewonder de schoonheid van de barokke kathedraal, bekijk tentoonstellingen met oude documenten in de bibliotheek en waan je als een monnik in de middeleeuwen als je het kloostercomplex verkent. De Abdij van Sankt Gallen wordt voor het eerst genoemd in een document uit de achtste eeuw. De abdij floreerde als klooster tot de secularisering in 1805. In 1983 kreeg het volledige complex een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De schitterende Kathedraal van Sankt Gallen, plaatselijk de Stiftskirche St. Gallen genoemd, torent uit boven de abdij. Bewonder de boogvensters, de frontons, de pijlers en de twee gelijke torens bij de voorgevel. Loop naar binnen via een deur aan de noordzijde van het bouwwerk en bekijk de sculpturen die in de nissen staan. Bewonder binnen de vergulde versieringen bij het hoofdaltaar en tel de vele minutieus uitgesneden figuren.

Neem een kijkje bij de Stiftsbibliothek St. Gallen. Deze openbare bibliotheek heeft meer dan 170.000 boeken en manuscripten in bezit. De collectie bevat onder andere Ierse manuscripten uit de zevende eeuw, antieke Duitse Bijbels en gedichten van bekende monniken zoals Ratpert. Bekijk de originele architectentekening van de abdij en een Egyptische mummie van 2700 jaar oud. Merk het de barokke en rococo-elementen in het interieur op en de gepolijste houten meubels. Staar naar het plafond om de fresco's van Joseph Wannenmacher uit Zwaben te bekijken.

Wandel door de tuinen van de abdij en probeer je in te beelden hoe de monniken hier bijna twaalf eeuwen hebben geleefd. Bezichtig het barokpaleis van de vorige en de huidige bisschop van Sankt Gallen naast de overheidskantoren van het kanton Sankt Gallen. Buiten bij de noordingang van de abdij staat de gotische St. Laurenzenkirche. De bouwstijl van deze kerk vormt een interessant contrast met de bouwstijl van de kathedraal.

De Abdij van Sankt Gallen staat in het centrum van de stad. Onder andere het Kunstmuseum en het Textilmuseum staan in de buurt. Wandel door de straten rond het complex om poorterswoningen uit de periode tussen zestiende en achttiende eeuw te bekijken.

De Abdij van Sankt Gallen is dagelijks tegen betaling te bezoeken. Je kunt een audiogids lenen voor meer informatie over het complex.


Beste hotelaanbiedingen in Fürstabtei St. Gallen

Alle 202 accommodaties in de buurt van Fürstabtei St. Gallen bekijken
Einstein St. Gallen € 184
Einstein St. Gallen

Einstein St. Gallen

Berneggstrasse 2, By Navigation: Wassergasse 7, St. Gallen, SG
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in het centrum van St. Gallen, vlak bij Theater St. Gallen, Stiftsbibliothek Sankt Gallen en Roter Platz. Ook Textielmuseum en Fürstabtei St. Gallen liggen binnen 5 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op 7 minuten lopen en naar Station St Gallen St Fiden is het 28 minuten lopen.

  Hotel Vadian € 130
  Hotel Vadian

  Hotel Vadian

  36 Gallusstrasse, St. Gallen
    
   2.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van St. Gallen, vlak bij Stiftsbibliothek Sankt Gallen, Theater St. Gallen en Fürstabtei St. Gallen. Ook Roter Platz en Textielmuseum liggen binnen 5 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op 7 minuten lopen en naar Station St Gallen St Fiden is het 28 minuten lopen.

   TouchBed City Apartments St. Gallen € 97
   TouchBed City Apartments St. Gallen

   TouchBed City Apartments St. Gallen

   10a Mühlensteg, St. Gallen, SG
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit appartement ligt in het centrum van St. Gallen, vlak bij Theater St. Gallen en Stiftsbibliothek Sankt Gallen. Ook Roter Platz en Fürstabtei St. Gallen liggen binnen 5 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op 10 minuten lopen en naar Station St Gallen St Fiden is het 27 minuten lopen.

    Hotel Metropol € 195
    Hotel Metropol

    Hotel Metropol

    Bahnhofplatz 3, St. Gallen
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in het zakendistrict, binnen 5 minuten lopen van Roter Platz en Textielmuseum. Ook Stiftsbibliothek Sankt Gallen en St. Laurenzen Kirche liggen binnen 10 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op maar 1 minuten lopen.

     Yellow Inn € 83
     Yellow Inn

     Yellow Inn

     Langgasse 3a, St. Gallen, SG
       
      2.5 van 5.0 Sterren

      Dit pension in St. Gallen ligt binnen 10 minuten lopen van Olma Messen St.Gallen, Casino van Sankt Gallen en Bierflaschenmuseum. Ook Theater St. Gallen en Universiteit van St. Gallen liggen binnen 15 minuten lopen. Station St Gallen St Fiden ligt op 11 minuten lopen en naar Station St. Gallen is het 21 minuten lopen.

      Hotel Dom € 131
      Hotel Dom

      Hotel Dom

      Webergasse 22, St. Gallen
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in het centrum van St. Gallen, vlak bij Stiftsbibliothek Sankt Gallen, Theater St. Gallen en Textielmuseum. Ook Fürstabtei St. Gallen en St. Laurenzen Kirche liggen binnen 5 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op 7 minuten lopen en naar Station St Gallen St Fiden is het 28 minuten lopen.

       Hotel am Spisertor € 139
       Hotel am Spisertor

       Hotel am Spisertor

       Moosbruggstrasse 1, St. Gallen
         
        2.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in het centrum van St. Gallen, binnen 5 minuten lopen van Fürstabtei St. Gallen en Stiftsbibliothek Sankt Gallen. Ook Theater St. Gallen en Textielmuseum liggen binnen 10 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op 11 minuten lopen en naar Station St Gallen St Fiden is het 23 minuten lopen.

        Hotel Schwanen
        Hotel Schwanen

        Hotel Schwanen

        Webergasse ,23, St. Gallen, SGA
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel in St. Gallen ligt vlak bij Stiftsbibliothek Sankt Gallen, Theater St. Gallen en Textielmuseum. Ook Fürstabtei St. Gallen en St. Laurenzen Kirche liggen binnen 5 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op 7 minuten lopen en naar Station St Gallen St Fiden is het 28 minuten lopen.