Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Stiftsbibliothek Sankt Gallen

Bekijk de verzameling van antieke boeken en manuscripten die staan tentoongesteld in deze luisterrijke rococobibliotheek bij de Abdij van Sankt Gallen.

De Stiftsbibliothek Sankt Gallen is een van de mooiste en oudste openbare bibliotheken ter wereld. De instelling heeft ongeveer 170.000 literaire en liturgische werken in bezit waarvan veel door monniken zijn geschreven in de middeleeuwen. Bezoek de Stiftsbibliothek Sankt Gallen om de enorme collectie te bekijken, om het weelderige barok- en rococo-interieur te bewonderen en om de plafondfresco's te bestuderen.

De wortels van de bibliotheek liggen in de achtste eeuw. De bibliotheek was toen onderdeel van de hoofdkerk bij de Abdij van Sankt Gallen. De abdij staat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van UNSECO. De bibliotheek werd halverwege de achttiende eeuw verplaatst naar de huidige locatie om de groeiende collectie te kunnen huisvesten. Bekijk de gepolijste houten boekenkasten die zijn versierd met cherubijnen, zuilen, kapitelen en sierpleisterwerk. Bewonder de golvende balkons en werp je blik omhoog om de schitterende fresco's te bekijken die de eerste kerkvergaderingen afbeelden.

Bekijk een deel van de uitgebreide bloemlezing van manuscripten in de Lesesaal. Geleerden gebruiken deze werken om het monastieke leven in de abdij vanaf de middeleeuwen tot halverwege de achttiende eeuw te bestuderen. Hoogtepunten in de collectie zijn het eigendomsbewijs van de abdij uit de achtste eeuw en een ontwerp van de oorspronkelijke abdij. De collectie bevat ook werken van dichters als Ratpert en Tuotilo.

Verder bezit de bibliotheek ook incunabelen uit de periode vanaf de veertiende eeuw, variërend van theologische titels tot Latijnse klassieken en Duitstalige Bijbels. Sla ook een bezoek aan de 2700 jaar oude Egyptische mummie Shepenese niet over.

De bibliotheek en het kloostercomplex staan in het hart van het centrum van Sankt Gallen, op minder dan tien minuten lopen van het treinstation. Als je bij de bibliotheek bent, breng dan gelijk een bezoekje aan de Kathedraal van Sankt Gallen en wandel door de kloostertuinen. Het Textilmuseum en het Kunstmuseum staan beide ook op loopafstand.

De Stiftsbibliothek Sankt Gallen is dagelijks tegen betaling te bezoeken. Je kunt wat extra betalen voor een audiogids als je meer wilt weten over de bibliotheek en andere delen van het klooster. Raadpleeg de officiële website van de bibliotheek voor meer informatie.


Beste hotelaanbiedingen in Stiftsbibliothek Sankt Gallen

Alle 202 accommodaties in de buurt van Stiftsbibliothek Sankt Gallen bekijken
Einstein St. Gallen € 184
Einstein St. Gallen

Einstein St. Gallen

Berneggstrasse 2, By Navigation: Wassergasse 7, St. Gallen, SG
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in het centrum van St. Gallen, vlak bij Theater St. Gallen, Stiftsbibliothek Sankt Gallen en Roter Platz. Ook Textielmuseum en Fürstabtei St. Gallen liggen binnen 5 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op 7 minuten lopen en naar Station St Gallen St Fiden is het 28 minuten lopen.

  Hotel Vadian € 130
  Hotel Vadian

  Hotel Vadian

  36 Gallusstrasse, St. Gallen
    
   2.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van St. Gallen, vlak bij Stiftsbibliothek Sankt Gallen, Theater St. Gallen en Fürstabtei St. Gallen. Ook Roter Platz en Textielmuseum liggen binnen 5 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op 7 minuten lopen en naar Station St Gallen St Fiden is het 28 minuten lopen.

   TouchBed City Apartments St. Gallen € 97
   TouchBed City Apartments St. Gallen

   TouchBed City Apartments St. Gallen

   10a Mühlensteg, St. Gallen, SG
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit appartement ligt in het centrum van St. Gallen, vlak bij Theater St. Gallen en Stiftsbibliothek Sankt Gallen. Ook Roter Platz en Fürstabtei St. Gallen liggen binnen 5 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op 10 minuten lopen en naar Station St Gallen St Fiden is het 27 minuten lopen.

    Hotel Metropol € 195
    Hotel Metropol

    Hotel Metropol

    Bahnhofplatz 3, St. Gallen
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in het zakendistrict, binnen 5 minuten lopen van Roter Platz en Textielmuseum. Ook Stiftsbibliothek Sankt Gallen en St. Laurenzen Kirche liggen binnen 10 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op maar 1 minuten lopen.

     Yellow Inn € 83
     Yellow Inn

     Yellow Inn

     Langgasse 3a, St. Gallen, SG
       
      2.5 van 5.0 Sterren

      Dit pension in St. Gallen ligt binnen 10 minuten lopen van Olma Messen St.Gallen, Casino van Sankt Gallen en Bierflaschenmuseum. Ook Theater St. Gallen en Universiteit van St. Gallen liggen binnen 15 minuten lopen. Station St Gallen St Fiden ligt op 11 minuten lopen en naar Station St. Gallen is het 21 minuten lopen.

      Hotel Dom € 131
      Hotel Dom

      Hotel Dom

      Webergasse 22, St. Gallen
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in het centrum van St. Gallen, vlak bij Stiftsbibliothek Sankt Gallen, Theater St. Gallen en Textielmuseum. Ook Fürstabtei St. Gallen en St. Laurenzen Kirche liggen binnen 5 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op 7 minuten lopen en naar Station St Gallen St Fiden is het 28 minuten lopen.

       Hotel am Spisertor € 139
       Hotel am Spisertor

       Hotel am Spisertor

       Moosbruggstrasse 1, St. Gallen
         
        2.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in het centrum van St. Gallen, binnen 5 minuten lopen van Fürstabtei St. Gallen en Stiftsbibliothek Sankt Gallen. Ook Theater St. Gallen en Textielmuseum liggen binnen 10 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op 11 minuten lopen en naar Station St Gallen St Fiden is het 23 minuten lopen.

        Hotel Schwanen
        Hotel Schwanen

        Hotel Schwanen

        Webergasse ,23, St. Gallen, SGA
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel in St. Gallen ligt vlak bij Stiftsbibliothek Sankt Gallen, Theater St. Gallen en Textielmuseum. Ook Fürstabtei St. Gallen en St. Laurenzen Kirche liggen binnen 5 minuten lopen. Station St. Gallen ligt op 7 minuten lopen en naar Station St Gallen St Fiden is het 28 minuten lopen.