Goedkope vluchten naar Adelaide

Over Adelaide

Adelaide ligt bij de kust in de provincie Zuid-Australië en is een van de grootste steden van het land. Adelaide heeft een levendig uitgaansleven, met volop bars, restaurants en winkeltjes. Ook vinden er het hele jaar door verschillende festivals plaats. Proef verse producten uit de omgeving in de overdekte Central Market, bezoek de Adelaide Oval, een van de grootste cricketstadions ter wereld, of spot exotische dieren in de Adelaide Zoo. Als je graag de natuur opzoekt, kun je ontspannen op Henley Beach of Glenelg Beach of de Adelaide Hills intrekken, waar je talloze wijngaarden vindt.

Vliegen naar Adelaide

Adelaide Airport (ADL) ligt ongeveer 6 kilometer ten westen van het stadscentrum, ten oosten van de voorstad West Beach. Er gaan geen directe vluchten vanuit Nederland naar Adelaide, maar je kunt wel met één of twee tussenstops vanaf Luchthaven Amsterdam-Schiphol (AMS) naar Adelaide Airport vliegen. De meest voorkomende tussenlandingen op vluchten met één tussenstop zijn Hongkong, Singapore, Doha, Kuala Lumpur en Dubai. Bij vluchten met twee tussenstops kun je onder andere overstappen in Bangkok en Sydney, Shanghai en Sydney, Dubai en Melbourne en Abu Dhabi en Melbourne. Deze vluchten worden door gevestigde luchtvaartmaatschappijen verzorgd. Je moet rekening houden met een totale vluchtduur van tussen de 22 en 28 uur, afhankelijk van de lengte van de tussenstop. Het is in Adelaide van april t/m september 7,5 uur later dan in Nederland en van oktober t/m maart 9,5 uur.

Voorzieningen op de luchthaven van Adelaide

Adelaide Airport is een vrij grote luchthaven met volop voorzieningen, waaronder geldwisselkantoren, een postkantoor en rookruimtes. Er is een toeristisch informatiepunt waar je folders en kaarten kunt krijgen en activiteiten kunt boeken. Ook is er een speelruimte voor kleine kinderen. Je vindt verspreid over de luchthaven meer dan voldoende cafés en restaurants, waar je van alles kunt eten: van broodjes tot snacks en wokgerechten. Er zijn duty-freewinkels in de aankomsthal en vertrekhal en daarnaast allerlei winkels op het gebied van mode, make-up en reisbenodigdheden. Je hebt in de hele terminal gratis toegang tot wifi. Er vinden het hele jaar door verschillende evenementen plaats in de terminal, van muziek en dans tot tentoonstellingen. Er zijn meerdere internationale autoverhuurders op de luchthaven gevestigd. Je vindt hun balies in de terminal, naast de bagagehal. Verder zijn er enkele motels gevestigd in de buurt van de luchthaven. Een paar kilometer verder, richting het strand, heb je meer keuze.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Adelaide

Als je zelf een auto huurt, kun je al in 20 minuten in het centrum van Adelaide of bij het hippe Glenelg Beach zijn. Je kunt ook met een van de buslijnen naar het centrum van Adelaide, West Beach en Glenelg reizen. Kaartjes zijn in de bus verkrijgbaar. Verder kun je ook met een shuttlebus naar je hotel reizen. Kaartjes voor deze shuttledienst zijn op de luchthaven te koop bij een aparte balie. Je kunt ook een taxi nemen vanaf de taxistandplaats voor de terminal.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.nl regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Adelaide, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.nl staat voor al je vragen en opmerkingen via 0202 061364, of +31 202 061364 van 8 tot 18u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Adelaide op Expedia.nl boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Veelgestelde vragen