Voordeligste vluchten naar Belfast

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Over Belfast

Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland, ligt aan de oostkust aan de monding van de rivier de Lagan. Deze stad met een roerige geschiedenis heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot een hippe plek met een bruisend uitgaansleven en veel aandacht voor kunst en cultuur. Ook vind je in de stad volop mooie Victoriaanse gebouwen, zoals het Stadhuis. Belfast is ook de stad waar de Titanic werd gebouwd. Je ontdekt er alles over in het hypermoderne museum Titanic Belfast. Op rijafstand van Belfast kun je een spectaculaire kustlijn bewonderen, met onder andere de Giant's Causeway.

Vliegen naar Belfast

In de buurt van Belfast zijn twee luchthavens. Op ongeveer 5 kilometer ten noordoosten van de stad ligt het George Best Belfast City Airport (BHD). Er gaan dagelijks directe vluchten van Luchthaven Amsterdam-Schiphol (AMS) naar Luchthaven George Best-Belfast met een gevestigde luchtvaartmaatschappij. 20 kilometer ten noordwesten van Belfast ligt Belfast International Airport (BFS). Er gaan bijna het hele jaar door, met uitzondering van een paar wintermaanden, dagelijks rechtstreekse vluchten van Luchthaven Schiphol naar Luchthaven Belfast International. Deze worden verzorgd door een lowbudgetvliegmaatschappij. Beide vluchten duren ongeveer 1 uur en 40 minuten. Denk eraan dat het in Belfast 1 uur eerder is dan in Nederland.

Voorzieningen op de luchthavens van Belfast

Luchthaven George Best-Belfast is de kleinere van de twee luchthavens, maar heeft alle nodige voorzieningen met onder andere een geldwisselkantoor, een informatiebalie en vergaderruimtes. Je kunt in de terminal onbeperkt en gratis gebruikmaken van wifi. Verder kun je er kiezen uit verschillende cafés, koffietentjes en bistro's. Ook zit er een aantal winkels op de luchthaven, waaronder een drogist en souvenirwinkel. Je kunt een auto huren bij een van de verschillende internationale autoverhuurders die op de luchthaven zijn gevestigd.

De grotere Luchthaven Belfast International beschikt over dezelfde faciliteiten en een toeristische informatiebalie waar je bijvoorbeeld bustickets of tours kunt boeken. Vanaf de Viewing Gallery heb je een prachtig uitzicht op de startbaan. Je kunt tot twee uur gratis gebruikmaken van wifi in het vertrekgedeelte en er is ook een lounge waar je even tot rust kun komen. Verder heb voldoende keuze uit koffietentjes, restaurants en cafés. Ook zijn er meerdere winkels, met name na de check-in. Verscheidene internationale autoverhuurders hebben een balie op de luchthaven.

Verder reizen vanaf de luchthavens van Belfast

Vanaf Luchthaven George Best-Belfast is het ongeveer 15 minuten rijden met de auto naar het stadscentrum, afhankelijk van de verkeersdrukte. Er is ook een taxistandplaats voor de terminal. Er gaat daarnaast ongeveer om het half uur een bus naar het centrum van Belfast, van 's ochtends tot 's avonds. Ook gaat er een directe buslijn van de luchthaven naar Derry/Londonderry.

Het is vanaf Luchthaven Belfast International met de auto ongeveer 30 minuten rijden naar het centrum van Belfast. Je kunt ook dag en nacht gebruikmaken van een taxi vanaf de standplaats bij de uitgang. Er gaat verder meerdere keren per uur een bus naar het centrum van Belfast. Deze bus rijdt ook 's nachts, maar dan wel minder vaak.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.nl regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Belfast, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.nl staat voor al je vragen en opmerkingen via 0202 061364, of +31 202 061364 van 8 tot 18u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Belfast op Expedia.nl boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Informatie over vluchten naar Belfast

Luchthaven van aankomst Belfast
IATA-code aankomstluchthaven BFS

Populaire vluchten naar Belfast

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.