Voordeligste vluchten naar Bogotá

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 142 voor enkele vluchten en € 235 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Beoordelingen van geverifieerde klanten

Jun 13, 2019

Aankomst was moeizamer. Lang taxien, daarna lang in een bus en lange rijen bij de grenspolitie

Over Bogotá

De miljoenenstad Bogota is de hoofdstad van Colombia en lig in het midden van het land. De stad ligt in het zuidoostelijke deel van de Sabana de Bogotá, een hoogvlakte die onderdeel uitmaakt van de Andes. Wandel door La Candelaria, het historische centrum van de stad, met de vele koloniale gebouwen. Bezoek ook het beroemde Museo del Oro met een collectie van voorwerpen van goud en andere materialen die afkomstig zijn van inheemse volkeren van vóór de Spaanse bezetting. Vlak naast La Candelaria ligt de meer dan 3000 meter hoge Monserrate, waar je met een kabelbaan bij omhoog kunt.

Vliegen naar Bogota

De belangrijkste luchthaven van Bogota is Aeropuerto Internacional El Dorado (BOG). Deze ligt in het westen van Bogota, ongeveer 15 kilometer van het centrum, en is de grootste luchthaven van Colombia en een van de grootste van Zuid-Amerika. Er worden door een gevestigde luchtvaartmaatschappij vluchten verzorgd van Luchthaven Amsterdam-Schiphol (AMS) naar Luchthaven Bogota. Er gaan meerdere directe vluchten per week en de vluchtduur bedraagt dan ongeveer 11 uur. Ook zijn er verschillende vluchten met 1 tussenstop mogelijk van Luchthaven Schiphol naar Luchthaven Bogota. De snelste vluchten met 1 tussenstop zijn de vluchten met een overstap op Aéroport de Paris-Charles de Gaulle (CDG) en Aeropuerto Internacional de Tocumen (PTY, Panama-Stad). Deze vluchten duren beide ongeveer 14 uur met een tussenstop van ongeveer 1,5 uur.

Voorzieningen op de luchthaven van Bogota

Op deze grote luchthaven vind je alle nodige voorzieningen, van geldwisselkantoren tot een postkantoor, een artsenpost en shuttlebussen tussen de verschillende gedeeltes van de luchthaven. Er is een toeristisch informatiepunt waar je informatie kunt krijgen of tours kunt boeken. Verspreid over de luchthaven zijn verschillende speelruimtes voor kinderen en een aantal viplounges waar je even kunt ontspannen voordat je vlucht vertrekt. Verder zijn er op de luchthaven volop winkels, waar je reisbenodigdheden, souvenirs, kleding en nog veel meer kunt krijgen. Je kunt ook voordelig shoppen bij de duty-freewinkels in de vertrekhal, na het inchecken voor je terugvlucht. Ook zijn er verschillende foodcourts op de luchthaven waar je cafés, bars en restaurants vindt. Er zijn tevens verschillende lokale en internationale autoverhuurders gevestigd.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Bogota

Hoewel de luchthaven niet ver van het centrum af ligt, kan het erg lang duren om met de auto in de stad te komen vanwege de verkeersdrukte. Daarnaast is het centrum niet altijd voor auto's toegankelijk. Als je de stad in gaat, kun je beter met een taxi of met het openbaar vervoer gaan. Je kunt gebruikmaken van het uitgebreide stadsbusnetwerk van Bogota: TransMilenio. Er gaan gratis shuttlebussen van de luchthaven naar het busstation El Dorado TransMilenio. Hier kun je een buskaartje kopen en vervolgens op de bus stappen naar je bestemming in de stad. Houd er rekening mee dat je in de bus zelf geen kaartje kunt kopen.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.nl regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Bogotá, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.nl staat voor al je vragen en opmerkingen via 0202 061364, of +31 202 061364 van 8 tot 18u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Bogotá op Expedia.nl boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Populaire vluchten naar Bogotá

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 142 voor enkele vluchten en € 235 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.