Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Bogotá

Zie alle 2 activiteiten in Bogotá

Topactiviteiten in het authentieke Bogota

Bogota is de levendige hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Colombia. De stad is rijk aan cultuur en je vindt er dan ook vele interessante musea. In het Museo del Oro kun je de grootste pre-Spaanse goudcollectie ter wereld bewonderen terwijl je in het Museo Nacional meer leert over de lokale geschiedenis. De stad ligt tegen de berg Monserrate aan. Je kunt een kabelbaan naar boven nemen voor een prachtig uitzicht over Bogota. Ook kun je leuke excursies maken vanuit Bogota bijvoorbeeld naar het Parque Nacional Natural Chingaza waar je goed kunt wandelen.

Dingen om te doen in Bogota

Je kunt kiezen uit een groot aantal leuke activiteiten in en rondom Bogota. Maak bijvoorbeeld een Tour naar Monserrate en het Gold Museum. Deze excursie duurt een halve dag en geeft je een kijkje bij de hoogtepunten van de Colombiaanse hoofdstad. Tijdens de tocht naar boven in de kabelbaan heb je al een mooi uitzicht. Vanaf de top van de berg kun je ook de beroemde kerk Monserrate Sanctuary zien. Vervolgens ga je naar het Gold Museum waar je een groot aantal inheemse gouden artefacten kunt bewonderen. In Bogota kun je ook verschillende leuke pretparken bezoeken. Neem het hele gezin bijvoorbeeld een dagje mee naar het pretpark Salitre Mágico Parque de diversiones.

Bezienswaardigheden in Bogota

Bogota is een schilderachtige stad met talrijke bezienswaardigheden. Op bijna alle muren van de stad vind je de meest kleurrijke en kunstzinnige graffiti. Om deze kunstwerken beter te begrijpen valt het aan te raden om deel te nemen aan de Street art-tour van een halve dag in Bogotá. Deze tour vertelt op een eigentijdse wijze de geschiedenis van Colombia. Zo kom je meer te weten over lokale kunstenaars en de betekenissen van de afbeeldingen. Ook de gebruikte symbolen

kleuren en texturen komen aan bod. Tijdens de tour wandel je door verschillende historische wijken zoals El Chorro de Quevedo en La Candelaria. Hou je ogen open voor de prachtige koloniale panden oude gebouwen en sfeervolle pleintjes die je passeert. Het aanschaffen van een Bogota-pas is ook een aanrader. Hiermee geniet je van kortingen en gratis toegang tot veel bezienswaardigheden waaronder de indrukwekkende zoutmijn Nemocón Salt Mine.

Musea in Bogota

Veel van de hotels in Bogota bevinden zich in het centrum van de stad op wandelafstand van diverse musea. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het kunstmuseum Museo de Bogotá of breng een bezoek aan het Museo Botero dat is gewijd aan de werken van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Deze bekende kunstenaar beeldt mens en dier af op een groteske maar herkenbare manier. Als je meer wilt leren over de militaire geschiedenis van het land valt een bezoek aan het Museo Militar de Colombia aan te raden. Wil je Bogota graag met je eigen ogen zien? Vanuit Nederland vertrekken er wekelijks meerdere vluchten naar Bogota.

Kaart

Waar overnachten in Bogotá

Chapinero

Chapinero staat bekend voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden. Plan tijdens je verblijf een uitje naar Winkelcentrum Av. Chile en Parque Nacional Enrique Olaya Herrera.

WinkelenCaféMuseum

Zona Rosa

Zona Rosa is een populaire bestemming voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden. Als je op zoek bent naar meer bezienswaardigheden en activiteiten, kun je een uitje naar Centro Comercial Andino of Rockefeller Casino plannen.

CaféWinkelenDineren

La Candelaria

La Candelaria is een populaire bestemming voor zijn interessante musea. Als je op zoek bent naar meer bezienswaardigheden en activiteiten, kun je een uitje naar Museo Botero of Goudmuseum plannen.

MuseumMonumentTour

Calle 26

Reizigers trekken naar Calle 26 voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden. Tijdens je verblijf kun je ook topbezienswaardigheden, zoals Botanische tuin Bogota en Winkelcentrum Salitre Plaza verkennen.

BloemVriendelijke mensenTuin

Calle 100

Calle 100 staat bekend om zijn restaurants en bezienswaardigheden zoals World Trade Center en Centro Comercial Iserra 100 die je een bezoekje kunt brengen.

Vriendelijke mensenNatuurparkLuxe

Centro International

De musea, het winkelaanbod en de restaurants benadrukken enkelen opmerkelijke kenmerken van Centro International. Stop bij Parque Central Bavaria of Winkelcentrum San Martín wanneer je de buurt aan het verkennen bent.

MuseumNatuurparkWinkelen