Goedkope vluchten naar Kristiansand

Voordeligste vluchten naar Kristiansand

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 106 voor enkele vluchten en € 169 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
SAS
Norwegian Air Shuttle
KLM
KLM
Norwegian Air Shuttle
SAS

Kristiansand ligt in het uiterste zuiden van Noorwegen, zo'n 300 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Oslo. De gemoedelijke en knusse stad heeft voor ieder reizigerstype wat leuks in petto. Voor bijzondere architectuur neem je een kijkje bij de Kristiansand Domkirke, een van de grootste kerken in Noorwegen, of bij de oude stadsverdediging Christiansholm Festning. De kinderen doe je een groot plezier met een dagje Kristiansand Dyrepark, de dierentuin van de stad. Verder zijn er ook interessante museums te bezoeken, zoals het Sørlandets Kunstmuseum en natuurliefhebbers komen ook niks tekort in het mooie park Ravnedalen.

Vliegen naar Kristiansand

In Nederland gaan alleen vanuit Amsterdam rechtstreekse vluchten naar Kristiansand Lufthavn, Kjevik (KRS). Deze vlucht duurt ongeveer 1,5 uur. Er zijn ook voordelige vluchten te boeken met een tussenstop in Oslo. Deze vluchten duren echter aanzienlijk langer met een reistijd tot meer dan 4,5 uur. Als Kristiansand slechts een tussenstop is voor je reis door Noorwegen, kan een tussenstop wel aantrekkelijk zijn. Vanuit Oslo en Stavanger is het ongeveer 4 uur rijden naar Kristiansand. Vanaf Amsterdam zijn rechtstreekse vluchten beschikbaar naar deze beide Noorse steden. Oslo is ook rechtstreeks te bereiken vanaf Brussel in België en Düsseldorf in Duitsland.

Voorzieningen op de luchthaven van Kristiansand

De luchthaven van Kristiansand is vrij klein, maar is modern en biedt alle basisvoorzieningen die je nodig hebt. Je kunt wat lastminute inkopen doen bij de dutyfreeshop die 24 uur per dag geopend is. Omdat Noorwegen geen deel uitmaakt van de Europese Unie, kun je hier belastingvrij winkelen. Je hebt hiervoor wel je reisdocumenten nodig. Daarnaast is er zowel in de aankomst- als in de vertrekhal een winkel te vinden waar je wat te eten en drinken kunt kopen. Voor kinderen is een kleine speelhoek ingericht. Gebruik van internet is voor beperkte tijd gratis. Verder is het belangrijk rekening te houden met het feit dat Noorwegen geen euroland is. Je betaalt ter plaatse met de Noorse kroon. Je kunt deze gemakkelijk pinnen bij een van de geldautomaten op de luchthaven. Vlieg je op een lastige tijd? Op Expedia.nl vind je verschillende hotels in de buurt van de luchthaven van Kristiansand

Verder reizen vanaf de luchthaven van Kristiansand

Eenmaal geland op de luchthaven van Kristiansand, kun je op verschillende manieren doorreizen naar je eindbestemming. Buslijn 35 rijdt in ongeveer een half uur naar het centrum van Kristiansand. Er rijden ook andere bussen naar bestemmingen in de buurt, zoals Grimstad, Arendal en Lillesand. Daarnaast kun je ook gemakkelijk een taxi nemen. Er zijn twee taxibedrijven beschikbaar. Als je veel bagage mee hebt, is dit de meest comfortabele optie. Verder is het ook mogelijk om zelf een auto te huren. Als je alles graag vooraf geregeld wilt hebben, kun je online via Expedia snel en gemakkelijk alvast een huurauto reserveren. Expedia werkt samen met verschillende autoverhuurbedrijven. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk een tolweg passeert als je zelf met de auto naar het centrum van Kristiansand rijdt.

Veelgestelde vragen