Begin van hoofdinhoud

Voordeligste vluchten naar San Antonio

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

San Antonio is na Houston de grootste stad van de staat Texas. Door de ligging in het zuiden van de Verenigde Staten, in de buurt van de Mexicaanse grens, kent San Antonio een cultureel diverse uitstraling. De Mexicaanse invloeden zie je bijvoorbeeld terug in de tiendaagse Fiesta-evenementen die elk jaar in april de stad doen opleven. San Antonio heeft daarnaast een aantal bijzondere musea en beschikt met de Álamo over een van de belangrijkste historische gebouwen van Amerika. Je kunt er bovendien eindeloos shoppen in enorme winkelcentra en warenhuizen of heerlijk uit eten gaan na een romantische wandeling over de schilderachtige River Walk. San Antonio is al met al een unieke en veelzijdige bestemming voor een stedentrip in de VS.

Vliegen naar San Antonio

San Antonio beschikt over een eigen vliegveld, de Internationale Luchthaven San Antonio (SAT), gelegen aan de noordkant van de stad. Hoewel het een internationaal vliegveld is, gaan de meeste vluchten naar bestemmingen in het binnenland en liggen de buitenlandse bestemmingen vrijwel uitsluitend in Mexico. Vanaf Nederland gaan dan ook geen rechtstreekse vluchten naar San Antonio. Dealniettemin is het aanbod aan aansluitende vliegverbindingen behoorlijk groot. Zo kun je er met een enkele overstap in de VS alsnog redelijk snel komen vanaf de Luchthaven Schiphol (AMS). Er gaan bijvoorbeeld vluchten van Schiphol naar San Antonio waarbij je onderweg overstapt op vliegvelden als de Internationale Luchthaven Minneapolis-Saint Paul (MSP), John F. Kennedy International Airport (JFK), Newark Liberty International Airport (EWR), George Bush Intercontinental Airport (IAH), Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL) of Detroit Metropolitan Wayne County Airport (DTW). Deze vluchten worden aangeboden door grote internationale maatschappijen en de overstaptijd bedraagt gemiddeld 1,5 à 3 uur, waardoor de totale reistijd neerkomt op zo'n 14 à 15 uur. Wat de beste en voordeligste aansluiting is, verschilt per dag.

Voorzieningen op de luchthaven van San Antonio

De luchthaven van San Antonio wordt jaarlijks door tal van reizigers bezocht en is dan ook ruimschoots voorzien van bruikbare faciliteiten. Zo kun je gratis gebruikmaken van het wifinetwerk van het vliegveld. Er zijn pinautomaten en wisselkantoren aanwezig en er lopen meerdere vrijwilligers rond, te herkennen aan hun cowboyhoed, die je kunnen voorzien van informatie over waar je moet zijn en hoe je verder kunt reizen. Op de luchthaven zijn daarnaast tal van winkels gevestigd, van boekhandels tot kledingwinkels en taxfreeshops. In de beide terminals van het vliegveld heb je bovendien volop keuze uit hapjes en drankjes van zowel beroemde internationale ketens als lokale barretjes en eettentjes.

Verder reizen vanaf de luchthaven van San Antonio

San Antonio is een grote stad. Hoewel de luchthaven binnen de stadsgrenzen ligt, ben je er nog altijd zo'n 15 kilometer van het stadscentrum verwijderd. Om je optimaal te kunnen verplaatsen is een huurauto tijdens je vakantie in San Antonio dan ook geen overbodige luxe. Bespaar je liever wat op de kosten, dan kun je ook de shuttlebus nemen die vanaf de luchthaven naar de stad vertrekt. Daarnaast zijn er taxi's aanwezig op de luchthaven die je eenvoudig naar je hotel in San Antonio kunnen brengen.

Informatie over vluchten naar San Antonio

Luchthaven van aankomst San Antonio
IATA-code aankomstluchthaven SAT