Voordeligste vluchten naar Tahiti

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Tahiti is een eiland in de Stille Zuidzee en is dankzij de schilderachtige (lava)stranden en het weelderige landschap een verre vakantiebestemming die enorm tot de verbeelding spreekt. In deze omgeving is het bijna uitgesloten dat de stranden ooit gaan vervelen, maar mocht je eindeloze ontspanning toch willen afwisselen met leuke uitstapjes dan zijn daar op Tahiti volop mogelijkheden voor. Neem een kijkje op de Markt van Pirae, bezichtig de Kathedraal van Belvédere of bewonder de Paofai-tempel.

Vliegen naar Tahiti

Tahiti ligt echt aan de andere kant van de wereld en om er te komen word je geduld flink op de proef gesteld. Niet alleen vanwege de afstand, maar ook omdat er vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naartoe gaan. Van zowel uit Parijs als Londen gaan wel rechtstreekse vluchten, maar verwar rechtstreeks niet met non-stop: vanuit beide steden maken de vluchten een tussenstop in Los Angeles. Met een rechtstreekse vlucht ben je ruim 22 uur onderweg. Als je tegen de lange zit opkijkt, is het aan te raden een paar dagen uit te trekken om Los Angeles te verkennen. Vanuit Tokyo kun je overigens ook naar Tahiti vliegen. Vanaf daar bedraagt de resterende vliegtijd nog zo'n 11,5 uur. Vrijwel alle internationale vluchten naar Frans-Polynesië komen aan op de Internationale luchthaven Fa'a'ā (PPT) op het eiland Tahiti. Deze luchthaven ligt op ongeveer 5 kilometer van de hoofdstad Papeete.

Voorzieningen op de internationale luchthaven Tahiti

De Internationale luchthaven Fa'a'ā beschikt over twee terminals: één voor binnenlandse vluchten en één voor internationale vluchten. Het is een moderne luchthaven die reizigers allerlei voorzieningen biedt, zoals een bank, geldwisselkantoor en een plek om je bagage op te slaan. Daarnaast zijn er natuurlijk ook diverse winkels en eetgelegenheden, waaronder een fastfoodrestaurant. Tijdens het wachten op je vlucht kun je op de luchthaven gebruikmaken van wifi. De eerste 15 minuten is gratis en daarna is het tegen betaling. Ben je van plan om Tahiti op eigen houtje te gaan verkennen en wil je daarbij niet afhankelijk zijn van taxi's of openbaar vervoer? In de terminal vind je verschillende balies van autoverhuurbedrijven. Buiten de terminal zijn taxistandplaatsen en stopt ook de bus, mocht je er de voorkeur aan geven niet zelf achter het stuur plaats te nemen. Op slechts vijf minuten afstand van de luchthaven ligt een accommodatie waar je kunt overnachten. Dit is ideaal als je laat aankomt of juist vroeg vertrekt en je reistijd van/naar de luchthaven zo kort mogelijk wilt houden.

Vervoer van de luchthaven naar je accommodatie

Er zijn op Tahiti verschillende manieren om bij je accommodatie te komen. Om te beginnen rijdt er op het eiland een bus, maar de route is zeer beperkt en de stopplaatsen liggen vooral in de hoofdstad Papeete. De taxi biedt meer flexibiliteit. Voor de luchthaven is een taxistandplaats en de vriendelijke chauffeurs brengen je graag vanaf de haven of het vliegveld naar je accommodatie. Een huurauto biedt de meeste vrijheid, maar houd er bij het reserveren wel rekening mee dat je op sommige wegen het beste uit de voeten kunt met een auto met vierwielaandrijving.

Informatie over vluchten naar Tahiti

Luchthaven van aankomst Internationale luchthaven Tahiti Faaa
IATA-code aankomstluchthaven PPT
Naam aankomststad Papeete

Populaire vluchten naar Tahiti

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.