Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Gouden Dak (Goldenes Dachl)

Dit historisch belangrijke gebouw met het glinsterende dak ligt in het hart van Innsbrucks charmante oude binnenstad en is doordrenkt in geschiedenis.

Neem plaats in een van de vele gezellige cafés of restaurants langs het centrale plein van de oude binnenstad en laat je ogen vallen op de fabelachtige verschijning van Innsbrucks beroemdste bezienswaardigheid. Het Gouden Dak (Goldenes Dachl) wordt perfect omlijst door de nette, witte Tiroolse gebouwen en de Alpentoppen op de achtergrond. De buitengevel van het gebouw is altijd een mooie foto waard, terwijl je binnen een inzicht krijgt in de rijke geschiedenis van de buurt.

Het Gouden Dak is de naam van een gebouw uit het begin van de 16e eeuw dat opgericht werd naar aanleiding van het tweede huwelijk van Keizer Maximiliaan I. De 2657 vergulde koperen tegels op het 16-meter brede dak werden gebruikt om de geruchten over financieel harde tijden in de kop te drukken.

Zie aan de onderkant van het dak de verschillende taferelen in reliëf over Maximiliaans leven. De afbeelding waarin hij tussen zijn twee echtgenotes staat is de meest prominente. Dit was een doelbewuste poging om eventueel gekrenkte oude bondgenoten die hij bij zijn eerste huwelijk had gemaakt, niet te beledigen.

Een goed uitgerust museum, opgedeeld in zes verschillende ruimtes, vertelt uitvoerig over de geschiedenis van het gebouw. Het museum beschikt over interactieve displays die je tonen hoe het leven zou zijn geweest op het moment dat de Gouden Dak werd gebouwd. Gebruik de audiogids, inbegrepen bij de entreeprijs, voor een gedetailleerde uitleg bij de museumdisplays. Neem je tijd om te genieten wanneer je door het erkerraam een uitzicht krijgt over het plein.

In de speciale kinderruimte vind je een reeks interactieve displays over het leven in de middeleeuwen.

Als je op zoek bent naar de perfecte foto van het Gouden Dak, dan kom je best in het midden van de ochtend, wanneer het licht meestal op zijn best is.

Het museum is dagelijks open van dinsdag tot zondag. Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd. Het ligt in het centrum van de oude stad, op loopafstand van veel grote hotels en bezienswaardigheden. Je kunt ook een bus naar de Museumstraße nemen en vanaf daar verderlopen.


Beste hotelaanbiedingen in Gouden Dak

Alle 843 accommodaties in de buurt van Gouden Dak bekijken
ADLERS Hotel € 139
ADLERS Hotel

ADLERS Hotel

Bruneckerstraße 1, Innsbruck, Tirol
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Altstadt von Innsbruck, binnen 15 minuten lopen van Winkelcentrum Sillpark en Gouden Dak. Skischans Bergisel ligt op 2,4 km. Centraal Station Innsbruck ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Innsbruck West is het 19 minuten lopen.

  NALA individuellhotel € 102
  NALA individuellhotel

  NALA individuellhotel

  Müllerstrasse 15, Innsbruck, Tirol
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Wilten, binnen 15 minuten lopen van Maria-Theresien-Strasse en Gouden Dak. Skischans Bergisel ligt op 2,1 km. Station Innsbruck West ligt op 8 minuten lopen en naar Centraal Station Innsbruck is het 8 minuten lopen.

   Austria Trend Hotel Congress Innsbruck € 87
   Austria Trend Hotel Congress Innsbruck

   Austria Trend Hotel Congress Innsbruck

   Rennweg 12a, Innsbruck, Tirol
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Altstadt von Innsbruck, binnen 15 minuten lopen van Hofgarten en Gouden Dak. Skischans Bergisel ligt op 3,7 km. Centraal Station Innsbruck ligt op 20 minuten lopen.

    AC Hotel by Marriott Innsbruck € 84
    AC Hotel by Marriott Innsbruck

    AC Hotel by Marriott Innsbruck

    Salurner Strasse 15, Innsbruck, Tirol
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Innsbruck ligt vlak bij de luchthaven, binnen 10 minuten lopen van Casino Innsbruck en Gouden Dak. Skischans Bergisel ligt op 2,2 km. Centraal Station Innsbruck ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Innsbruck West is het 14 minuten lopen.

     Hotel Maximilian Stadthaus Penz € 101
     Hotel Maximilian Stadthaus Penz

     Hotel Maximilian Stadthaus Penz

     Marktgraben 7 - 9, Innsbruck, Tirol
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Altstadt von Innsbruck, vlak bij Maria-Theresien-Strasse en Gouden Dak. Skischans Bergisel ligt op 2,8 km. Centraal Station Innsbruck ligt op 12 minuten lopen en naar Station Innsbruck West is het 17 minuten lopen.

      Das Innsbruck € 105
      Das Innsbruck

      Das Innsbruck

      Innrain 3, Innsbruck, Tirol
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit wellness hotel ligt in Altstadt von Innsbruck, vlak bij Gouden Dak en Stadstoren. Ook Hofburg en Hofkirche liggen binnen 5 minuten lopen. Centraal Station Innsbruck ligt op 13 minuten lopen en naar Station Innsbruck West is het 19 minuten lopen.

       Hotel Central € 98
       Hotel Central

       Hotel Central

       Gilmstrasse 5, Innsbruck, Tirol
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Altstadt von Innsbruck, binnen 10 minuten lopen van Maria-Theresien-Strasse en Gouden Dak. Skischans Bergisel ligt op 2,6 km. Centraal Station Innsbruck ligt op 7 minuten lopen en naar Station Innsbruck West is het 18 minuten lopen.

        Stage 12 Hotel by Penz € 119
        Stage 12 Hotel by Penz

        Stage 12 Hotel by Penz

        Maria Theresien Straße 12, Innsbruck, Tirol
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Altstadt von Innsbruck, binnen 5 minuten lopen van Maria-Theresien-Strasse en Gouden Dak. Skischans Bergisel ligt op 2,7 km. Centraal Station Innsbruck ligt op 9 minuten lopen en naar Station Innsbruck West is het 16 minuten lopen.