Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Grand Palais

Bewonder kunst en architectuur in deze spectaculaire tentoonstellingsruimte, waar prominente kunstexposities en overzichtstentoonstellingen plaatsvinden.

Het Grand Palais is een juweel uit de belle époque dat zowel geliefd is bij Parijzenaars als bij toeristen. Woon een van de regelmatig georganiseerde evenementen bij met thema's die variëren van sport tot kunst.

Het Grand Palais werd in het begin van de 20e eeuw gebouwd in het kader van de voorbereidingen die overal in de stad werden getroffen voor de Wereldtentoonstelling van 1900. In de decennia die volgden, werden er veel kunstexposities gehouden in het gebouw, diende het tijdens de Eerste Wereldoorlog als militair ziekenhuis en in de Tweede Wereldoorlog als locatie voor tentoonstellingen met nazipropaganda. Het gebouw werd echter veel geplaagd door constructieproblemen. In 1993 was het gebouw gesloten voor restauratie. In 2007 werd het heropend.

Bewonder, voordat je naar binnengaat, de gevel van dit voorname bouwwerk. Bekijk het bewerkelijke smeedijzerwerk in art-nouveaustijl en het opvallende halfronde, glazen dak dat zich bovenop de classicistische stenen voorgevel bevindt.

Bezoek het Palais de la Découverte, een gezinsvriendelijk wetenschapsmuseum in de westelijke vleugel van het paleis. Ga naar de permanente tentoonstellingen die zijn gewijd aan de verschillende takken van wetenschap, waaronder natuurkunde, astronomie, biologie en chemie. Doe mee aan interactieve experimenten die op verschillende tijdstippen op de dag worden gehouden of een bekijk een voorstelling in het planetarium. 

Op andere plekken in de verschillende expositieruimten organiseert het Grand Palais een gevarieerde en frequent wisselende serie evenementen met programma's met dans, theater, films en zelfs sport. 

Bekijk van te voren het actuele programma van de Galeries Nationales voordat je een bezoek gaat brengen en van tevoren kaartjes koopt. In de Galeries Nationales worden internationale tentoonstellingen gehouden en de vraag naar toegangskaartjes is groot. In het verleden zijn er overzichtstentoonstellingen geweest van Edward Hopper en Robert Mapplethorpe. Na het bijwonen van een voorstelling kun je een hapje eten in het restaurant in het complex, Le Mini Palais.

Het Palais de la Découverte is open van dinsdag tot en met zondag. Er geldt een entreeprijs. Voor toegang tot de Galeries Nationales heb je een afzonderlijk kaartje nodig. De prijzen en openingstijden van het Grand Palais verschillen per tentoonstelling. Gebruik ingang 3 op de Avenue du Général Eisenhower om naar binnen te gaan bij de Galeries Nationales en gebruik de ingang op Avenue Franklin Delano Roosevelt als je het Palais de la Découverte wilt bezoeken.


Grand Palais Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Grand Palais

Alle 9.505 accommodaties in de buurt van Grand Palais bekijken
Hotel Europe Saint Severin Paris
Hotel Europe Saint Severin Paris

Hotel Europe Saint Severin Paris

38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Université de la Sorbonne liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

  Hotel Eiffel Turenne € 67
  Hotel Eiffel Turenne

  Hotel Eiffel Turenne

  20 Avenue De Tourville, Parijs, Paris
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue Cler en Les Invalides. Ook Champ de Mars en Eiffeltoren liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 6 minuten lopen.

   Hotel Marignan Champs-Elysées
   Hotel Marignan Champs-Elysées

   Hotel Marignan Champs-Elysées

   12 Rue De Marignan, Parijs, Paris
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in het zakendistrict, vlak bij Avenue Montaigne en Champs-Élysées. Ook Lido en Rue du Faubourg Saint-Honoré liggen binnen 10 minuten lopen. Station de Métro Franklin D. Roosevelt ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Philippe du Roule is het 7 minuten lopen.

    Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World
    Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World

    Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World

    45 Boulevard Raspail, Parijs
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Le Bon Marché en Église Saint-Sulpice. Ook Jardin du Luxembourg en Théâtre de l'Odéon liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Sèvres Babylone en Metrostation Rennes liggen op 5 minuten lopen.

     Melia Paris Tour Eiffel
     Melia Paris Tour Eiffel

     Melia Paris Tour Eiffel

     35 Rue Jean Goujon, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Avenue Montaigne en Champs-Élysées. Ook Grand Palais en Lido liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Alma-Marceau ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station de Métro Franklin D. Roosevelt is het 7 minuten lopen.

      Hôtel La Sanguine € 83
      Hôtel La Sanguine

      Hôtel La Sanguine

      6 Rue de Surene, Parijs
        
       2.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Champs-Élysées en Olympia (Parijs). Ook Galéries Lafayette en Musée d'Orsay liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Madeleine ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Augustin is het 7 minuten lopen.

       Sofitel Le Scribe Paris Opéra € 385
       Sofitel Le Scribe Paris Opéra

       Sofitel Le Scribe Paris Opéra

       1 Rue Scribe, Parijs, Paris
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, vlak bij Olympia (Parijs), Opéra Garnier en Grands Boulevards. Ook Galéries Lafayette en Boulevard Haussmann liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Opera en Station Paris Auber liggen op 5 minuten lopen.

        Grand Powers € 528
        Grand Powers

        Grand Powers

        52 Rue Francois 1er, Parijs
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Avenue Georges V en Avenue Montaigne. Ook Champs-Élysées en Lido liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation George V ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station de Métro Franklin D. Roosevelt is het 7 minuten lopen.