Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Grand Palais

Bewonder kunst en architectuur in deze spectaculaire tentoonstellingsruimte, waar prominente kunstexposities en overzichtstentoonstellingen plaatsvinden.

Het Grand Palais is een juweel uit de belle époque dat zowel geliefd is bij Parijzenaars als bij toeristen. Woon een van de regelmatig georganiseerde evenementen bij met thema's die variëren van sport tot kunst.

Het Grand Palais werd in het begin van de 20e eeuw gebouwd in het kader van de voorbereidingen die overal in de stad werden getroffen voor de Wereldtentoonstelling van 1900. In de decennia die volgden, werden er veel kunstexposities gehouden in het gebouw, diende het tijdens de Eerste Wereldoorlog als militair ziekenhuis en in de Tweede Wereldoorlog als locatie voor tentoonstellingen met nazipropaganda. Het gebouw werd echter veel geplaagd door constructieproblemen. In 1993 was het gebouw gesloten voor restauratie. In 2007 werd het heropend.

Bewonder, voordat je naar binnengaat, de gevel van dit voorname bouwwerk. Bekijk het bewerkelijke smeedijzerwerk in art-nouveaustijl en het opvallende halfronde, glazen dak dat zich bovenop de classicistische stenen voorgevel bevindt.

Bezoek het Palais de la Découverte, een gezinsvriendelijk wetenschapsmuseum in de westelijke vleugel van het paleis. Ga naar de permanente tentoonstellingen die zijn gewijd aan de verschillende takken van wetenschap, waaronder natuurkunde, astronomie, biologie en chemie. Doe mee aan interactieve experimenten die op verschillende tijdstippen op de dag worden gehouden of een bekijk een voorstelling in het planetarium. 

Op andere plekken in de verschillende expositieruimten organiseert het Grand Palais een gevarieerde en frequent wisselende serie evenementen met programma's met dans, theater, films en zelfs sport. 

Bekijk van te voren het actuele programma van de Galeries Nationales voordat je een bezoek gaat brengen en van tevoren kaartjes koopt. In de Galeries Nationales worden internationale tentoonstellingen gehouden en de vraag naar toegangskaartjes is groot. In het verleden zijn er overzichtstentoonstellingen geweest van Edward Hopper en Robert Mapplethorpe. Na het bijwonen van een voorstelling kun je een hapje eten in het restaurant in het complex, Le Mini Palais.

Het Palais de la Découverte is open van dinsdag tot en met zondag. Er geldt een entreeprijs. Voor toegang tot de Galeries Nationales heb je een afzonderlijk kaartje nodig. De prijzen en openingstijden van het Grand Palais verschillen per tentoonstelling. Gebruik ingang 3 op de Avenue du Général Eisenhower om naar binnen te gaan bij de Galeries Nationales en gebruik de ingang op Avenue Franklin Delano Roosevelt als je het Palais de la Découverte wilt bezoeken.


Gids voor Grand Palais


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.850 accommodaties in de buurt van Grand Palais bekijken
Novotel Paris Les Halles € 161
Novotel Paris Les Halles

Novotel Paris Les Halles

8 Place Marguerite De Navarre, Paris
   
  4,3
  / 5, op basis van 2.167 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Les Halles en Musée Georges Pompidou. Ook Notre-Dame-kathedraal en Musée du Louvre liggen binnen 15 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

  Hotel Duquesne Eiffel € 89
  Hotel Duquesne Eiffel

  Hotel Duquesne Eiffel

  23 Avenue Duquesne, Paris
    
   4,4
   / 5, op basis van 1.100 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Hoofdkwartier van UNESCO en Les Invalides. Ook Eiffeltoren en Musée Rodin liggen binnen 2 km afstand. Metrostation École Militaire ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Francois-Xavier is het 7 minuten lopen.

   The Westin Paris - Vendôme € 232
   The Westin Paris - Vendôme

   The Westin Paris - Vendôme

   3 Rue De Castiglione, Paris
     
    4,2
    / 5, op basis van 947 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place Vendôme, Champs-Élysées en Opéra Garnier. Ook Galéries Lafayette en Musée du Louvre liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Tuileries en Metrostation Concorde liggen op 5 minuten lopen.

    Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel € 794
    Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

    Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

    10 Place de la Concorde, Paris
      
     4,6
     / 5, op basis van 55 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Champs-Élysées en Opéra Garnier. Ook Eiffeltoren en Musée du Louvre liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Concorde ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 8 minuten lopen.

     Mercure Paris Centre Tour Eiffel € 141
     Mercure Paris Centre Tour Eiffel

     Mercure Paris Centre Tour Eiffel

     20 Rue Jean Rey, Paris
       
      4,1
      / 5, op basis van 5.696 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 5 minuten lopen van Champ de Mars en Eiffeltoren. Ook Palais de Chaillot en Champs-Élysées liggen binnen 3 km afstand. Station Paris Champ de Mars-Tour Eiffel en Metrostation Bir-Hakeim liggen op 5 minuten lopen.

      Hotel Duminy Vendome € 128
      Hotel Duminy Vendome

      Hotel Duminy Vendome

      3 Rue du Mont Thabor, Paris
        
       4,2
       / 5, op basis van 820 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place Vendôme en Champs-Élysées. Ook Galéries Lafayette en Musée du Louvre liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Concorde is het 6 minuten lopen.

       L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe € 232
       L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

       L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

       51-57 rue de Courcelles, Paris
         
        4,2
        / 5, op basis van 2.061 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen Musée Jacquemart-André, Parc Monceau en Musée Nissim de Camondo. Champs-Élysées ligt op 1 km. Metrostation Courcelles ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Monceau is het 7 minuten lopen.

        Hotel Le Narcisse Blanc & Spa € 311
        Hotel Le Narcisse Blanc & Spa

        Hotel Le Narcisse Blanc & Spa

        19 boulevard de la Tour Maubourg, Paris
          
         4,8
         / 5, op basis van 192 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Rue Cler, Musée Rodin en Les Invalides. Ook Eiffeltoren en Champs-Élysées liggen binnen 2 km afstand. Metrostation La Tour-Maubourg en Metrostation Invalides liggen op 5 minuten lopen.