Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Grand Palais

Bewonder kunst en architectuur in deze spectaculaire tentoonstellingsruimte, waar prominente kunstexposities en overzichtstentoonstellingen plaatsvinden.

Het Grand Palais is een juweel uit de belle époque dat zowel geliefd is bij Parijzenaars als bij toeristen. Woon een van de regelmatig georganiseerde evenementen bij met thema's die variëren van sport tot kunst.

Het Grand Palais werd in het begin van de 20e eeuw gebouwd in het kader van de voorbereidingen die overal in de stad werden getroffen voor de Wereldtentoonstelling van 1900. In de decennia die volgden, werden er veel kunstexposities gehouden in het gebouw, diende het tijdens de Eerste Wereldoorlog als militair ziekenhuis en in de Tweede Wereldoorlog als locatie voor tentoonstellingen met nazipropaganda. Het gebouw werd echter veel geplaagd door constructieproblemen. In 1993 was het gebouw gesloten voor restauratie. In 2007 werd het heropend.

Bewonder, voordat je naar binnengaat, de gevel van dit voorname bouwwerk. Bekijk het bewerkelijke smeedijzerwerk in art-nouveaustijl en het opvallende halfronde, glazen dak dat zich bovenop de classicistische stenen voorgevel bevindt.

Bezoek het Palais de la Découverte, een gezinsvriendelijk wetenschapsmuseum in de westelijke vleugel van het paleis. Ga naar de permanente tentoonstellingen die zijn gewijd aan de verschillende takken van wetenschap, waaronder natuurkunde, astronomie, biologie en chemie. Doe mee aan interactieve experimenten die op verschillende tijdstippen op de dag worden gehouden of een bekijk een voorstelling in het planetarium. 

Op andere plekken in de verschillende expositieruimten organiseert het Grand Palais een gevarieerde en frequent wisselende serie evenementen met programma's met dans, theater, films en zelfs sport. 

Bekijk van te voren het actuele programma van de Galeries Nationales voordat je een bezoek gaat brengen en van tevoren kaartjes koopt. In de Galeries Nationales worden internationale tentoonstellingen gehouden en de vraag naar toegangskaartjes is groot. In het verleden zijn er overzichtstentoonstellingen geweest van Edward Hopper en Robert Mapplethorpe. Na het bijwonen van een voorstelling kun je een hapje eten in het restaurant in het complex, Le Mini Palais.

Het Palais de la Découverte is open van dinsdag tot en met zondag. Er geldt een entreeprijs. Voor toegang tot de Galeries Nationales heb je een afzonderlijk kaartje nodig. De prijzen en openingstijden van het Grand Palais verschillen per tentoonstelling. Gebruik ingang 3 op de Avenue du Général Eisenhower om naar binnen te gaan bij de Galeries Nationales en gebruik de ingang op Avenue Franklin Delano Roosevelt als je het Palais de la Découverte wilt bezoeken.


Grand Palais Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Grand Palais

Alle 5.155 accommodaties in de buurt van Grand Palais bekijken
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est € 139
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

30 A rue d'Alsace, Parijs
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Canal Saint-Martin en Grands Boulevards. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Musée Grévin liggen binnen 2 km afstand. Paris Magenta en Metrostation Gare de l'Est liggen op 5 minuten lopen.

  Pullman Paris Tour Eiffel € 295
  Pullman Paris Tour Eiffel

  Pullman Paris Tour Eiffel

  18 avenue de Suffren, Entrée au 22 rue Jean Rey, Parijs, Paris
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 5 minuten lopen van Eiffeltoren en Champ de Mars. Ook Palais de Chaillot en Rue Cler liggen binnen 15 minuten lopen. Station Paris Champ de Mars-Tour Eiffel ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Bir-Hakeim is het 6 minuten lopen.

   Hyatt Regency Paris Etoile € 165
   Hyatt Regency Paris Etoile

   Hyatt Regency Paris Etoile

   3, Place du Général Kœnig, Parijs, Paris
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in 17e arrondissement, binnen 2 km afstand van Palais des congrès de Paris, Champs-Élysées en Arc de Triomphe. Ook Fondation Louis Vuitton pour la création en Grand Palais liggen binnen 5 km afstand. Station Paris Neuilly-Porte-Maillot ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Porte Maillot is het 5 minuten lopen.

    L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe € 249
    L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

    L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

    51-57 rue de Courcelles, Parijs, Paris
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen Musée Jacquemart-André, Musée Nissim de Camondo en Parc Monceau. Champs-Élysées ligt op 0,9 km. Metrostation Courcelles ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Philippe du Roule is het 7 minuten lopen.

     Saint James Albany Paris Hôtel Spa € 203
     Saint James Albany Paris Hôtel Spa

     Saint James Albany Paris Hôtel Spa

     202 Rue De Rivoli, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue de Rivoli, Palais Royal en Jardin des Tuileries. Ook Musée du Louvre en Champs-Élysées liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Pyramides is het 5 minuten lopen.

      Hôtel San Régis € 430
      Hôtel San Régis

      Hôtel San Régis

      12 Rue Jean Goujon, Parijs, Paris
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Avenue Montaigne en Champs-Élysées. Ook Grand Palais en Petit Palais liggen binnen 10 minuten lopen. Station de Métro Franklin D. Roosevelt en Metrostation Champs-Élysées - Clemenceau liggen op 5 minuten lopen.

       Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel € 963
       Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

       Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

       10 Place de la Concorde, Champs Elysees, Parijs
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Champs-Élysées, Place de la Concorde en Rue de Rivoli. Ook Grands Boulevards en Place de la Madeleine liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Concorde ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 7 minuten lopen.

        La Maison Champs Elysées € 231
        La Maison Champs Elysées

        La Maison Champs Elysées

        8 Rue Jean Goujon, Parijs, Paris
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Avenue Montaigne en Champs-Élysées. Ook Grand Palais en Petit Palais liggen binnen 10 minuten lopen. Station de Métro Franklin D. Roosevelt en Metrostation Champs-Élysées - Clemenceau liggen op 5 minuten lopen.