Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Grand Palais

Bewonder kunst en architectuur in deze spectaculaire tentoonstellingsruimte, waar prominente kunstexposities en overzichtstentoonstellingen plaatsvinden.

Het Grand Palais is een juweel uit de belle époque dat zowel geliefd is bij Parijzenaars als bij toeristen. Woon een van de regelmatig georganiseerde evenementen bij met thema's die variëren van sport tot kunst.

Het Grand Palais werd in het begin van de 20e eeuw gebouwd in het kader van de voorbereidingen die overal in de stad werden getroffen voor de Wereldtentoonstelling van 1900. In de decennia die volgden, werden er veel kunstexposities gehouden in het gebouw, diende het tijdens de Eerste Wereldoorlog als militair ziekenhuis en in de Tweede Wereldoorlog als locatie voor tentoonstellingen met nazipropaganda. Het gebouw werd echter veel geplaagd door constructieproblemen. In 1993 was het gebouw gesloten voor restauratie. In 2007 werd het heropend.

Bewonder, voordat je naar binnengaat, de gevel van dit voorname bouwwerk. Bekijk het bewerkelijke smeedijzerwerk in art-nouveaustijl en het opvallende halfronde, glazen dak dat zich bovenop de classicistische stenen voorgevel bevindt.

Bezoek het Palais de la Découverte, een gezinsvriendelijk wetenschapsmuseum in de westelijke vleugel van het paleis. Ga naar de permanente tentoonstellingen die zijn gewijd aan de verschillende takken van wetenschap, waaronder natuurkunde, astronomie, biologie en chemie. Doe mee aan interactieve experimenten die op verschillende tijdstippen op de dag worden gehouden of een bekijk een voorstelling in het planetarium. 

Op andere plekken in de verschillende expositieruimten organiseert het Grand Palais een gevarieerde en frequent wisselende serie evenementen met programma's met dans, theater, films en zelfs sport. 

Bekijk van te voren het actuele programma van de Galeries Nationales voordat je een bezoek gaat brengen en van tevoren kaartjes koopt. In de Galeries Nationales worden internationale tentoonstellingen gehouden en de vraag naar toegangskaartjes is groot. In het verleden zijn er overzichtstentoonstellingen geweest van Edward Hopper en Robert Mapplethorpe. Na het bijwonen van een voorstelling kun je een hapje eten in het restaurant in het complex, Le Mini Palais.

Het Palais de la Découverte is open van dinsdag tot en met zondag. Er geldt een entreeprijs. Voor toegang tot de Galeries Nationales heb je een afzonderlijk kaartje nodig. De prijzen en openingstijden van het Grand Palais verschillen per tentoonstelling. Gebruik ingang 3 op de Avenue du Général Eisenhower om naar binnen te gaan bij de Galeries Nationales en gebruik de ingang op Avenue Franklin Delano Roosevelt als je het Palais de la Découverte wilt bezoeken.


Gids voor Grand Palais


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.218 accommodaties in de buurt van Grand Palais bekijken
Novotel Paris Les Halles € 418
Novotel Paris Les Halles

Novotel Paris Les Halles

8 Place Marguerite De Navarre, Parijs, Paris
   
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Conciergerie liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

  Hotel Duquesne Eiffel € 129
  Hotel Duquesne Eiffel

  Hotel Duquesne Eiffel

  23 Avenue Duquesne, Parijs, Paris
    
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Hoofdkwartier van UNESCO, Rue Cler en Les Invalides. Ook Musée Rodin en Rue du Commerce liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Francois-Xavier is het 7 minuten lopen.

   The Westin Paris - Vendôme € 312
   The Westin Paris - Vendôme

   The Westin Paris - Vendôme

   3 Rue De Castiglione, Parijs, Paris
     
    4.0 van 5.0

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Jardin des Tuileries en Place Vendôme. Ook Champs-Élysées en Place de la Concorde liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries en Metrostation Concorde liggen op 5 minuten lopen.

    Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel € 1.143
    Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

    Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

    10 Place de la Concorde, Champs Elysees, Parijs
      
     5.0 van 5.0

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue du Faubourg Saint-Honoré, Champs-Élysées en Place de la Concorde. Ook Rue de Rivoli en Grands Boulevards liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Concorde ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 7 minuten lopen.

     Mercure Paris Centre Tour Eiffel € 235
     Mercure Paris Centre Tour Eiffel

     Mercure Paris Centre Tour Eiffel

     20 Rue Jean Rey, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 3 km afstand van Eiffeltoren, Champs-Élysées en Arc de Triomphe. Ook Paris Expo Porte de Versailles en Musée du Louvre liggen binnen 5 km afstand. Station Paris Champ de Mars-Tour Eiffel en Metrostation Bir-Hakeim liggen op 5 minuten lopen.

      Hotel Duminy Vendome € 216
      Hotel Duminy Vendome

      Hotel Duminy Vendome

      3 Rue du Mont Thabor, Parijs, Paris
        
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli en Place Vendôme. Ook Jardin des Tuileries en Champs-Élysées liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Concorde is het 6 minuten lopen.

       L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe € 261
       L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

       L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

       51-57 rue de Courcelles, Parijs, Paris
         
        5.0 van 5.0

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen Musée Jacquemart-André, Musée Nissim de Camondo en Parc Monceau. Champs-Élysées ligt op 0,9 km. Metrostation Courcelles ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Philippe du Roule is het 7 minuten lopen.

        Hotel Le Narcisse Blanc & Spa € 455
        Hotel Le Narcisse Blanc & Spa

        Hotel Le Narcisse Blanc & Spa

        19 boulevard de la Tour Maubourg, Parijs
          
         5.0 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Avenue Montaigne en Rue Cler. Ook Champs-Élysées en Grand Palais liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation La Tour-Maubourg en Metrostation Invalides liggen op 5 minuten lopen.