Guatemala

Reisgids
Guatemala toont een meer of poel, een zonsondergang en bergen

Bezoek de geboorteplaats van de Mayabeschaving om zijn eeuwenoude ruïnes, koloniale erfgoed en een prachtige omgeving van jungle, meren, bergen en vulkanen te bewonderen.

Het land Guatemala is een van fascinerende contrasten. Bezoek de eeuwenoude ruïnes midden in het regenwoud, dorpjes in de uitlopers van vulkanen en leer over eeuwenoude gebruiken van de Maya's. En ontdek hier ruige bergen die naar beneden leiden naar paradijselijke stranden en jungle. Guatemala vormt het meest westelijk gelegen land van Centraal-Amerika. Er wordt hier niet alleen Spaans gesproken, maar ook meer dan 20 andere etnische talen.

Ga eerst naar Antigua, de oude hoofdstad van het land, gelegen tussen drie vulkanen. Deze stad biedt koloniale kenmerken, tropische tuinen en geplaveide straten vol kleurrijke huizen. De tegenwoordige hoofdstad van het land, Guatemala-Stad, is bekend om zijn galerieën, musea en uitgaansleven. Ter afwisseling kun je Flores bezoeken, een eilanddorpje vol ambachtswinkeltjes en cafés midden op het Meer van Petén Itzá. Proef een voorbeeld van de beste koffie van het land in Cobán.

De cultuur van de Maya's ontstond in Guatemala en zijn tradities zijn hier vandaag de dag nog altijd goed te merken. Bezoek bijvoorbeeld Quetzaltenango in de westelijke hooglanden. Dit vormt niet alleen het hart van de Mayacultuur, maar ook de toegangspoort tot enkele leuke dorpjes met markten, zoals Panajachel.Verder staat Chichicastenango bekend om zijn borduurwerk. Ontdek de ruïnes van statige piramides in Quiriguá of bewonder de indrukwekkende tempelruïnes richting het noorden, zoals die van Tikal en El Mirador.

Kijk je ogen uit wanneer je de schone natuur van Guatemala bezoekt. Duik in het mooie Meer van Atitlán, omringd door lieflijke dorpjes zoals San Pedro La Laguna en Santa Cruz La Laguna. Wandel naar de paradijselijke watervallen en bezoek een grot of ga varen in een opgeblazen band in Semuc Champey. Maak een bergwandeling naar de krater van de actieve vulkaan Pacaya. Maak daarnaast wandelingen rond meren en bezoek het jungleachtige Parque Nacional Laguna Lachúa om apen, jaguars en vogels te spotten.

Aan de kust van de Grote Oceaan kun je paardrijden over stranden met zwart zand bij Monterrico, waar je ook enkele broeiplaatsen voor zeeschildpadden tegen kunt komen. Surfers kunnen in Guatemala de lokale surfcultuur ervaren in Paredón en in het charmante en relaxte Livingston, aan de Caraïbische kust. Guatemala kent een woelig verleden, maar vormt vandaag de dag een vriendelijk en gastvrij land. Er is echter wel voorzichtigheid geboden als je delen buiten de toeristische gebieden wilt zien. Je bereikt het land eenvoudig door te vliegen op Aeropuerto Internacional La Aurora van Guatemala-Stad. Verken vervolgens het land aan de hand van het efficiënte bussenstelsel.

Populaire steden in Guatemala

Flores bevat algemene kustgezichten en vissen en ook een klein groepje mensen
Flores
Staat bekend om Meren, Tours en Natuur
Gelegen aan de oever van het Meer van Petén Itzá vind je dit fraaie eilanddorp met een Mediterraanse charme. Ook kun je vanuit hier eenvoudig de Maya ruïnes van Tikal bezoeken.

Redenen voor een bezoekje

  • Parque Nacional Tikal
  • Tikal
  • Kerk van Nossa Senhora dos Remédios
Quetzaltenango bevat een stad
Quetzaltenango
Staat bekend om Historisch, Recreatie en Culturele activiteiten
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de cultuur, de vulkaan en het historische erfgoed in Quetzaltenango.

Redenen voor een bezoekje

  • Centraal park van Quetzaltenango
  • Kathedraal van Quetzaltenango
Antigua Guatemala
Antigua Guatemala
Staat bekend om Historisch, Vulkaan en Ruïnes
Ben je gek van ruïnes, kathedralen en cafés? Ga dan naar Antigua Guatemala!

Redenen voor een bezoekje

  • Parque Central
Nationaal park Las Victorias inclusief een rivier of beek en bos
Coban
Staat bekend om Tours, Natuurparken en Kleine stad
Ontsnap naar het gezellige Coban! Geniet hier optimaal van de parken, de kathedraal en de monumenten.

Redenen voor een bezoekje

  • Nationaal park Las Victorias
Guatemala-Stad
Guatemala-Stad
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Vulkaan
Ontdek Guatemala-Stad, zoals de cafés, de musea, de ruïnes en meer!
Livingston
Livingston
Staat bekend om Zwemmen, (Motor)bootverhuur en Meren
Ervaar het relaxte Livingston. Geniet hier van de watervallen, de jachthaven, de cultuur en meer!

Guatemala

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: