Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Harvard University

Treed in de voetsporen van presidenten en Nobelprijswinnaars op een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten van de Verenigde Staten.

Voor een echt leerzame ervaring mag een bezoek aan het oudste instituut voor wetenschappelijk onderwijs in de Verenigde Staten, Harvard University, niet ontbreken. Er zijn weinig universiteiten zo prestigieus en mooi als Harvard. Harvard werd in 1636 opgericht en is een van de universiteiten van de zogenaamde 'Ivy League'. Deze term slaat op een groep van acht topuniversiteiten in het noordoosten van de Verenigde Staten, die allemaal bekend staan om hun hoge academische normen. 'Ivy League' werd voor het eerst gebruikt in de jaren dertig van de vorige eeuw, toen de term verwees naar de footballcompetitie tussen een aantal oude universiteiten, waarvan de gebouwen begroeid waren met klimop (ivy).

Harvard University ligt vlak buiten Boston op een terrein van 154 hectare. Als je de sfeer, architectuur, musea en winkels goed in je op wilt nemen, moet je minstens twee uur uittrekken.

De universiteit is vernoemd naar zijn eerste weldoener, John Harvard. Hij liet de helft van zijn vermogen plus zijn bibliotheek van 320 studieboeken na aan de toen nog kleine school. De docenten waren zo blij met deze donatie dat ze besloten dat de universiteit voortaan zijn naam moest dragen.

De universiteit heeft vele ingangen. Zorg dat je de prachtig versierde neogeorgiaanse Johnston Gate niet mist en loop vanaf daar naar het bezoekerscentrum van Harvard in de Holyoke Centre Arcade. Leer de geschiedenis van Harvard kennen, neem plattegronden mee en verzamel brochures over de architectuur van de universiteit. Vanaf het bezoekerscentrum vertrekken een aantal keer per dag historische rondleidingen. De gidsen van deze rondleidingen, die ongeveer een uur duren, zijn studenten. Maar je kunt natuurlijk ook zelf op onderzoek gaan. Voor een klein bedrag kun je een informatiebrochure meenemen.

Het hart van de universiteit is de iconische, 10 hectare grote Harvard Yard. Hier vind je een aantal van de mooiste architecturale bezienswaardigheden, waaronder de Wren Building, Sever Hall en University Hall. Een van de hoogtepunten is de Widener Library, een meesterwerk in Beaux-Arts-stijl dat in 1915 is voltooid. Deze bibliotheek heeft maar liefst 92 kilometer aan planken, waar in totaal 3 miljoen boeken op staan.

Daarnaast omvat Harvard een aantal bijzondere musea, waaronder het Peabody Museum of Archaeology and Ethnology en het Harvard Museum of Natural History. Wanneer de colleges voorbij zijn, kun je in de vele bars en cafés op Harvard Square meefeesten met de studenten en docenten.

Harvard University bevindt zich in Cambridge, zeven kilometer buiten Boston. Je kunt er vanuit de stad per metro, bus of auto naartoe. Op de campus kun je gratis parkeren. Het bezoekerscentrum van Harvard is maandag tot en met zaterdag geopend.


Beste hotelaanbiedingen in Harvard University

Alle 1.486 accommodaties in de buurt van Harvard University bekijken
The Charles Hotel € 303
The Charles Hotel

The Charles Hotel

One Bennett Street, Cambridge, MA
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in West Cambridge, op 0,4 km van Harvard University en binnen 5 km afstand van Fenway Park en Hynes Convention Center. Ook Museum voor Schone Kunsten van Boston en Copley Place liggen binnen 10 km afstand. Harvard Square Station ligt op 6 minuten lopen en naar Central Square Station is het 23 minuten lopen.

  Harvard Square Hotel € 171
  Harvard Square Hotel

  Harvard Square Hotel

  110 Mount Auburn Street, Harvard Square, Cambridge, MA
    
   2.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in West Cambridge, binnen 5 minuten lopen van Harvard University en Harvard Square. Ook Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Universiteit van Boston liggen binnen 5 km afstand. Harvard Square Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Central Square Station is het 23 minuten lopen.

   Hotel Veritas € 151
   Hotel Veritas

   Hotel Veritas

   1 Remington St, Cambridge, MA
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in Mid-Cambridge, binnen 10 minuten lopen van Harvard University en Harvard Square. Ook Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Universiteit van Boston liggen binnen 3 km afstand. Harvard Square Station ligt op 6 minuten lopen en naar Central Square Station is het 14 minuten lopen.

    Irving House At Harvard € 86
    Irving House At Harvard

    Irving House At Harvard

    24 Irving Street, Cambridge, MA
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Deze bed & breakfast ligt in Mid-Cambridge, binnen 15 minuten lopen van Harvard University en Harvard Square. Ook Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Kendall Square liggen binnen 3 km afstand. Harvard Square Station ligt op 11 minuten lopen en naar Central Square Station is het 21 minuten lopen.

     Sheraton Commander Hotel
     Sheraton Commander Hotel

     Sheraton Commander Hotel

     16 Garden St, Cambridge, MA
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Neighborhood Nine, binnen 10 minuten lopen van Harvard University en Harvard Square. Ook Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Universiteit van Boston liggen binnen 5 km afstand. Harvard Square Station ligt op 8 minuten lopen en naar Porter Square Station is het 17 minuten lopen.

      Boston Park Plaza € 154
      Boston Park Plaza

      Boston Park Plaza

      50 Park Plaza at Arlington Street, Boston, MA
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit historische hotel ligt in Back Bay, binnen 10 minuten lopen Newbury Street, Openbare tuin van Boston en Boston Common. Ook Copley Place en Hynes Convention Center liggen binnen 2 km afstand. Arlington Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Boylston Station is het 8 minuten lopen.

       The Cambridge Karma House
       The Cambridge Karma House

       The Cambridge Karma House

       17 Banks Street St, Cambridge, MA
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Riverside, binnen 10 minuten lopen van Harvard University en Harvard Square. Ook Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Universiteit van Boston liggen binnen 3 km afstand. Harvard Square Station ligt op 7 minuten lopen en naar Central Square Station is het 15 minuten lopen.

        A Friendly Inn at Harvard
        A Friendly Inn at Harvard

        A Friendly Inn at Harvard

        1673 Cambridge St, Cambridge, MA
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit pension ligt in Mid-Cambridge, binnen 10 minuten lopen van Harvard University en Harvard Square. Ook Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Kendall Square liggen binnen 3 km afstand. Harvard Square Station ligt op 10 minuten lopen en naar Central Square Station is het 20 minuten lopen.