Havana

Reisgids
Malecon toont algemene kustgezichten, een kuststadje en nachtleven
Bestel een rumcocktail of geniet van een sigaar op een terras met uitzicht op het bijzondere oude centrum terwijl je met je reisgezelschap of lokale bewoners over de geschiedenis van deze Caraïbische stad praat.

Havana was bijna 90 jaar lang vrijwel geheel afgesloten van bezoeken door Amerikaanse burgers. Bezoek deze fascinerende stad in Cuba en bewonder zijn bewaarde geschiedenis, unieke tradities en culturele verfijning.

Begin je bezoek in het oude Havana met een ritje in een oldtimer of met paard en wagen. Bezoek historische bezienswaardigheden die uit het begin van de 20e eeuw dateren. Een voorbeeld hiervan is El Capitolio, dat tot de Cubaanse Revolutie eind jaren 50 als hoofdkwartier voor de overheid diende. Zijn enorme koepel doet je misschien denken aan het Amerikaanse Capitol.

Loop naar het Museo Nacional de Bellas Artes, een indrukwekkend gebouw dat in 1953 werd voltooid. Je vindt er tentoonstellingen met Cubaanse kunst van de 17e eeuw tot nu. Op slechts 5 minuten loopafstand noordwaarts ligt het Museo de la Revolución. Breng hier tijd door om de redenen te begrijpen die Fidel en Raúl Castro en Che Guevara hadden voor het ten val brengen van Batista’s presidentschap, naast de gevolgen van de revolutionaire acties.

Begeef je naar de waterkant langs de haven van Havana en het Canal de Entrada. Bewonder de grote, barokke kathedraal die van koraal is gemaakt aan het Plaza de la Catedral. Luister naar de muziek terwijl je in een cafeetje nabij het Plaza Vieja luncht. Geniet van empanada's, visgerechten of traditionele gerechten bestaande uit bonen en rijst. En kom 's avonds terug voor een cocktail. Daiquiris, mojitos en vele andere cocktails met lokale rum zijn overheerlijk in deze tropische omgeving. Eindig met een echte Cubaanse sigaar of traditionele flan, een soort pudding.

La Fábrica de Arte Cubano is waar je terecht kunt voor eclectisch kunst, muziek, eten en drinken in een omgebouwde kookoliefabriek. Het is een populair plek onder zowel lokale bewoners als toeristen. Langs de baai ligt Malecón, een bruisende boulevard met fantastisch uitzicht op de zee. Bezoek het om van de zonsondergang te genieten. Ook gaan de jongeren hier vaak uit. Geniet ook zelf van en gezellig avondje stappen!

Havana ligt in het westen van Cuba, op het meest noordelijke punt van het eiland. Boek je verblijf ruim vooraf, want hotelkamers zijn gauw geboekt. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle regels voor een bezoek aan Cuba wanneer je je vlucht naar de internationale luchthaven van Havana regelt.

Waar overnachten in Havana

Old Havana inclusief straten en ook een klein groepje mensen

Habana Vieja

4,5/5(13 beoordelingen over de buurt)

Geniet van de bars en de musea in Habana Vieja. Maak ook wat tijd vrij voor een bezoek aan Paseo de Martí of Plaza Vieja.

Habana Vieja
Monumento a Antonio Maceo toont een standbeeld of beeldhouwwerk

Centro Habana

3,5/5(9 beoordelingen over de buurt)

Geniet van de restaurants en de musea in Centro Habana. Maak ook wat tijd vrij voor een bezoek aan San Rafael Boulevard of Gran Teatro de La Habana.

Centro Habana
El Vedado toont markten en ook een grote groep mensen

El Vedado

4/5