Heineken Experience

Heineken Experience
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Ontdek hoe het geliefde Nederlandse bier gemaakt wordt en proef van een biertje in de voormalige brouwerij, dat actief was tot 1988.

The Heineken Experience leidt je via een reeks interactieve exposities rond in de oude Heineken brouwerij. De exposities en vertoningen beschrijven zowel de geschiedenis van het Heineken bier als het brouwproces. Je ontdekt er hoe de combinatie van hop, mout en water gebruikt wordt om dit heerlijk, heldere en Hollandse biertje te brouwen.

De merknaam is duidelijk zichtbaar wanneer je naar het oude, bakstenen industriegebouw loopt. Een renovering in 2008 breidde de Heineken Experience uit tot vier verdiepingen met interactieve exposities, terwijl het originele, authentieke interieur voornamelijk werd behouden.

Aan het begin van de rondleiding leer je hoe Gerard Adriaan Heineken in 1864 de oude Hooiberg brouwerij kocht. Gerard werd dankzij zijn bekroonde recept een van de bekendste bierbrouwers ter wereld. Tegenwoordig wordt het bier gebrouwen in Zoeterwoude, in de buurt van Leiden.

Loop langs de verschillende museumstukken en neem een bezoekje aan de oude brouwzaal. Je ontdekt er de gigantische ketels waar het gerst gekookt werd. Het museumpersoneel beantwoordt je vragen met veel plezier.

Bezoek de stallen en de prachtige 'Shires', de paarden die nu nog altijd dagelijks een brouwerswagen door de Amsterdamse straten trekken. Laat je meevoeren in een 4D-achtbaan en tracht je eigen Heineken biertje te tappen of te bottelen.

De tentoonstelling eindigt in de futuristische proeverij, waar je kunt genieten van een vers getapte Heineken en elke bezoekers een aantal gratis biertjes krijgt. Leef je uit in de discotheek of geniet rustig aan de toog van je gevulde glas. Heineken-souvenirs vind je er genoeg. De museumwinkel heeft voor iedere bezoeker wel iets leuks. Neem ongeveer twee uur de tijd om het museum te bezoeken.

De Heineken Experience bevindt zich net ten zuiden van de Grachtengordel en is dagelijks geopend, behalve op feestdagen. Vanaf Amsterdam Centraal kun je de tram nemen naar de Stadhouderskade of neem de Canal Bus naar de Heineken aanlegplaats. In de binnenstad vind je ook enkele parkeergarages, maar plaatsen zijn beperkt.

Wees er vroeg bij als je lange rijen wil vermijden, of boek je tickets vooraf.