Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Hôtel de Ville

Te midden van de rijke geschiedenis van de stad is dit magnifieke stadhuis een bouwkundige triomf.

Overal op de voorgevel van het Hôtel de Ville zie je gedetailleerd bewerkte standbeelden en in het midden een donkere, indrukwekkende klokkentoren. Ga het gebouw binnen en slenter onder de weelderige kroonluchters door. Bewonder de schitterend beschilderde plafonds en werken van enkele van de beroemdste kunstenaars van Frankrijk.

Het Hôtel de Ville, dat Koning François l liet bouwen in de 16e eeuw, werd tijdens de Commune van Parijs in 1871 grotendeels verwoest. Enkele jaren later werd het bouwwerk door de architecten Théodore Ballu en Édouard Deperthes in de voormalige luister hersteld en werd het voorzien van stijlelementen uit de neorenaissance. Breng een bezoek aan dit opvallende gebouw, dat tegenwoordig wordt gebruikt als zetel van het stadsbestuur en als ruimte voor tentoonstellingen.

Ga op het plein voor het gebouw staan en vergaap je aan de lange voorgevel. Aan de crèmekleurige buitenkant zie je rijen vensters met vierkante ruitjes boven gewelfde ingangen. Als je iets dichterbij gaat staan, kun je de 108 beelden goed zien, die illustere Parijzenaars uit het verleden voorstellen. Hierboven bevindt zich de markante zwarte klokkentoren. Let op de diverse vrouwenfiguren die rond de klok zijn gepositioneerd en die de rivier de Seine en Parijs als stad voorstellen.

Binnen in het stadhuis ga je via een brede, zwierige trap naar de danszaal. Deze zaal is een replica van de Spiegelzaal in het Kasteel van Versailles en wordt verlicht door enorme kristallen kroonluchters. Bezoek een van de tentoonstellingen die het hele jaar door worden gehouden, met nationale en internationale kunst. Vraag bij de ontvangstbalie welke tentoonstelling samenvalt met je bezoek.

Het Hôtel de Ville bevindt zich in het centrum van Parijs, dicht bij de oever van de Seine. Wandel er vanuit je hotel naartoe of neem de metro. Er geldt een bescheiden toegangsprijs voor het gebouw. Je kunt vooraf een rondleiding met een gids boeken. Op het plein voor het Hôtel de Ville is 's winters een ijsbaan en 's zomers een kunstmatig strand, dat zich perfect leent voor een potje volleybal of voetbal.


Gids voor Hotel de Ville


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.788 accommodaties in de buurt van Hotel de Ville bekijken
Novotel Paris Les Halles € 154
Novotel Paris Les Halles

Novotel Paris Les Halles

8 Place Marguerite De Navarre, Paris
   
  4,3
  / 5, op basis van 2.163 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Les Halles en Musée Georges Pompidou. Ook Notre-Dame-kathedraal en Musée du Louvre liggen binnen 15 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 135
  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

  53 Ter Quai des Grands Augustins, Paris
    
   4,4
   / 5, op basis van 2.340 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Pont Neuf en Notre-Dame-kathedraal. Ook Musée du Louvre en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Duo € 182
   Hotel Duo

   Hotel Duo

   11 rue du temple, Paris
     
    4,3
    / 5, op basis van 480 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Bazar de l'Hôtel de Ville, Centre Pompidou en Notre-Dame-kathedraal. Ook Forum des Halles en Place de la Bastille liggen binnen 2 km afstand. Station de Métro Hôtel de Ville ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Châtelet is het 6 minuten lopen.

    Hotel Europe Saint Severin Paris € 72
    Hotel Europe Saint Severin Paris

    Hotel Europe Saint Severin Paris

    38-40 Rue Saint Séverin, Paris
      
     4,3
     / 5, op basis van 873 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Notre-Dame-kathedraal en Jardin du Luxembourg. Ook Musée Georges Pompidou en Musée du Louvre liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

     Villa Beaumarchais € 132
     Villa Beaumarchais

     Villa Beaumarchais

     5 Rue Des Arquebusiers, Paris
       
      4,3
      / 5, op basis van 143 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Musée Picasso en Musée Georges Pompidou. Ook Notre-Dame-kathedraal en Jardin des Plantes liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Chemin Vert en Metrostation Saint-Sebastien - Froissart liggen op 5 minuten lopen.

      Citadines Les Halles Paris € 126
      Citadines Les Halles Paris

      Citadines Les Halles Paris

      4 Rue Des Innocents, Paris
        
       4,1
       / 5, op basis van 2.093 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Forum des Halles, Musée Georges Pompidou en Pont Neuf. Ook Palais Royal en Notre-Dame-kathedraal liggen binnen 15 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

       Hotel Les Bulles de Paris € 110
       Hotel Les Bulles de Paris

       Hotel Les Bulles de Paris

       32 Rue Des Ecoles, Paris
         
        4,2
        / 5, op basis van 269 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne en Notre-Dame-kathedraal. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Maubert-Mutualité ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cluny - La Sorbonne is het 6 minuten lopen.

        Luxury Apartment in Paris - Marais
        Luxury Apartment in Paris - Marais

        Luxury Apartment in Paris - Marais

        Various Addresses, Paris
          
         2,8
         / 5, op basis van 38 beoordelingen
         0.0 van 5.0

         Deze appartementen bevinden zich op verschillende plekken in Parijs.