Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Hôtel de Ville

Te midden van de rijke geschiedenis van de stad is dit magnifieke stadhuis een bouwkundige triomf.

Overal op de voorgevel van het Hôtel de Ville zie je gedetailleerd bewerkte standbeelden en in het midden een donkere, indrukwekkende klokkentoren. Ga het gebouw binnen en slenter onder de weelderige kroonluchters door. Bewonder de schitterend beschilderde plafonds en werken van enkele van de beroemdste kunstenaars van Frankrijk.

Het Hôtel de Ville, dat Koning François l liet bouwen in de 16e eeuw, werd tijdens de Commune van Parijs in 1871 grotendeels verwoest. Enkele jaren later werd het bouwwerk door de architecten Théodore Ballu en Édouard Deperthes in de voormalige luister hersteld en werd het voorzien van stijlelementen uit de neorenaissance. Breng een bezoek aan dit opvallende gebouw, dat tegenwoordig wordt gebruikt als zetel van het stadsbestuur en als ruimte voor tentoonstellingen.

Ga op het plein voor het gebouw staan en vergaap je aan de lange voorgevel. Aan de crèmekleurige buitenkant zie je rijen vensters met vierkante ruitjes boven gewelfde ingangen. Als je iets dichterbij gaat staan, kun je de 108 beelden goed zien, die illustere Parijzenaars uit het verleden voorstellen. Hierboven bevindt zich de markante zwarte klokkentoren. Let op de diverse vrouwenfiguren die rond de klok zijn gepositioneerd en die de rivier de Seine en Parijs als stad voorstellen.

Binnen in het stadhuis ga je via een brede, zwierige trap naar de danszaal. Deze zaal is een replica van de Spiegelzaal in het Kasteel van Versailles en wordt verlicht door enorme kristallen kroonluchters. Bezoek een van de tentoonstellingen die het hele jaar door worden gehouden, met nationale en internationale kunst. Vraag bij de ontvangstbalie welke tentoonstelling samenvalt met je bezoek.

Het Hôtel de Ville bevindt zich in het centrum van Parijs, dicht bij de oever van de Seine. Wandel er vanuit je hotel naartoe of neem de metro. Er geldt een bescheiden toegangsprijs voor het gebouw. Je kunt vooraf een rondleiding met een gids boeken. Op het plein voor het Hôtel de Ville is 's winters een ijsbaan en 's zomers een kunstmatig strand, dat zich perfect leent voor een potje volleybal of voetbal.


Gids voor Hotel de Ville


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.053 accommodaties in de buurt van Hotel de Ville bekijken
Hotel Les Bulles de Paris € 105
Hotel Les Bulles de Paris

Hotel Les Bulles de Paris

32 Rue Des Ecoles, Parijs, Paris
   
  4,3
  / 5, op basis van 284 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne, Notre-Dame-kathedraal en Île de la Cité. Ook Jardin du Luxembourg en Théâtre de l'Odéon liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Maubert-Mutualité ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cluny - La Sorbonne is het 6 minuten lopen.

  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 158
  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

  Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

  53 Ter Quai des Grands Augustins, Parijs, Paris
    
   4,4
   / 5, op basis van 2.426 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Deze gezinsvriendelijke residentie in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Pont Neuf en Île de la Cité. Ook Notre-Dame-kathedraal en Les Halles liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 5 minuten lopen.

   Citadines Les Halles Paris € 156
   Citadines Les Halles Paris

   Citadines Les Halles Paris

   4 Rue Des Innocents, Parijs, Paris
     
    4,1
    / 5, op basis van 2.135 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Conciergerie liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

    Hotel Duo € 200
    Hotel Duo

    Hotel Duo

    11 rue du temple, Parijs, Paris
      
     4,3
     / 5, op basis van 507 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Bazar de l'Hôtel de Ville, Centre Pompidou en Notre-Dame-kathedraal. Ook Forum des Halles en Place de la Bastille liggen binnen 2 km afstand. Station de Métro Hôtel de Ville ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Châtelet is het 6 minuten lopen.

     Hotel Britannique € 92
     Hotel Britannique

     Hotel Britannique

     20 Avenue Victoria, Parijs, Paris
       
      4,5
      / 5, op basis van 484 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Les Halles en Conciergerie. Ook Centre Pompidou en Île de la Cité liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Châtelet ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Pont Neuf is het 5 minuten lopen.

      Hotel Saint Honore Paris € 121
      Hotel Saint Honore Paris

      Hotel Saint Honore Paris

      85 Rue Saint Honore, Parijs, Paris
        
       3,9
       / 5, op basis van 438 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Rue de Rivoli en Les Halles. Ook Palais Royal en Centre Pompidou liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Louvre - Rivoli en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

       Hotel Europe Saint Severin Paris € 79
       Hotel Europe Saint Severin Paris

       Hotel Europe Saint Severin Paris

       38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
         
        4,3
        / 5, op basis van 904 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Île de la Cité, Notre-Dame-kathedraal en Université de la Sorbonne. Ook Conciergerie en Pont Neuf liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

        Hotel De Nice € 105
        Hotel De Nice

        Hotel De Nice

        42 Bis Rue De Rivoli, Parijs, Paris
          
         4,0
         / 5, op basis van 236 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli en Hotel de Ville. Ook Centre Pompidou en Île Saint-Louis liggen binnen 10 minuten lopen. Station de Métro Hôtel de Ville en Metrostation Saint-Paul liggen op 5 minuten lopen.