Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Hôtel de Ville

Te midden van de rijke geschiedenis van de stad is dit magnifieke stadhuis een bouwkundige triomf.

Overal op de voorgevel van het Hôtel de Ville zie je gedetailleerd bewerkte standbeelden en in het midden een donkere, indrukwekkende klokkentoren. Ga het gebouw binnen en slenter onder de weelderige kroonluchters door. Bewonder de schitterend beschilderde plafonds en werken van enkele van de beroemdste kunstenaars van Frankrijk.

Het Hôtel de Ville, dat Koning François l liet bouwen in de 16e eeuw, werd tijdens de Commune van Parijs in 1871 grotendeels verwoest. Enkele jaren later werd het bouwwerk door de architecten Théodore Ballu en Édouard Deperthes in de voormalige luister hersteld en werd het voorzien van stijlelementen uit de neorenaissance. Breng een bezoek aan dit opvallende gebouw, dat tegenwoordig wordt gebruikt als zetel van het stadsbestuur en als ruimte voor tentoonstellingen.

Ga op het plein voor het gebouw staan en vergaap je aan de lange voorgevel. Aan de crèmekleurige buitenkant zie je rijen vensters met vierkante ruitjes boven gewelfde ingangen. Als je iets dichterbij gaat staan, kun je de 108 beelden goed zien, die illustere Parijzenaars uit het verleden voorstellen. Hierboven bevindt zich de markante zwarte klokkentoren. Let op de diverse vrouwenfiguren die rond de klok zijn gepositioneerd en die de rivier de Seine en Parijs als stad voorstellen.

Binnen in het stadhuis ga je via een brede, zwierige trap naar de danszaal. Deze zaal is een replica van de Spiegelzaal in het Kasteel van Versailles en wordt verlicht door enorme kristallen kroonluchters. Bezoek een van de tentoonstellingen die het hele jaar door worden gehouden, met nationale en internationale kunst. Vraag bij de ontvangstbalie welke tentoonstelling samenvalt met je bezoek.

Het Hôtel de Ville bevindt zich in het centrum van Parijs, dicht bij de oever van de Seine. Wandel er vanuit je hotel naartoe of neem de metro. Er geldt een bescheiden toegangsprijs voor het gebouw. Je kunt vooraf een rondleiding met een gids boeken. Op het plein voor het Hôtel de Ville is 's winters een ijsbaan en 's zomers een kunstmatig strand, dat zich perfect leent voor een potje volleybal of voetbal.


Hotel de Ville Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Hotel de Ville

Alle 10.476 accommodaties in de buurt van Hotel de Ville bekijken
Hotel Europe Saint Severin Paris € 71
Hotel Europe Saint Severin Paris

Hotel Europe Saint Severin Paris

38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Université de la Sorbonne liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

  Hotel Le Cardinal € 71
  Hotel Le Cardinal

  Hotel Le Cardinal

  3 rue du Cardinal Mercier, Parijs
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place de Clichy, La Machine du Moulin Rouge en Théâtre Mogador. Ook Galéries Lafayette en Boulevard Haussmann liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Liège en Metrostation Place de Clichy liggen op 5 minuten lopen.

   CitizenM Paris Gare de Lyon € 103
   CitizenM Paris Gare de Lyon

   CitizenM Paris Gare de Lyon

   8 Rue van Gogh, Parijs, Ile-de-France
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in 12e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Jardin des Plantes en AccorHotels Arena. Ook Notre-Dame en Centre Pompidou liggen binnen 3 km afstand. Paris-Gare de Lyon ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Gare de Lyon is het 6 minuten lopen.

    Hôtel Terminus Lyon € 58
    Hôtel Terminus Lyon

    Hôtel Terminus Lyon

    19 Boulevard Diderot, Parijs, Paris
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in 12e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Canal Saint-Martin, AccorHotels Arena en Opéra Bastille. Ook Place de la Bastille en Hôpital de la Pitié-Salpêtrière liggen binnen 2 km afstand. Paris-Gare de Lyon en Paris-Gare de Lyon liggen op 2 minuten lopen.

     Hotel Duo € 200
     Hotel Duo

     Hotel Duo

     11 rue du temple, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Bazar de l'Hôtel de Ville, Centre Pompidou en Notre-Dame. Ook Forum des Halles en Place de la Bastille liggen binnen 2 km afstand. Station de Métro Hôtel de Ville ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Châtelet is het 6 minuten lopen.

      Hotel Britannique € 69
      Hotel Britannique

      Hotel Britannique

      20 Avenue Victoria, Parijs, Paris
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Théâtre du Châtelet, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Conciergerie en Île de la Cité liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Châtelet ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Pont Neuf is het 4 minuten lopen.

       Hotel De Nice € 120
       Hotel De Nice

       Hotel De Nice

       42 Bis Rue De Rivoli, Parijs, Paris
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli en Hotel de Ville. Ook Centre Pompidou en Île Saint-Louis liggen binnen 10 minuten lopen. Station de Métro Hôtel de Ville en Metrostation Saint-Paul liggen op 5 minuten lopen.

        Novotel Paris Les Halles € 169
        Novotel Paris Les Halles

        Novotel Paris Les Halles

        8 Place Marguerite De Navarre, Parijs, Paris
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Hotel de Ville liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.