Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Hôtel de Ville

Te midden van de rijke geschiedenis van de stad is dit magnifieke stadhuis een bouwkundige triomf.

Overal op de voorgevel van het Hôtel de Ville zie je gedetailleerd bewerkte standbeelden en in het midden een donkere, indrukwekkende klokkentoren. Ga het gebouw binnen en slenter onder de weelderige kroonluchters door. Bewonder de schitterend beschilderde plafonds en werken van enkele van de beroemdste kunstenaars van Frankrijk.

Het Hôtel de Ville, dat Koning François l liet bouwen in de 16e eeuw, werd tijdens de Commune van Parijs in 1871 grotendeels verwoest. Enkele jaren later werd het bouwwerk door de architecten Théodore Ballu en Édouard Deperthes in de voormalige luister hersteld en werd het voorzien van stijlelementen uit de neorenaissance. Breng een bezoek aan dit opvallende gebouw, dat tegenwoordig wordt gebruikt als zetel van het stadsbestuur en als ruimte voor tentoonstellingen.

Ga op het plein voor het gebouw staan en vergaap je aan de lange voorgevel. Aan de crèmekleurige buitenkant zie je rijen vensters met vierkante ruitjes boven gewelfde ingangen. Als je iets dichterbij gaat staan, kun je de 108 beelden goed zien, die illustere Parijzenaars uit het verleden voorstellen. Hierboven bevindt zich de markante zwarte klokkentoren. Let op de diverse vrouwenfiguren die rond de klok zijn gepositioneerd en die de rivier de Seine en Parijs als stad voorstellen.

Binnen in het stadhuis ga je via een brede, zwierige trap naar de danszaal. Deze zaal is een replica van de Spiegelzaal in het Kasteel van Versailles en wordt verlicht door enorme kristallen kroonluchters. Bezoek een van de tentoonstellingen die het hele jaar door worden gehouden, met nationale en internationale kunst. Vraag bij de ontvangstbalie welke tentoonstelling samenvalt met je bezoek.

Het Hôtel de Ville bevindt zich in het centrum van Parijs, dicht bij de oever van de Seine. Wandel er vanuit je hotel naartoe of neem de metro. Er geldt een bescheiden toegangsprijs voor het gebouw. Je kunt vooraf een rondleiding met een gids boeken. Op het plein voor het Hôtel de Ville is 's winters een ijsbaan en 's zomers een kunstmatig strand, dat zich perfect leent voor een potje volleybal of voetbal.


Hotel de Ville Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Hotel de Ville

Alle 8.030 accommodaties in de buurt van Hotel de Ville bekijken
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est € 99
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

30 A rue d'Alsace, Parijs
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Canal Saint-Martin en Grands Boulevards. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Musée Grévin liggen binnen 2 km afstand. Paris Magenta en Metrostation Gare de l'Est liggen op 5 minuten lopen.

  Novotel Paris Les Halles € 179
  Novotel Paris Les Halles

  Novotel Paris Les Halles

  8 Place Marguerite De Navarre, Parijs, Paris
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Musée Georges Pompidou liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Europe Saint Severin Paris € 84
   Hotel Europe Saint Severin Paris

   Hotel Europe Saint Severin Paris

   38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Pont Neuf liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

    Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 167
    Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

    Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

    53 Ter Quai des Grands Augustins, Parijs, Paris
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Deze gezinsvriendelijke residentie in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Pont Neuf, Sainte Chapelle en Les Halles. Ook Notre-Dame en Rue de Rivoli liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Saint-Michel - Notre Dame en Metrostation Pont Neuf liggen op 5 minuten lopen.

     Citadines Les Halles Paris € 156
     Citadines Les Halles Paris

     Citadines Les Halles Paris

     4 Rue Des Innocents, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Musée Georges Pompidou liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

      CitizenM Paris Gare de Lyon € 93
      CitizenM Paris Gare de Lyon

      CitizenM Paris Gare de Lyon

      8 Rue van Gogh, Parijs, Ile-de-France
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in 12e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Jardin des Plantes en AccorHotels Arena. Ook Notre-Dame en Centre Pompidou liggen binnen 3 km afstand. Paris-Gare de Lyon en Paris-Gare de Lyon liggen op 5 minuten lopen.

       Hôtel Excelsior Latin € 114
       Hôtel Excelsior Latin

       Hôtel Excelsior Latin

       20 rue Cujas, Parijs, Ile de France
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Université de la Sorbonne en Panthéon. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Luxembourg en Metrostation Cluny - La Sorbonne liggen op 5 minuten lopen.

        Les Jardins du Marais € 159
        Les Jardins du Marais

        Les Jardins du Marais

        74 Rue Amelot, Parijs, Paris
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Deze wellness residentie ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Canal Saint-Martin, Musée Picasso en Place des Vosges. Ook Grands Boulevards en Rue de Rivoli liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Sebastien - Froissart ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Filles du Calvaire is het 5 minuten lopen.