Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Hôtel de Ville

Te midden van de rijke geschiedenis van de stad is dit magnifieke stadhuis een bouwkundige triomf.

Overal op de voorgevel van het Hôtel de Ville zie je gedetailleerd bewerkte standbeelden en in het midden een donkere, indrukwekkende klokkentoren. Ga het gebouw binnen en slenter onder de weelderige kroonluchters door. Bewonder de schitterend beschilderde plafonds en werken van enkele van de beroemdste kunstenaars van Frankrijk.

Het Hôtel de Ville, dat Koning François l liet bouwen in de 16e eeuw, werd tijdens de Commune van Parijs in 1871 grotendeels verwoest. Enkele jaren later werd het bouwwerk door de architecten Théodore Ballu en Édouard Deperthes in de voormalige luister hersteld en werd het voorzien van stijlelementen uit de neorenaissance. Breng een bezoek aan dit opvallende gebouw, dat tegenwoordig wordt gebruikt als zetel van het stadsbestuur en als ruimte voor tentoonstellingen.

Ga op het plein voor het gebouw staan en vergaap je aan de lange voorgevel. Aan de crèmekleurige buitenkant zie je rijen vensters met vierkante ruitjes boven gewelfde ingangen. Als je iets dichterbij gaat staan, kun je de 108 beelden goed zien, die illustere Parijzenaars uit het verleden voorstellen. Hierboven bevindt zich de markante zwarte klokkentoren. Let op de diverse vrouwenfiguren die rond de klok zijn gepositioneerd en die de rivier de Seine en Parijs als stad voorstellen.

Binnen in het stadhuis ga je via een brede, zwierige trap naar de danszaal. Deze zaal is een replica van de Spiegelzaal in het Kasteel van Versailles en wordt verlicht door enorme kristallen kroonluchters. Bezoek een van de tentoonstellingen die het hele jaar door worden gehouden, met nationale en internationale kunst. Vraag bij de ontvangstbalie welke tentoonstelling samenvalt met je bezoek.

Het Hôtel de Ville bevindt zich in het centrum van Parijs, dicht bij de oever van de Seine. Wandel er vanuit je hotel naartoe of neem de metro. Er geldt een bescheiden toegangsprijs voor het gebouw. Je kunt vooraf een rondleiding met een gids boeken. Op het plein voor het Hôtel de Ville is 's winters een ijsbaan en 's zomers een kunstmatig strand, dat zich perfect leent voor een potje volleybal of voetbal.


Gids voor Hotel de Ville


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.243 accommodaties in de buurt van Hotel de Ville bekijken
Novotel Paris Les Halles € 237
Novotel Paris Les Halles

Novotel Paris Les Halles

8 Place Marguerite De Navarre, Parijs, Paris
   
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Conciergerie liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

  Hotel Les Bulles de Paris € 170
  Hotel Les Bulles de Paris

  Hotel Les Bulles de Paris

  32 Rue Des Ecoles, Parijs, Paris
    
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne, Panthéon en Notre-Dame-kathedraal. Ook Île de la Cité en Théâtre de l'Odéon liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Maubert-Mutualité ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cluny - La Sorbonne is het 6 minuten lopen.

   Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 299
   Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

   Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

   53 Ter Quai des Grands Augustins, Parijs, Paris
     
    4.0 van 5.0

    Deze gezinsvriendelijke residentie in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Pont Neuf, Les Halles en Notre-Dame-kathedraal. Ook Sainte Chapelle en Rue de Rivoli liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Saint-Michel - Notre Dame en Metrostation Pont Neuf liggen op 5 minuten lopen.

    Citadines Les Halles Paris € 196
    Citadines Les Halles Paris

    Citadines Les Halles Paris

    4 Rue Des Innocents, Parijs, Paris
      
     4.0 van 5.0

     Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Conciergerie liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

     Hotel Duo € 315
     Hotel Duo

     Hotel Duo

     11 rue du temple, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Bazar de l'Hôtel de Ville, Centre Pompidou en Notre-Dame-kathedraal. Ook Forum des Halles en Place de la Bastille liggen binnen 2 km afstand. Station de Métro Hôtel de Ville ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Châtelet is het 6 minuten lopen.

      Le Presbytere € 229
      Le Presbytere

      Le Presbytere

      78 Rue de la Verrerie, Parijs
        
       0.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, op 0,1 km van Rue de Rivoli.

       Hotel Britannique € 300
       Hotel Britannique

       Hotel Britannique

       20 Avenue Victoria, Parijs, Paris
         
        3.0 van 5.0

        Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Les Halles en Conciergerie. Ook Centre Pompidou en Île de la Cité liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Châtelet ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Pont Neuf is het 5 minuten lopen.

        Hotel Saint Honore Paris € 197
        Hotel Saint Honore Paris

        Hotel Saint Honore Paris

        85 Rue Saint Honore, Parijs, Paris
          
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Rue de Rivoli en Les Halles. Ook Palais Royal en Centre Pompidou liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Louvre - Rivoli ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Pont Neuf is het 5 minuten lopen.