Reisadvies

Houd rekening met reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) en houd updates van de Wereldgezondheidsorganisatie in de gaten. Door het ongezien hoge aantal reisverstoringen, kan het tot 30 dagen duren voordat je terugbetaling verwerkt is.

IeperBelgië

Monumenten, musea en loopgraven bieden inzicht in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in deze Belgische stad, terwijl de gereconstrueerde gebouwen blijk geven van een echte overlevingsmentaliteit.

Het aantrekkelijke Belgische stadje Ieper heeft in het verleden blijk gegeven van volharding. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de plaats door de vele verschrikkelijke veldslagen bijna van de kaart geveegd. Veel gebouwen werden met de grond gelijk gemaakt, maar dankzij de vele restauraties zijn de panden in oude luister hersteld. Ontdek aan de hand van musea en monumenten welke gevolgen de oorlog in dit gebied heeft gehad en geniet van het middeleeuwse karakter van de stad.

Na de oorlog gebruikte België de Duitse herstelbetalingen om de historische gebouwen weer op te bouwen. Op de Grote Markt van Ieper kun je de gebouwen in renaissancestijl aanschouwen. Je vindt hier de Drie Herbergen, drie aangrenzende herbergen en cafés die al voor de oorlog gasten ontvingen.

Op de Grote Markt staan nog veel meer gereconstrueerde gebouwen, waaronder de Lakenhalle. In de middeleeuwen was dit een belangrijk centrum voor de Vlaamse weverij, maar tijdens de oorlog werd het gebouw compleet verwoest.

Vanaf de fontein in het midden van het plein heb je een mooi uitzicht op het beroemde belfort van het gebouw. Deze toren is wel 70 meter hoog. Ga naar binnen en breng een bezoekje aan het In Flanders Fields Museum. Dit museum belicht de verwoesting die oorlog met zich meebrengt. Bekijk foto's van de stad van voor en na de Eerste Wereldoorlog.

De Menenpoort is een van de meest aangrijpende herinneringen aan de oorlogstragedie. Dit enorme monument werd door de Britten gebouwd. Op de poort staan de namen van vermiste soldaten van het Britse Gemenebest die in Ieper hebben gevochten en van wie de graven niet zijn teruggevonden. Op deze lijst staan meer dan 50.000 namen.

Net als andere Belgische plaatsen staat Ieper bekend om lekker eten en gastronomie. Proef lokale specialiteiten als mosselen met friet en mayonaise. In de vele bars kun je uit een breed assortiment Belgisch bier kiezen.

Ieper ligt in het westen van België, niet ver van de grens met Frankrijk. Je kunt de stad vanuit veel Europese bestemmingen gemakkelijk bereiken. Vanuit Nederland kun je het beste met de auto of trein naar Ieper reizen. In Ieper kun je ook deelnemen aan dagelijkse rondleidingen langs de belangrijkste veldslagen. Bezoek de loopgraven, de belangrijkste slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog en de oorlogsmonumenten. Boek online bij Expedia een hotel en verheug je alvast op je stedentrip naar Ieper.

Tophotels in Ieper

Geschatte prijs voor 1 nacht en 2 volwassenen
Novotel Ieper Centrum Flanders Fields
Novotel Ieper Centrum Flanders Fields
3 out of 5
Sint-Jacobsstraat 15, Ieper

Dit hotel ligt in het centrum van Ieper, vlak bij Sint-Jacobskerk en Menenpoort. Ook Grote Markt van Ieper en Stadhuis van Ieper liggen binnen 5 minuten lopen. ...

4.4/5Wonderful! (587 beoordelingen)

"Daar er werken in het hotel werden uitgevoerd dienden we om naar onze kamer en naar de parking te gaan steeds naar buiten te gaan, daar de ingang wat verder om de hoek was. Het was dus niet mogelijk om vanuit onze kamer rechtstreeks naar de receptie te gaan. Daarnaast was geen haardroger aanwezig ..."…"

Beoordeeld op 26 feb. 2020

Novotel Ieper Centrum Flanders Fields
Hotel Ariane
Hotel Ariane
4 out of 5
SLACHTHUISSTRAAT 58, Ieper, West Vlaanderen
€ 144
per nacht
20 apr. - 21 apr.

Dit sportieve hotel in Ieper ligt binnen 10 minuten lopen van In Flanders Fields Museum, Grote Markt van Ieper en Stadhuis van Ieper. Ook Menenpoort en Bellewaerde ...

4.9/5Exceptional! (192 beoordelingen)

"Accommodatie was ok Maar dacht dat ik met ontbijt geboekt had. Blijkbaar niet. Surprise dus. Daar sta je dan... 15€/persoon vind ik wel veel voor ontbijt"…"

Beoordeeld op 12 apr. 2019

Hotel Ariane
Hotel New Regina
Hotel New Regina
3 out of 5
Grote Markt 45, Ieper

Dit hotel ligt in het centrum van Ieper, binnen 5 minuten lopen van Lakenhalle en Menenpoort. Ook In Flanders Fields Museum en Grote Markt van Ieper liggen binnen ...

3.7/5Good! (173 beoordelingen)
Centraal gelegen aan de Grote Markt

"Geen permanente receptie aanwezig, kan lastig zijn (in-en uitchecken bijvoorbeeld). Ontbijt was uitstekend."…"

Beoordeeld op 18 okt. 2016

Hotel New Regina

Populaire bezienswaardigheden in Ieper

Menenpoort
Afbeelding van Menenpoort

Menenpoort

4.5/5(42 beoordelingen)

Herdenk de gesneuvelde soldaten van de Eerste Wereldoorlog van wie de lichamen nooit zijn teruggevonden op de slagvelden van Ieper.

Grote Markt van Ieper
Afbeelding van Grote Markt van Ieper

Grote Markt van Ieper

4/5(102 beoordelingen)

Struin over de markt en bekijk het brede aanbod vis, kleding en souvenirs dat de kraampjes bieden. Je kunt hier ook de middeleeuwse gebouwen bekijken die gered werden uit het puin van de Eerste Wereldoorlog.

In Flanders Fields Museum
Afbeelding van In Flanders Fields Museum

In Flanders Fields Museum

4.5/5(18 beoordelingen)

In Ieper kun je 's middags de galerijen in In Flanders Fields Museum bestuderen. Ga in dit wandelvriendelijke gebied op vakantie om de levendige bars en de fascinerende musea te ontdekken.

Bellewaerde
Afbeelding van Bellewaerde

Bellewaerde

4/5(5 beoordelingen)

Maak met je kinderen een uitstapje naar Bellewaerde en maak de hele dag plezier in dit pretpark in Ieper. Ga in dit wandelvriendelijke gebied op vakantie om de levendige bars en de fascinerende musea te ontdekken.

Hill 60
Afbeelding van Hill 60

Hill 60

4/5(1 beoordeling)

Leer over de geschiedenis van Ieper als je een uitstapje maakt naar Hill 60. Ga in dit wandelvriendelijke gebied op vakantie om de levendige bars en de fascinerende musea te ontdekken.

Lakenhalle
Afbeelding van Lakenhalle

Lakenhalle

5/5(2 beoordelingen)

In dit schitterende middeleeuwse handelscentrum kun je een museum bezoeken dat gewijd is aan de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in Ieper.

Topactiviteiten in Ieper

Chocoladewandeling en -workshop in Brussel
Afbeelding van Chocoladewandeling en -workshop in Brussel

Chocoladewandeling en -workshop in Brussel

94% van onze reizigers beveelt dit aan
€ 70
Per volwassene
Dagexcursie naar Brussel vanuit Amsterdam
Afbeelding van Dagexcursie naar Brussel vanuit Amsterdam

Dagexcursie naar Brussel vanuit Amsterdam

74% van onze reizigers beveelt dit aan
€ 85
Per volwassene
Hop-on, hop-off-bustour door Brussel
Afbeelding van Hop-on, hop-off-bustour door Brussel

Hop-on, hop-off-bustour door Brussel

74% van onze reizigers beveelt dit aan
€ 25
Per volwassene
Bierproeverijtour in Brussel
Afbeelding van Bierproeverijtour in Brussel

Bierproeverijtour in Brussel

94% van onze reizigers beveelt dit aan
€ 70
Per volwassene
Culinaire avondrondleiding door Brussel
Afbeelding van Culinaire avondrondleiding door Brussel

Culinaire avondrondleiding door Brussel

€ 90
Per volwassene
Brussel-pas (basis)
Afbeelding van Brussel-pas (basis)

Brussel-pas (basis)

€ 27
Per volwassene