Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Jardin des Tuileries

Prachtige bloemperken en kunstwerken van wereldklasse maken deze tuin tot een fantastische afwisseling van de drukke straten in het centrum van Parijs.

Wandel in de Jardin des Tuileries over de slingerende paden die zijn omzoomd met bloembedden vol felgekleurde narcissen en irissen. Bekijk in het Musée de l’Orangerie beelden van Rodin en Maillol en werken van Monet.

De Jardin des Tuileries, die zich uitstrekt over een gebied van 28 hectare, is een vredige plek om tot rust te komen en te genieten van de heerlijke geur van prachtige bloemen. De tuin werd in 1664 aangelegd door André Le Nôtre en is sindsdien en favoriete recreatieplek voor de inwoners van Parijs. De tuin, waarvan de meest recente renovatie plaatsvond in 1990, maakt deel uit van een UNESCO-werelderfgoedlocatie aan de oevers van de Seine.

Wandel op je gemak in de schaduw van eiken, iepen en kurkbomen naar de Grand Carré. Bewonder de kleurrijke bloemen en struiken die afkomstig zijn van de hele wereld. De tuin met irissen, geraniums en rozen in ingenieus aangelegde bloemperken wordt omringd door sinaasappel- en zwepenbomen.

Ga verder naar de traditionele fonteinen in romaanse stijl en de prachtige standbeelden die je overal in de tuin vindt. Bekijk werken van de Italiaans-Zwitserse beeldhouwer Alberto Giacometti en de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. Veel van deze beelden zijn te zien vanaf de twee grote vijvers in het midden van het park. Ga er op een bankje zitten en voel de zonnestralen op je gezicht terwijl je luistert naar het geluid van het klaterende water van de fonteinen.

Sla tijdens je bezoek het Musée de l’Orangerie beslist niet over. Dit voorname museum heeft een grote collectie impressionistische en postimpressionistische werken, waaronder de Walter-Guillaume-collectie van werken van meesters uit het begin van de 20e eeuw. Bestudeer licht en schaduw in enkele van de populairste doeken in de getoonde verzameling waterlelieschilderijen van Claude Monet.

De Jardin des Tuileries bevindt zich dicht bij het centrum van Parijs, iets ten westen van de Carrousel du Louvre. Neem de metro naar het station Tuileries of Concorde. De tuin is het hele jaar door de hele dag geopend en de toegang is gratis. Voor het Musée de l’Orangerie geldt een toegangsprijs. Op dinsdag is het museum gesloten.


Gids voor Jardin des Tuileries


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.237 accommodaties in de buurt van Jardin des Tuileries bekijken
Hotel Duminy Vendome € 216
Hotel Duminy Vendome

Hotel Duminy Vendome

3 Rue du Mont Thabor, Parijs, Paris
   
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli en Place Vendôme. Ook Jardin des Tuileries en Champs-Élysées liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Concorde is het 6 minuten lopen.

  The Westin Paris - Vendôme € 312
  The Westin Paris - Vendôme

  The Westin Paris - Vendôme

  3 Rue De Castiglione, Parijs, Paris
    
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Jardin des Tuileries en Place Vendôme. Ook Champs-Élysées en Place de la Concorde liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries en Metrostation Concorde liggen op 5 minuten lopen.

   Novotel Paris Les Halles € 418
   Novotel Paris Les Halles

   Novotel Paris Les Halles

   8 Place Marguerite De Navarre, Parijs, Paris
     
    4.0 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Conciergerie liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

    Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel € 1.143
    Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

    Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

    10 Place de la Concorde, Champs Elysees, Parijs
      
     5.0 van 5.0

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue du Faubourg Saint-Honoré, Champs-Élysées en Place de la Concorde. Ook Rue de Rivoli en Grands Boulevards liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Concorde ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 7 minuten lopen.

     Le Meurice - Dorchester Collection € 1.100
     Le Meurice - Dorchester Collection

     Le Meurice - Dorchester Collection

     228 Rue De Rivoli, Parijs, Paris
       
      5.0 van 5.0

      Dit luxe paleis ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Jardin des Tuileries en Place Vendôme. Ook Champs-Élysées en Place de la Concorde liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries en Metrostation Concorde liggen op 5 minuten lopen.

      Saint James Albany Paris Hôtel Spa € 188
      Saint James Albany Paris Hôtel Spa

      Saint James Albany Paris Hôtel Spa

      202 Rue De Rivoli, Parijs, Paris
        
       4.0 van 5.0

       Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue de Rivoli, Palais Royal en Jardin des Tuileries. Ook Musée du Louvre en Champs-Élysées liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Pyramides is het 6 minuten lopen.

       Normandy Hotel € 125
       Normandy Hotel

       Normandy Hotel

       7 Rue De L Echelle, Parijs, Paris
         
        0.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli en Palais Royal. Ook Musée du Louvre en Les Halles liggen binnen 10 minuten lopen. Station de Métro Pyramides en Station de Métro Palais Royal-Musée du Louvre liggen op 5 minuten lopen.

        Melia Vendome € 151
        Melia Vendome

        Melia Vendome

        8 Rue Cambon, Parijs, Paris
          
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Champs-Élysées en Jardin des Tuileries. Ook Grands Boulevards en Rue du Faubourg Saint-Honoré liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Concorde ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 6 minuten lopen.