Jordanië

Reisgids
Wadi Musa bevat historische architectuur, nachtleven en een kloof of ravijn
In het land van de woestijnen van zandsteen en islamitische moskeeën vind je eeuwenoude nederzettingen en culturele bezienswaardigheden. Drijf in het zoute water van de Dode Zee.

Jordanië is een koninkrijk in het Midden-Oosten waar historische ruïnes, islamitische kunst en architectuur en moderne steden tal van mogelijkheden bieden voor een reis. Bekijk Bijbelse locaties en bezoek biosferen in de buurt van het rode woestijnzand.

Petra in het zuiden van Jordanië is een locatie die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek 'De Schatkamer', ook wel Al Khazneh genoemd. Dit sierlijke monument werd meer dan 2000 jaar geleden uit de rode zandstenen rotsen gehouwen. Wandel door de nauwe doorgang die de Siq wordt genoemd. Deze doorgang is door water uitgeslepen in een grote rots van zandsteen. Het islamitische heiligdom boven op de berg trekt veel pelgrims aan die geloven dat deze plek een belangrijke locatie is uit het Oude Testament van de Bijbel.

De boeiende geschiedenis van het land bestaat uit een bezetting van de Byzantijnen en de Romeinen. Bezichtig oude Romeinse ruïnes in de stad Jerash, een plek die al meer dan 6500 jaar wordt bewoond. Bekijken openbare pleinen en fonteinen, staande zuilen van tempels op heuvels en een goed bewaard gebleven amfitheater die allemaal, tot ze werden opgegraven in de twintigste eeuw, bedekt werden door een laag zand.

De meeste inwoners van Jordanië zijn moslim en er zijn daarom door het hele land moskeeën te vinden. Stop even om te bidden of bewonder de interessante architectuur. Een van de meest indrukwekkende moskeeën is de Koning Hoessein-moskee in Amman met vier minaretten, hoge gewelfde plafonds en glanzende buitenmuren. Jordanië is echter niet geheel islamitisch. Reis af naar het zuiden, naar de stad Madaba om de Sint Johannes de Doperkerk te bezichtigen.

Aan de westelijke grens van het land kun je de Dode Zee instappen op een van de laagst gelegen plekken op aarde. Ga op je rug liggen in het zeer zoute water, waardoor je extra goed blijft drijven. Breng een verkwikkend maskertje aan met de mineraalrijke modder of geniet in een nabijgelegen spa van een moderne behandeling.

Wadi Rum is een beschermd gebied waar de bergen, zandduinen en de woestijn rood, oranje en geel kleuren. Merk de inheemse woestijnplanten op en beklim de rotsen van zandsteen of graniet.

Reis naar de kleine zeekust van Jordanië bij de Golf van Akaba om bij het kleurrijke koraalrif te snorkelen tussen dolfijnen, walvishaaien en zeeschildpadden. Geniet van een heerlijke strandvakantie in de buurt van uitgestrekte woestijnen en de nachtclubs van de hoofdstad Amman.

Populaire steden in Jordanië

Amman toont nachtleven, landschappen en een stad
Amman
Staat bekend om Winkelen, Historisch en Zee
De hoofdstad van Jordanië beschikt over een geweldig klimaat, creatieve plekjes en koffiebars en enkele van de belangrijkste oude ruïnes uit het Midden-Oosten.

Redenen voor een bezoekje

 • Rainbow Street
 • Amman Citadel
 • Winkelcentrum van Al Abdali
Wadi Musa bevat historische architectuur, nachtleven en een kloof of ravijn
Wadi Musa
Staat bekend om Poolbars, Historisch en Tours
Wadi Musa ligt op je te wachten. Geniet hier van het historische erfgoed, de ruïnes, de opera en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Petra
 • Bezoekerscentrum van Petra
 • Al Khazneh
Aqaba inclusief een fontein en ook een man
Aqaba
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Zee en Zwemmen
Ontsnap naar het relaxte Aqaba! Geniet hier optimaal van de archeologische vindplaatsen, de duiklocaties en de stranden.

Redenen voor een bezoekje

 • Sharif Hussein bin Ali-moskee
 • Aqaba-fort
 • Al-Hafayer-strand
Jerash inclusief historische architectuur en vervallen gebouwen en ook een klein groepje mensen
Jerash
Staat bekend om Historisch, Ruïnes en Musicals
Bezoek Jerash en geniet hier van de ruïnes, het historische erfgoed en de theaters.

Redenen voor een bezoekje

 • Jerash Tempel van Artemis
 • Nymphaeum
 • Ovale Forum
Wadi Rum bevat woestijnen, een kloof of ravijn en landschappen
Wadi Rum
Staat bekend om Kamperen, Woestijnen en Tours
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de parken, de kampeermogelijkheden en de avontuurlijke excursies in het gezellige Wadi Rum.

Redenen voor een bezoekje

 • Beschermd Gebied Wadi Rum
Ma'In
Ma'In
Staat bekend om Spa's, Rustgevend en Warmwaterbronnen
Ontsnap naar het romantische Ma'In! Geniet hier optimaal van de warmwaterbronnen, de spa's en de lokale keuken.

Redenen voor een bezoekje

 • Panoramiccomplex bij de Dode Zee

Populaire plekken om te bezoeken

Jordanië

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: