Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

King's College Chapel

De prominente kapel van King's College van de Universiteit van Cambridge herbergt 's werelds grootste waaiergewelf en prachtige middeleeuws glas-in-loodramen.

King’s College Chapel is een adembenemend 15e-eeuws meesterwerk van de laat-gotische architectuur, waar het gelijknamige college met recht heel trots op is. De dichter William Wordsworth is een van de vele grootheden die de schoonheid van deze kerk bezong. De ramen van de kerk behoren met hun fijne details tot de mooiste ter wereld.

De eerste steen werd in 1446 in opdracht van Koning Hendrik VI gelegd. Maar door de War of the Roses en de dood van de koning werd de bouw meer dan een eeuw vertraagd. In 1547 was de kapel eindelijk klaar.

Tijdens een rondleiding kun je de tijdloze objecten beter leren kennen. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar het doksaal, een houten constructie die het schip en het priesterkoor van elkaar scheidt. Dit vroeg-renaissancistische object werd in 1532 in opdracht van Koning Hendrik VIII gebouwd ter gelegenheid van zijn huwelijk met Anna Boleyn. Ook het 17e-eeuwse schilderij De aanbidding der Koningen van de Vlaamse schilder Peter Paul Rubens mag je niet missen. 

Neem na het verlaten van de kerk ook even de tijd om het terrein rondom het gebouw te bewonderen. Het elegante gazon was de inspiratiebron voor het nummer Brain Damage van Pink Floyd. In de winkel van King’s College kun je leuke geschenken en andere op de kapel geïnspireerde spullen kopen. 

Tijdens een concert van het kerkkoor hoor je pas echt hoe geweldig de akoestiek hier is. Als er tijdens je bezoek geen optreden op het programma staat, kun je ook de beroemde kerstavonddienst op tv kijken. Deze dienst wordt elk jaar over de hele wereld door miljoenen mensen bekeken. 

Voor de kerk geldt een toegangsprijs. Kinderen, studenten en ouderen krijgen korting. Kaartjes zijn te koop bij het bezoekerscentrum van King’s College. De kapel is elke dag van 's ochtends tot eind van de middag geopend, maar de precieze tijden verschillen per dag.

Je vindt King’s College Chapel net ten westen van de rivier de Cam, in het centrum van Cambridge. De kerk staat naast het Senate House en de Old Schools midden in King’s College. Het is een klein eindje lopen vanaf een aantal nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals de Church of St. Mary the Great en de Cambridge Corn Exchange.


Kapel van King's College Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kapel van King's College

Alle 484 accommodaties in de buurt van Kapel van King's College bekijken
Hilton Cambridge City Centre € 136
Hilton Cambridge City Centre

Hilton Cambridge City Centre

Downing Street, Cambridge, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Cambridge City Centre, vlak bij Museum voor archeologie en antropologie van de universiteit van Cambridge en Sedgwick Museum of Earth Sciences. Ook St Catharine's College en Cambridge Corn Exchange liggen binnen 5 minuten lopen. Cambridge Station ligt op 19 minuten lopen.

  ibis Cambridge Central Station € 73
  ibis Cambridge Central Station

  ibis Cambridge Central Station

  2 Station Square, Cambridge, Engeland
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het zakendistrict, binnen 2 km afstand van Botanische tuin van de universiteit, Sedgwick Museum of Earth Sciences en Universiteit van Cambridge. Ook Anglia Ruskin University en Parker's Piece liggen binnen 2 km afstand. Cambridge Station ligt op maar 2 minuten lopen.

   DoubleTree by Hilton Hotel Cambridge City Centre € 148
   DoubleTree by Hilton Hotel Cambridge City Centre

   DoubleTree by Hilton Hotel Cambridge City Centre

   Granta Place Mill Lane, Cambridge, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Cambridge, binnen 5 minuten lopen van The Backs, Universiteit van Cambridge en St Catharine's College. Ook Sedgwick Museum of Earth Sciences en Kerk van St. Mary the Great liggen binnen 10 minuten lopen. Cambridge Station ligt op 23 minuten lopen.

    The Gonville Hotel € 134
    The Gonville Hotel

    The Gonville Hotel

    Gonville Place, Cambridge, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Cambridge, binnen 5 minuten lopen van Our Lady and the English Martyrs en Parker's Piece. Ook Sedgwick Museum of Earth Sciences en Universiteit van Cambridge liggen binnen 10 minuten lopen. Cambridge Station ligt op 15 minuten lopen.

     University Arms, Autograph Collection € 169
     University Arms, Autograph Collection

     University Arms, Autograph Collection

     Regent Street, Cambridge, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Cambridge City Centre, vlak bij Emmanuel College en Parker's Piece. Ook Sedgwick Museum of Earth Sciences en St Catharine's College liggen binnen 10 minuten lopen. Cambridge Station ligt op 15 minuten lopen.

      Tamburlaine € 123
      Tamburlaine

      Tamburlaine

      Station Rd, Cambridge, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Cambridge ligt binnen 2 km afstand van Sedgwick Museum of Earth Sciences, Universiteit van Cambridge en Cambridge Arts Theatre. Ook St Catharine's College en Kerk van St. Mary the Great liggen binnen 2 km afstand. Cambridge Station ligt op maar 2 minuten lopen.

       Hotel du Vin & Bistro Cambridge € 164
       Hotel du Vin & Bistro Cambridge

       Hotel du Vin & Bistro Cambridge

       15-19 Trumpington Street, Cambridge, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit romantische hotel ligt in het centrum van Cambridge, vlak bij Fitzwilliam Museum en Universiteit van Cambridge. Ook St Catharine's College en Sedgwick Museum of Earth Sciences liggen binnen 10 minuten lopen. Cambridge Station ligt op 18 minuten lopen.

        The Varsity Hotel & Spa € 168
        The Varsity Hotel & Spa

        The Varsity Hotel & Spa

        24 Thompsons Lane, Cambridge, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in het centrum van Cambridge, binnen 5 minuten lopen van Pepys Library, St. John's College en Trinity College. Ook Kerk van St. Mary the Great en King's College liggen binnen 10 minuten lopen. Cambridge Station ligt op 29 minuten lopen.