Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kathedraal van Barcelona

De kathedraal van Barcelona dateert uit de dertiende eeuw. Hier ligt het lichaam van de beschermheilige van de stad.

De kathedraal van Barcelona is een klassieke gotische kathedraal uit de dertiende eeuw. Mensen komen hier om een traditionele mis bij te wonen onder het hoge gewelfde plafond. In de kathedraal is decoratieve kunst vanaf de veertiende eeuw te zien en in het kloostergedeelte, eigenlijk een binnenhof, staat een fontein met ganzen eromheen. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht op de stad. De kathedraal wordt ook wel 'Le Seu' genoemd, naar Sint Eulalia, de beschermheilige van Barcelona.

De kathedraal staat in de Barri Gòtic, op loopafstand van Las Ramblas. De gevel is in de negentiende eeuw gerestaureerd in neogotische stijl, met bogen en beeldhouwwerk. De plaatselijke bevolking en toeristen verzamelen zich op het plein voor de kathedraal. Op zondag is het druk omdat vrouwen de 'sardana' komen dansen, een traditionele Catalaanse dans.
Loop door de kerk om de binnenkant te bewonderen, die tussen 1298 en 1448 is gebouwd. De koorstoelen behoren tot de beste voorbeelden van Catalaanse gotische architectuur en decoratie. Bekijk de gebeeldhouwde plafonds, wapenschilden en beschilderde reliëfs.

De crypte van Sint Eulalia ligt onder het hoogaltaar. Haar lichaam wordt bewaard in een versierde sarcofaag.

Het klooster wordt omringd door een groep kleine gotische kapellen. Er staan bomen en een fontein. Op de binnenhof lopen dertien ganzen rond. Op Sacramentsdag, de tweede donderdag na Pinksteren, wordt hier een traditioneel 'dansend ei'-ritueel uitgevoerd, waarbij een eierschaal boven op de fontein wordt geplaatst en op het water 'danst'.

Onder de galerij van het klooster bevindt zich een museum. Het is gevuld met schilderijen en beelden die soms zelfs uit de elfde eeuw stammen. Bekijk vooral ook een van de grootste schatten, de monstrans, een prachtige houder voor de geconsacreerde hostie die bij katholieke ceremonies wordt gebruikt.

Neem de lift naar het dak van de kathedraal. Daar heb je een uitzicht in alle richtingen.

De kathedraal is elke dag open. Op katholieke feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Kijk voor meer informatie op de website van de kathedraal. Een mis is gratis bij te wonen, maar voor het bekijken van de koorstoelen, het museum en het dak wordt een klein bedrag gevraagd.

De kathedraal is goed te bereiken per bus of metro.


Kathedraal van Barcelona Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Kathedraal van Barcelona

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Barcelona

Alle 5.080 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Barcelona bekijken
Arc la Rambla € 64
Arc la Rambla

Arc la Rambla

La Rambla 19, Barcelona, Barcelona
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Teatre Principal, Centre d'Art Santa Mònica en Palau Güell. Ook Museu de Cera en Gran Teatre del Liceu liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 4 minuten lopen.

  H10 Cubik € 100
  H10 Cubik

  H10 Cubik

  Via Laietana, 69, Centre, Barcelona, Barcelona
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, binnen 5 minuten lopen van Palau de la Música Catalana, Passeig de Gràcia en Plaça de Catalunya. Ook El Corte Inglés en Teatro Tivoli liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Urquinaona ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Plaça Catalunya is het 7 minuten lopen.

   H10 Madison € 90
   H10 Madison

   H10 Madison

   C/ Dr. Joaquim Pou, 2-4-6, Barcelona, Barrio Gótico
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook Passeig de Gràcia en La Rambla liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I en Metrostation Urquinaona liggen op 5 minuten lopen.

    Hotel Colón Barcelona € 95
    Hotel Colón Barcelona

    Hotel Colón Barcelona

    Avenida Catedral, 7, Barcelona, Barcelona
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

     Ohla Barcelona € 189
     Ohla Barcelona

     Ohla Barcelona

     Via Laietana, 49, Barcelona, Barcelona
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, binnen 5 minuten lopen van Palau de la Música Catalana, Passeig de Gràcia en Kathedraal van Barcelona. Ook Plaça de Catalunya en El Corte Inglés liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Urquinaona ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Plaça Catalunya is het 7 minuten lopen.

      Negresco Princess € 80
      Negresco Princess

      Negresco Princess

      Roger de Lluria, 16-18, Barcelona
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Eixample, binnen 5 minuten lopen van Casa Calvet, Teatre Museu El Rei de la Màgia en Teatro Tivoli. Ook Espai Volart en Jardines de la Torre de les Aigües liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Urquinaona ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Passeig de Gracia is het 6 minuten lopen.

       GRUMS HOTEL & SPA € 58
       GRUMS HOTEL & SPA

       GRUMS HOTEL & SPA

       C/ Palaudaries, 26, Barcelona, Barcelona
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Sants-Montjuic, binnen 10 minuten lopen van Sala Apolo, La Rambla en Museo Marítimo. Ook Palau Güell en Rambla del Raval liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Paral-lel ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 6 minuten lopen.

        Catalonia Avinyó € 60
        Catalonia Avinyó

        Catalonia Avinyó

        Calle Avinyó, 16, Barcelona, Barcelona
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Plaça Reial en La Rambla. Ook Palau Güell en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu en Metrostation Jaume I liggen op 5 minuten lopen.