Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kathedraal van Barcelona

De kathedraal van Barcelona dateert uit de dertiende eeuw. Hier ligt het lichaam van de beschermheilige van de stad.

De kathedraal van Barcelona is een klassieke gotische kathedraal uit de dertiende eeuw. Mensen komen hier om een traditionele mis bij te wonen onder het hoge gewelfde plafond. In de kathedraal is decoratieve kunst vanaf de veertiende eeuw te zien en in het kloostergedeelte, eigenlijk een binnenhof, staat een fontein met ganzen eromheen. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht op de stad. De kathedraal wordt ook wel 'Le Seu' genoemd, naar Sint Eulalia, de beschermheilige van Barcelona.

De kathedraal staat in de Barri Gòtic, op loopafstand van Las Ramblas. De gevel is in de negentiende eeuw gerestaureerd in neogotische stijl, met bogen en beeldhouwwerk. De plaatselijke bevolking en toeristen verzamelen zich op het plein voor de kathedraal. Op zondag is het druk omdat vrouwen de 'sardana' komen dansen, een traditionele Catalaanse dans.
Loop door de kerk om de binnenkant te bewonderen, die tussen 1298 en 1448 is gebouwd. De koorstoelen behoren tot de beste voorbeelden van Catalaanse gotische architectuur en decoratie. Bekijk de gebeeldhouwde plafonds, wapenschilden en beschilderde reliëfs.

De crypte van Sint Eulalia ligt onder het hoogaltaar. Haar lichaam wordt bewaard in een versierde sarcofaag.

Het klooster wordt omringd door een groep kleine gotische kapellen. Er staan bomen en een fontein. Op de binnenhof lopen dertien ganzen rond. Op Sacramentsdag, de tweede donderdag na Pinksteren, wordt hier een traditioneel 'dansend ei'-ritueel uitgevoerd, waarbij een eierschaal boven op de fontein wordt geplaatst en op het water 'danst'.

Onder de galerij van het klooster bevindt zich een museum. Het is gevuld met schilderijen en beelden die soms zelfs uit de elfde eeuw stammen. Bekijk vooral ook een van de grootste schatten, de monstrans, een prachtige houder voor de geconsacreerde hostie die bij katholieke ceremonies wordt gebruikt.

Neem de lift naar het dak van de kathedraal. Daar heb je een uitzicht in alle richtingen.

De kathedraal is elke dag open. Op katholieke feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Kijk voor meer informatie op de website van de kathedraal. Een mis is gratis bij te wonen, maar voor het bekijken van de koorstoelen, het museum en het dak wordt een klein bedrag gevraagd.

De kathedraal is goed te bereiken per bus of metro.


Gids voor Kathedraal van Barcelona


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.869 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Barcelona bekijken
Hotel Colon Barcelona € 107
Hotel Colon Barcelona

Hotel Colon Barcelona

Avenida Catedral, 7, Barcelona
   
  4,5
  / 5, op basis van 2.162 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal van Barcelona, Palau de la Música Catalana en La Rambla. Ook Basiliek van Santa Maria del Mar en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 7 minuten lopen.

  Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas € 48
  Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas

  Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas

  8 10 12 Calle Junta De Comerc, Barcelona
    
   4,2
   / 5, op basis van 1.078 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van La Rambla en Gran Teatre del Liceu. Ook Palau Güell en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 10 minuten lopen.

   H10 Madison € 98
   H10 Madison

   H10 Madison

   C/ Dr. Joaquim Pou, 2-4-6, Barcelona
     
    4,8
    / 5, op basis van 322 beoordelingen
    4.5 van 5.0

    Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook La Rambla en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

    Vasanta Hotel Boutique € 64
    Vasanta Hotel Boutique

    Vasanta Hotel Boutique

    Carrer de Casp, 31, Barcelona
      
     4,6
     / 5, op basis van 757 beoordelingen
     3.5 van 5.0

     Dit in boetiekstijl ingerichte pension ligt in Eixample, binnen 10 minuten lopen van Casa Calvet, Palau de la Música Catalana en Plaça de Catalunya. Ook Casa Batlló en La Rambla liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Urquinaona ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Passeig de Gracia is het 7 minuten lopen.

     Barceló Raval € 77
     Barceló Raval

     Barceló Raval

     Rambla del Raval, 17-21, Barcelona
       
      4,3
      / 5, op basis van 3.513 beoordelingen
      4.5 van 5.0

      Dit luxe hotel ligt in Ciutat Vella, vlak bij Rambla del Raval en El Gato del Raval. Ook La Rambla en La Boquería liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 7 minuten lopen.

      Hotel Regencia Colon € 57
      Hotel Regencia Colon

      Hotel Regencia Colon

      Carrer dels Sagristans, 13-17, Barcelona
        
       4,2
       / 5, op basis van 1.568 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Gotische wijk, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook La Rambla en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 7 minuten lopen.

       Arc la Rambla € 53
       Arc la Rambla

       Arc la Rambla

       La Rambla 19, Barcelona
         
        4,1
        / 5, op basis van 2.143 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Teatre Principal, Centre d'Art Santa Mònica en Palau Güell. Ook Museu de Cera en Plaça Reial liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 5 minuten lopen.

        Hotel SERHS Rivoli Rambla € 65
        Hotel SERHS Rivoli Rambla

        Hotel SERHS Rivoli Rambla

        La Rambla 128, Barcelona
          
         4,0
         / 5, op basis van 1.459 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Gotische wijk, binnen 5 minuten lopen van La Rambla en Plaça de Catalunya. Ook Palau de la Música Catalana en Gran Teatre del Liceu liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Plaça Catalunya en Metrostation Liceu liggen op 5 minuten lopen.