Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kathedraal van Barcelona

De kathedraal van Barcelona dateert uit de dertiende eeuw. Hier ligt het lichaam van de beschermheilige van de stad.

De kathedraal van Barcelona is een klassieke gotische kathedraal uit de dertiende eeuw. Mensen komen hier om een traditionele mis bij te wonen onder het hoge gewelfde plafond. In de kathedraal is decoratieve kunst vanaf de veertiende eeuw te zien en in het kloostergedeelte, eigenlijk een binnenhof, staat een fontein met ganzen eromheen. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht op de stad. De kathedraal wordt ook wel 'Le Seu' genoemd, naar Sint Eulalia, de beschermheilige van Barcelona.

De kathedraal staat in de Barri Gòtic, op loopafstand van Las Ramblas. De gevel is in de negentiende eeuw gerestaureerd in neogotische stijl, met bogen en beeldhouwwerk. De plaatselijke bevolking en toeristen verzamelen zich op het plein voor de kathedraal. Op zondag is het druk omdat vrouwen de 'sardana' komen dansen, een traditionele Catalaanse dans.
Loop door de kerk om de binnenkant te bewonderen, die tussen 1298 en 1448 is gebouwd. De koorstoelen behoren tot de beste voorbeelden van Catalaanse gotische architectuur en decoratie. Bekijk de gebeeldhouwde plafonds, wapenschilden en beschilderde reliëfs.

De crypte van Sint Eulalia ligt onder het hoogaltaar. Haar lichaam wordt bewaard in een versierde sarcofaag.

Het klooster wordt omringd door een groep kleine gotische kapellen. Er staan bomen en een fontein. Op de binnenhof lopen dertien ganzen rond. Op Sacramentsdag, de tweede donderdag na Pinksteren, wordt hier een traditioneel 'dansend ei'-ritueel uitgevoerd, waarbij een eierschaal boven op de fontein wordt geplaatst en op het water 'danst'.

Onder de galerij van het klooster bevindt zich een museum. Het is gevuld met schilderijen en beelden die soms zelfs uit de elfde eeuw stammen. Bekijk vooral ook een van de grootste schatten, de monstrans, een prachtige houder voor de geconsacreerde hostie die bij katholieke ceremonies wordt gebruikt.

Neem de lift naar het dak van de kathedraal. Daar heb je een uitzicht in alle richtingen.

De kathedraal is elke dag open. Op katholieke feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Kijk voor meer informatie op de website van de kathedraal. Een mis is gratis bij te wonen, maar voor het bekijken van de koorstoelen, het museum en het dak wordt een klein bedrag gevraagd.

De kathedraal is goed te bereiken per bus of metro.


Kathedraal van Barcelona Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Barcelona

Alle 3.852 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Barcelona bekijken
Hotel Colón Barcelona € 125
Hotel Colón Barcelona

Hotel Colón Barcelona

Avenida Catedral, 7, Barcelona, Barcelona
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

  H10 Madison € 101
  H10 Madison

  H10 Madison

  C/ Dr. Joaquim Pou, 2-4-6, Barcelona, Barrio Gótico
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook La Rambla en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I en Metrostation Urquinaona liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Barcelona Universal € 55
   Hotel Barcelona Universal

   Hotel Barcelona Universal

   Del Paral.lel, Del 76-78, Barcelona, Barcelona
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 10 minuten lopen van Sant Pau del Camp, Refugi 307 en El Gato del Raval. Ook Monumento a Colón en Fundació Joan Miró liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Parc de Montjuic en Metrostation Paral-lel liggen op 2 minuten lopen.

    H10 Cubik € 112
    H10 Cubik

    H10 Cubik

    Via Laietana, 69, Centre, Barcelona, Barcelona
      
     4.5 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, binnen 5 minuten lopen van Palau de la Música Catalana, Plaça de Catalunya en Passeig de Gràcia. Ook La Rambla en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Urquinaona en Station Plaça de Catalunya liggen op 5 minuten lopen.

     Barceló Raval € 81
     Barceló Raval

     Barceló Raval

     Rambla del Raval, 17-21, Barcelona, Barcelona
       
      4.5 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van El Gato del Raval en La Rambla. Ook La Boquería en Museum voor Hedendaagse kunst van Barcelona (Museu d'Art Contemporani) liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 7 minuten lopen.

      Arc la Rambla € 58
      Arc la Rambla

      Arc la Rambla

      La Rambla 19, Barcelona, Barcelona
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Teatre Principal, Centre d'Art Santa Mònica en Palau Güell. Ook Museu de Cera en Gran Teatre del Liceu liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 4 minuten lopen.

       Royal Ramblas € 89
       Royal Ramblas

       Royal Ramblas

       La Rambla, 117, Barcelona, Barcelona
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Teatre Poliorama, La Rambla en Plaça de Catalunya. Ook La Boquería en Passeig de Gràcia liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Plaça Catalunya ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 5 minuten lopen.

        Hotel Duquesa de Cardona € 84
        Hotel Duquesa de Cardona

        Hotel Duquesa de Cardona

        Passeig de Colom, 12, Barcelona, Barcelona
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Gotische wijk, binnen 10 minuten lopen van La Rambla, Port Vell en Basiliek van Santa Maria del Mar. Ook Gran Teatre del Liceu en Palau Güell liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Barceloneta ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Jaume I is het 7 minuten lopen.