Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kathedraal van Barcelona

De kathedraal van Barcelona dateert uit de dertiende eeuw. Hier ligt het lichaam van de beschermheilige van de stad.

De kathedraal van Barcelona is een klassieke gotische kathedraal uit de dertiende eeuw. Mensen komen hier om een traditionele mis bij te wonen onder het hoge gewelfde plafond. In de kathedraal is decoratieve kunst vanaf de veertiende eeuw te zien en in het kloostergedeelte, eigenlijk een binnenhof, staat een fontein met ganzen eromheen. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht op de stad. De kathedraal wordt ook wel 'Le Seu' genoemd, naar Sint Eulalia, de beschermheilige van Barcelona.

De kathedraal staat in de Barri Gòtic, op loopafstand van Las Ramblas. De gevel is in de negentiende eeuw gerestaureerd in neogotische stijl, met bogen en beeldhouwwerk. De plaatselijke bevolking en toeristen verzamelen zich op het plein voor de kathedraal. Op zondag is het druk omdat vrouwen de 'sardana' komen dansen, een traditionele Catalaanse dans.
Loop door de kerk om de binnenkant te bewonderen, die tussen 1298 en 1448 is gebouwd. De koorstoelen behoren tot de beste voorbeelden van Catalaanse gotische architectuur en decoratie. Bekijk de gebeeldhouwde plafonds, wapenschilden en beschilderde reliëfs.

De crypte van Sint Eulalia ligt onder het hoogaltaar. Haar lichaam wordt bewaard in een versierde sarcofaag.

Het klooster wordt omringd door een groep kleine gotische kapellen. Er staan bomen en een fontein. Op de binnenhof lopen dertien ganzen rond. Op Sacramentsdag, de tweede donderdag na Pinksteren, wordt hier een traditioneel 'dansend ei'-ritueel uitgevoerd, waarbij een eierschaal boven op de fontein wordt geplaatst en op het water 'danst'.

Onder de galerij van het klooster bevindt zich een museum. Het is gevuld met schilderijen en beelden die soms zelfs uit de elfde eeuw stammen. Bekijk vooral ook een van de grootste schatten, de monstrans, een prachtige houder voor de geconsacreerde hostie die bij katholieke ceremonies wordt gebruikt.

Neem de lift naar het dak van de kathedraal. Daar heb je een uitzicht in alle richtingen.

De kathedraal is elke dag open. Op katholieke feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Kijk voor meer informatie op de website van de kathedraal. Een mis is gratis bij te wonen, maar voor het bekijken van de koorstoelen, het museum en het dak wordt een klein bedrag gevraagd.

De kathedraal is goed te bereiken per bus of metro.


Kathedraal van Barcelona Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Barcelona

Alle 3.973 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Barcelona bekijken
Hotel Colón Barcelona € 165
Hotel Colón Barcelona

Hotel Colón Barcelona

Avenida Catedral, 7, Barcelona, Barcelona
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

  H10 Madison € 144
  H10 Madison

  H10 Madison

  C/ Dr. Joaquim Pou, 2-4-6, Barcelona, Barrio Gótico
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook La Rambla en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I en Metrostation Urquinaona liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Barcelona Universal € 81
   Hotel Barcelona Universal

   Hotel Barcelona Universal

   Del Paral.lel, Del 76-78, Barcelona, Barcelona
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 10 minuten lopen van Sant Pau del Camp, Refugi 307 en El Gato del Raval. Ook Monumento a Colón en Fundació Joan Miró liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Parc de Montjuic en Metrostation Paral-lel liggen op 2 minuten lopen.

    Hotel Regencia Colón € 68
    Hotel Regencia Colón

    Hotel Regencia Colón

    Carrer dels Sagristans, 13-17, Barcelona, Barcelona
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

     Arc la Rambla € 76
     Arc la Rambla

     Arc la Rambla

     La Rambla 19, Barcelona, Barcelona
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Teatre Principal, Centre d'Art Santa Mònica en Palau Güell. Ook Museu de Cera en Gran Teatre del Liceu liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 4 minuten lopen.

      Barceló Raval € 113
      Barceló Raval

      Barceló Raval

      Rambla del Raval, 17-21, Barcelona, Barcelona
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van El Gato del Raval en La Rambla. Ook La Boquería en Museum voor Hedendaagse kunst van Barcelona (Museu d'Art Contemporani) liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 7 minuten lopen.

       Grand Hotel Central - Small Luxury Hotels of the World € 213
       Grand Hotel Central - Small Luxury Hotels of the World

       Grand Hotel Central - Small Luxury Hotels of the World

       Via Laietana 30, Barcelona, Barcelona
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Diocesane Museum van Barcelona, Plaça del Rei en Museum Frederic Mares. Ook Historisch Museum van Barcelona en Palau del Lloctinent liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 7 minuten lopen.

        Negresco Princess € 110
        Negresco Princess

        Negresco Princess

        Roger de Lluria, 16-18, Barcelona
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Eixample, binnen 5 minuten lopen van Casa Calvet, Teatre Museu El Rei de la Màgia en Teatro Tivoli. Ook Espai Volart en Jardines de la Torre de les Aigües liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Urquinaona ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Passeig de Gracia is het 6 minuten lopen.