Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kathedraal van Lissabon (Sé de Lisboa)

De oudste kerk van Lissabon is een lappendeken van middeleeuwse bouwstijlen die uiteenlopen van gotisch en romaans tot neoklassiek.

Als je geïnteresseerd bent in architectuur is de Kathedraal (Sé) van Lissabon, het oudste religieuze gebouw in Lissabon, iets wat je niet mag missen. Door diverse aanpassingen in de loop der eeuwen bestaat de kathedraal vandaag de dag uit verschillende architectuurstijlen.

Als je een wandeling door de enorme kathedraal maakt, zie je architectuur uit de romaanse, gotische en barokperiode. De kathedraal was het idee van Alfonso Henriques, de eerste koning van Portugal, en is gebouwd op de plek waar eerst een moskee stond. Sindsdien staat hier dus deze rooms-katholieke kerk, die tevens de zetel van de aartsbisschop is.

Aan de buitenkant heeft de kathedraal iets weg van een vesting. Bij de bouw in de 12e eeuw was het de bedoeling om het gebouw agressie uit te laten stralen, ter bescherming van de bewakers tijdens een belegering.

Als je om de kathedraal heen loopt, kom je bij de opvallende details op de westelijke muur. Hier zie je een aantal romaanse motieven aan de bovenkant van de gebeeldhouwde zuilen van het portaal.

Bij binnenkomst in de kathedraal ontdek je het opvallende gotische gewelf. Bekijk de 17e-eeuwse barokke sacristie en de neoklassieke kapel met de tombe van koning Alfonso. Bekijk ook de doopvont waarvan wordt aangenomen dat sint Antonius van Padua er in 1195 mee is gedoopt.

In de gotische kruisgang aan de oostkant van de kathedraal kun je de schade zien die tijdens een aardbeving is ontstaan. De kruisgang werd gebouwd in opdracht van koning Dionysius (Dinis I). De kerk is in de loop der tijd door meerdere aardbevingen beschadigd, de laatste keer tijdens de grote aardbeving van 1755. De kerk werd in de loop van decennia geleidelijk weer herbouwd en onderging in de 20e eeuw een grote renovatie.

De kathedraal van Lissabon staat in de wijk Alfama in het centrum van Lissabon. De kathedraal is te voet en per tram te bereiken vanaf bezienswaardigheden in de omgeving. Er geldt een toegangsprijs.

De kathedraal is op maandag gesloten. Kom doordeweeks vroeg op de dag om de drukte voor te zijn en te genieten van het ochtendlicht dat door de ramen naar binnen stroomt.


Kathedraal van Lissabon Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Lissabon

Alle 8.541 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Lissabon bekijken
The One Palácio da Anunciada € 108
The One Palácio da Anunciada

The One Palácio da Anunciada

Rua das Portas de Santo Antão, 112-134, Lissabon
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, vlak bij Avenida da Liberdade en Plein Restauradores. Ook Rossio Square en Santa Justa-lift liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Largo da Anunciada ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Restauradores is het 3 minuten lopen.

  TURIM Terreiro do Paço Hotel € 82
  TURIM Terreiro do Paço Hotel

  TURIM Terreiro do Paço Hotel

  Rua do Comércio, 9, Lissabon
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Kathedraal van Lissabon (Se), Santa Justa-lift en Rossio Square. Ook Kasteel van Sao Jorge en Gulbenkian museum liggen binnen 5 km afstand. Tramhalte Igreja Sta. Maria Madalena en Tramhalte Rua da Conceição (12E) liggen op 2 minuten lopen.

   Iberostar Selection Lisboa € 109
   Iberostar Selection Lisboa

   Iberostar Selection Lisboa

   Rua Castilho 64, Lissabon
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Avenida da Liberdade en Praça Marquês de Pombal. Ook Rossio Square en Winkelcentrum Amoreiras liggen binnen 2 km afstand. Station Marquês de Pombal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Rato is het 7 minuten lopen.

    Lisbon Arsenal Suites € 33
    Lisbon Arsenal Suites

    Lisbon Arsenal Suites

    Rua do Arsenal, 60, Lissabon
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit pension ligt in Chiado, binnen 10 minuten lopen van Praça do Comércio, Mercado da Ribeira en Rossio Square. Ook Kathedraal van Lissabon (Se) en Kasteel van Sao Jorge liggen binnen 2 km afstand. Tramhalte Corpo Santo en Tramhalte Praça do Comércio liggen op 5 minuten lopen.

     Urbano FLH Hotels Lisboa € 53
     Urbano FLH Hotels Lisboa

     Urbano FLH Hotels Lisboa

     42 RUA DA MADALENA, Lissabon
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Kathedraal van Lissabon (Se), Praça do Comércio en Rossio Square. Ook Kasteel van Sao Jorge en Stadhuis van Lissabon liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Igreja Sta. Maria Madalena en Tramhalte Rua da Conceição (12E) liggen op 2 minuten lopen.

      Hotel Borges Chiado € 43
      Hotel Borges Chiado

      Hotel Borges Chiado

      Rua Garrett, 108-110, Lissabon
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Chiado, vlak bij Beeld van Fernando Pessoa en Convento da Ordem do Carmo. Ook Rossio Square en Santa Justa-lift liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Chiado en Tramhalte Tramhalte Praça Luís de Camões liggen op 2 minuten lopen.

       Vincci Baixa € 73
       Vincci Baixa

       Vincci Baixa

       Rua Do Comercio 32-38, Lissabon
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit romantische hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, vlak bij Triomfboog van Rua Augusta en Praça do Comércio. Ook Kathedraal van Lissabon (Se) en Rossio Square liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Rua da Conceição (12E) en Tramhalte Igreja Sta. Maria Madalena liggen op 2 minuten lopen.

        Pestana CR7 Lisboa € 70
        Pestana CR7 Lisboa

        Pestana CR7 Lisboa

        Rua do Comércio 54, Lissabon
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, vlak bij Triomfboog van Rua Augusta en Praça do Comércio. Ook Kathedraal van Lissabon (Se) en Stadhuis van Lissabon liggen binnen 5 minuten lopen. Tramhalte Rua da Conceição (12E) en Tramhalte Praça do Comércio liggen op 2 minuten lopen.