Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kathedraal van Lissabon (Sé de Lisboa)

De oudste kerk van Lissabon is een lappendeken van middeleeuwse bouwstijlen die uiteenlopen van gotisch en romaans tot neoklassiek.

Als je geïnteresseerd bent in architectuur is de Kathedraal (Sé) van Lissabon, het oudste religieuze gebouw in Lissabon, iets wat je niet mag missen. Door diverse aanpassingen in de loop der eeuwen bestaat de kathedraal vandaag de dag uit verschillende architectuurstijlen.

Als je een wandeling door de enorme kathedraal maakt, zie je architectuur uit de romaanse, gotische en barokperiode. De kathedraal was het idee van Alfonso Henriques, de eerste koning van Portugal, en is gebouwd op de plek waar eerst een moskee stond. Sindsdien staat hier dus deze rooms-katholieke kerk, die tevens de zetel van de aartsbisschop is.

Aan de buitenkant heeft de kathedraal iets weg van een vesting. Bij de bouw in de 12e eeuw was het de bedoeling om het gebouw agressie uit te laten stralen, ter bescherming van de bewakers tijdens een belegering.

Als je om de kathedraal heen loopt, kom je bij de opvallende details op de westelijke muur. Hier zie je een aantal romaanse motieven aan de bovenkant van de gebeeldhouwde zuilen van het portaal.

Bij binnenkomst in de kathedraal ontdek je het opvallende gotische gewelf. Bekijk de 17e-eeuwse barokke sacristie en de neoklassieke kapel met de tombe van koning Alfonso. Bekijk ook de doopvont waarvan wordt aangenomen dat sint Antonius van Padua er in 1195 mee is gedoopt.

In de gotische kruisgang aan de oostkant van de kathedraal kun je de schade zien die tijdens een aardbeving is ontstaan. De kruisgang werd gebouwd in opdracht van koning Dionysius (Dinis I). De kerk is in de loop der tijd door meerdere aardbevingen beschadigd, de laatste keer tijdens de grote aardbeving van 1755. De kerk werd in de loop van decennia geleidelijk weer herbouwd en onderging in de 20e eeuw een grote renovatie.

De kathedraal van Lissabon staat in de wijk Alfama in het centrum van Lissabon. De kathedraal is te voet en per tram te bereiken vanaf bezienswaardigheden in de omgeving. Er geldt een toegangsprijs.

De kathedraal is op maandag gesloten. Kom doordeweeks vroeg op de dag om de drukte voor te zijn en te genieten van het ochtendlicht dat door de ramen naar binnen stroomt.


Kathedraal van Lissabon Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Lissabon

Alle 6.460 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Lissabon bekijken
Vincci Baixa
Vincci Baixa

Vincci Baixa

Rua Do Comercio 32-38, Lissabon
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, vlak bij Triomfboog van Rua Augusta en Praça do Comércio. Ook Kathedraal van Lissabon (Se) en Rossio Square liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Rua da Conceição (12E) en Tramhalte Igreja Sta. Maria Madalena liggen op 2 minuten lopen.

  Sofitel Lisbon Liberdade € 275
  Sofitel Lisbon Liberdade

  Sofitel Lisbon Liberdade

  Avenida da Liberdade, 127, Lissabon
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Avenida da Liberdade, Rossio Square en Botanische tuin. Ook Praça Marquês de Pombal en Santa Justa-lift liggen binnen 15 minuten lopen. Station Avenida en Tramhalte Restauradores - Glória liggen op 5 minuten lopen.

   Sé Cathedral - Lisbon Cheese & Wine € 83
   Sé Cathedral - Lisbon Cheese & Wine

   Sé Cathedral - Lisbon Cheese & Wine

   Rua Augusto Rosa 26, Lissabon
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit appartement ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Kathedraal van Lissabon (Se), Praça do Comércio en Stadhuis van Lissabon. Ook Rossio Square en Santa Justa-lift liggen binnen 15 minuten lopen. Tramhalte Limoeiro ligt op maar 2 minuten lopen en naar Tramhalte Sé is het 2 minuten lopen.

    Lisbon Serviced Apartments Madalena € 42
    Lisbon Serviced Apartments Madalena

    Lisbon Serviced Apartments Madalena

    Rua da Madalena, n. 36, Lissabon
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal van Lissabon (Se) en Praça do Comércio. Ook Rossio Square en Kasteel van Sao Jorge liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Igreja Sta. Maria Madalena en Tramhalte Rua da Conceição (12E) liggen op 2 minuten lopen.

     Lisbon Serviced Apartments Baixa Castelo € 64
     Lisbon Serviced Apartments Baixa Castelo

     Lisbon Serviced Apartments Baixa Castelo

     Rua dos Fanqueiros, 136, Lissabon
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe appartement ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Kathedraal van Lissabon (Se), Rossio Square en Praça do Comércio. Ook Santa Justa-lift en Stadhuis van Lissabon liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Rua da Conceição (12E) en Tramhalte Igreja Sta. Maria Madalena liggen op 2 minuten lopen.

      Corpo Santo Lisbon Historical Hotel € 132
      Corpo Santo Lisbon Historical Hotel

      Corpo Santo Lisbon Historical Hotel

      Largo do Corpo Santo, 25, Lissabon
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Chiado, binnen 10 minuten lopen Mercado da Ribeira, Praça do Comércio en Santa Justa-lift. Ook Rossio Square en Kathedraal van Lissabon (Se) liggen binnen 15 minuten lopen. Tramhalte Corpo Santo en Tramhalte Rua de São Paulo liggen op 5 minuten lopen.

       Lisbon Art Stay Apartments Baixa € 72
       Lisbon Art Stay Apartments Baixa

       Lisbon Art Stay Apartments Baixa

       Rua dos Sapateiros 158, Lissabon
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit aparthotel ligt in Oude Stad van Lissabon, vlak bij Santa Justa-lift en Rossio Square. Ook Praça do Comércio en Kathedraal van Lissabon (Se) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Baixa-Chiado en Metrostation Rossio (groen) liggen op 5 minuten lopen.

        Páteo Saudade Lofts € 39
        Páteo Saudade Lofts

        Páteo Saudade Lofts

        Rua do Crucifixo 31, Santa Maria Maior, Lissabon
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Chiado, binnen 5 minuten lopen van Stadhuis van Lissabon en Santa Justa-lift. Ook Rossio Square en Praça do Comércio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Baixa-Chiado en Tramhalte Rua da Conceição (28E) liggen op 2 minuten lopen.