Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kathedraal van Lissabon (Sé de Lisboa)

De oudste kerk van Lissabon is een lappendeken van middeleeuwse bouwstijlen die uiteenlopen van gotisch en romaans tot neoklassiek.

Als je geïnteresseerd bent in architectuur is de Kathedraal (Sé) van Lissabon, het oudste religieuze gebouw in Lissabon, iets wat je niet mag missen. Door diverse aanpassingen in de loop der eeuwen bestaat de kathedraal vandaag de dag uit verschillende architectuurstijlen.

Als je een wandeling door de enorme kathedraal maakt, zie je architectuur uit de romaanse, gotische en barokperiode. De kathedraal was het idee van Alfonso Henriques, de eerste koning van Portugal, en is gebouwd op de plek waar eerst een moskee stond. Sindsdien staat hier dus deze rooms-katholieke kerk, die tevens de zetel van de aartsbisschop is.

Aan de buitenkant heeft de kathedraal iets weg van een vesting. Bij de bouw in de 12e eeuw was het de bedoeling om het gebouw agressie uit te laten stralen, ter bescherming van de bewakers tijdens een belegering.

Als je om de kathedraal heen loopt, kom je bij de opvallende details op de westelijke muur. Hier zie je een aantal romaanse motieven aan de bovenkant van de gebeeldhouwde zuilen van het portaal.

Bij binnenkomst in de kathedraal ontdek je het opvallende gotische gewelf. Bekijk de 17e-eeuwse barokke sacristie en de neoklassieke kapel met de tombe van koning Alfonso. Bekijk ook de doopvont waarvan wordt aangenomen dat sint Antonius van Padua er in 1195 mee is gedoopt.

In de gotische kruisgang aan de oostkant van de kathedraal kun je de schade zien die tijdens een aardbeving is ontstaan. De kruisgang werd gebouwd in opdracht van koning Dionysius (Dinis I). De kerk is in de loop der tijd door meerdere aardbevingen beschadigd, de laatste keer tijdens de grote aardbeving van 1755. De kerk werd in de loop van decennia geleidelijk weer herbouwd en onderging in de 20e eeuw een grote renovatie.

De kathedraal van Lissabon staat in de wijk Alfama in het centrum van Lissabon. De kathedraal is te voet en per tram te bereiken vanaf bezienswaardigheden in de omgeving. Er geldt een toegangsprijs.

De kathedraal is op maandag gesloten. Kom doordeweeks vroeg op de dag om de drukte voor te zijn en te genieten van het ochtendlicht dat door de ramen naar binnen stroomt.


Kathedraal van Lissabon Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Lissabon

Alle 3.874 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Lissabon bekijken
Varandas de Lisboa € 70
Varandas de Lisboa

Varandas de Lisboa

Rua dos Bacalhoeiros 8, Lissabon, Lisboa
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit pension ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Kathedraal van Lissabon (Se), Praça do Comércio en Kasteel van Sao Jorge. Ook Santa Justa-lift en Rossio Square liggen binnen 15 minuten lopen. Station Terreiro do Paço ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Baixa-Chiado is het 9 minuten lopen.

  Hotel Santa Justa Lisboa € 159
  Hotel Santa Justa Lisboa

  Hotel Santa Justa Lisboa

  Rua dos Correeiros, 204, Lissabon
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, vlak bij Plein Figueira, Rossio Square en Santa Justa-lift. Ook Kathedraal van Lissabon (Se) en Praça do Comércio liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rossio en Station Baixa-Chiado liggen op 5 minuten lopen.

   Vincci Baixa € 127
   Vincci Baixa

   Vincci Baixa

   Rua Do Comercio 32-38, Lissabon
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, vlak bij Triomfboog van Rua Augusta en Praça do Comércio. Ook Kathedraal van Lissabon (Se) en Santa Justa-lift liggen binnen 10 minuten lopen. Station Terreiro do Paço ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Baixa-Chiado is het 6 minuten lopen.

    behotelisboa € 98
    behotelisboa

    behotelisboa

    Rua dos Correeiros, 136, Lissabon
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 5 minuten lopen van Santa Justa-lift en Rossio Square. Ook Kathedraal van Lissabon (Se) en Praça do Comércio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Baixa-Chiado en Metrostation Rossio liggen op 5 minuten lopen.

     TURIM Terreiro do Paço Hotel € 132
     TURIM Terreiro do Paço Hotel

     TURIM Terreiro do Paço Hotel

     Rua do Comércio, 9, Lissabon
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, vlak bij Triomfboog van Rua Augusta en Kathedraal van Lissabon (Se). Ook Praça do Comércio en Santa Justa-lift liggen binnen 10 minuten lopen. Station Terreiro do Paço ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Baixa-Chiado is het 6 minuten lopen.

      VIP Executive Picoas Hotel € 87
      VIP Executive Picoas Hotel

      VIP Executive Picoas Hotel

      Rua Filipe Folque, 12, Lissabon
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 15 minuten lopen van Centrum voor Moderne Kunst, Gulbenkian museum en Praça Marquês de Pombal. Ook Rossio Square en Jardim Zoológico de Lisboa liggen binnen 3 km afstand. Station Parque en Station Picoas liggen op 5 minuten lopen.

       EPIC SANA Lisboa Hotel € 130
       EPIC SANA Lisboa Hotel

       EPIC SANA Lisboa Hotel

       Av. Engenheiro Duarte Pacheco 15, Lissabon
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Winkelcentrum Amoreiras en Praça Marquês de Pombal. Ook Gulbenkian museum en Rossio Square liggen binnen 3 km afstand. Station Marquês de Pombal ligt op 8 minuten lopen en naar Station Rato is het 10 minuten lopen.

        Eurostars Museum € 148
        Eurostars Museum

        Eurostars Museum

        Rua Cais de Santaren, 52, Lissabon
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Kathedraal van Lissabon (Se) en Praça do Comércio. Ook Kasteel van Sao Jorge en Santa Justa-lift liggen binnen 15 minuten lopen. Station Terreiro do Paço ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Baixa-Chiado is het 11 minuten lopen.