Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Sint-Pauluskathedraal

Bezoek de schatkamer van deze mooie gotische kathedraal en ontdek zijn bijzondere, historische kunstcollectie.

De Sint-Pauluskathedraal staat bekend om zijn kleine maar uitstekende schatkamer die in het teken staat van het voormalige Prinsbisdom Luik, ooit een onafhankelijke staat van het Heilige Roomse Rijk. Daarnaast bestaat de kathedraal zelf uit gotische architectuur en een uitgebreid versierd interieur met plafondfresco's en marmeren beelden.  

Bij een bezoek merk je misschien gelijk dat de Sint-Pauluskathedraal niet zo groot is als de meeste andere kathedralen in België. Dit komt omdat het tijdens de bouw ervan in de 10e eeuw niet als kathedraal was bedoeld. Het werd gesticht als de Sint-Paulus, een van de zeven collegiale kerken van de stad. Maar na de verwoesting van de Sint-Lambertuskathedraal werd de Sint-Pauluskathedraal in de 19e eeuw de vervangende hoofdkerk.

Bezoek de kerk zelf en bewonder eenmaal binnen de vele prachtige details. Als je naar boven kijkt, zie je de prachtige rondingen van het gewelfde plafond en zijn 16e-eeuwse fresco's. Ook bevindt zich hier het witmarmeren liggende Christusbeeld, dat eind 17e eeuw door de beroemde barokke beeldhouwer Jean Del Cour is ontworpen.

De beroemde schatkamer van de kathedraal bevindt zich in de 15e-eeuwse kloostergangen. Je vindt er talloze belangrijke werken die eigendom zijn van de kathedraal en van zijn voorganger, de Sint-Lambertuskathedraal. Ga zeker op zoek naar de gouden reliekhouder van Karel de Stoute, een schenking waarbij de hertog knielend voor Sint-Joris wordt weergegeven. 

En bewonder de 16e-eeuwse reliekbuste van Sint-Lambertus, een van de meest waardevolle schatten. Er wordt geloofd dat deze zeldzame gouden buste de schedel van de heilige bevat. Een bas-reliëf toont de kruisiging, waarvan wordt geloofd dat het een deel van het Ware Kruis bevat. Hier zie je ook het doodskleed van Sint-Lambertus, verschillende ivoren beelden uit de 11e eeuw, liturgische voorwerpen en prachtig textiel.

Bezoek de Sint-Pauluskathedraal in het Quartier de l'Île. Toegang tot de kathedraal is gratis, maar er geldt een lage entreeprijs voor de schatkamer. De kathedraal zelf is dagelijks geopend, maar de schatkamer is op maandag gesloten.


Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Luik

Alle 234 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Luik bekijken
ibis Styles Liege Guillemins (Opening March 2020) € 64
ibis Styles Liege Guillemins (Opening March 2020)

ibis Styles Liege Guillemins (Opening March 2020)

Rue Des Guillemins 135, Luik
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Guillemins, binnen 15 minuten lopen van Parc de la Boverie en Conferentiecentrum van Luik. Ook Liege Aquarium-Muséum en Kathedraal van Luik liggen binnen 2 km afstand. Station Luik-Guillemins ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 23 minuten lopen.

  Smartflats City - Saint-Gangulphe € 89
  Smartflats City - Saint-Gangulphe

  Smartflats City - Saint-Gangulphe

  Rue Saint-Gangulphe 21, Luik
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit appartement ligt in het centrum van Luik, binnen 5 minuten lopen van Koninklijke Opera van Wallonië, Paleis van de Prins-bisschoppen en Universiteit van Luik. Sint-Lambertusplein ligt op 0,4 km. Station Luik-Paleis ligt op 7 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 13 minuten lopen.

   Van der Valk Sélys Liège Hotel & Spa € 104
   Van der Valk Sélys Liège Hotel & Spa

   Van der Valk Sélys Liège Hotel & Spa

   Mont Saint Martin 9-11, Luik
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Luik ligt vlak bij de luchthaven, binnen 5 minuten lopen van Koninklijke Opera van Wallonië, Féronstrée en Sint-Lambertusplein. Ook Museum voor de Waalse Kunst en Théâtre de Liège liggen binnen 10 minuten lopen. Station Luik-Paleis ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 11 minuten lopen.

    pentahotel Liège € 89
    pentahotel Liège

    pentahotel Liège

    100, Boulevard de la Sauvenière, Luik
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Saint-Laurent, binnen 10 minuten lopen van Le Carré, Koninklijke Opera van Wallonië en Kathedraal van Luik. Ook Paleis van de Prins-bisschoppen en Musée Grétry liggen binnen 2 km afstand. Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse ligt op 6 minuten lopen en naar Station Luik-Paleis is het 8 minuten lopen.

     Appart-Hotel Léopold Liège Centre € 60
     Appart-Hotel Léopold Liège Centre

     Appart-Hotel Léopold Liège Centre

     Rue de l'Epée 2, Luik
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit appartement ligt in het centrum van Luik, vlak bij Féronstrée, Stadhuis van Luik en Museum voor de Waalse Kunst. Ook Paleis van de Prins-bisschoppen en Sint-Lambertusplein liggen binnen 5 minuten lopen. Station Luik-Paleis ligt op 6 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 16 minuten lopen.

      ibis Liège Centre Opéra € 70
      ibis Liège Centre Opéra

      ibis Liège Centre Opéra

      41 Place De La Republique Francaise, Luik
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Saint-Laurent, vlak bij Koninklijke Opera van Wallonië en Féronstrée. Ook Sint-Lambertusplein en Paleis van de Prins-bisschoppen liggen binnen 5 minuten lopen. Station Luik-Paleis ligt op 5 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 11 minuten lopen.

       Smartflats Design - Opera € 94
       Smartflats Design - Opera

       Smartflats Design - Opera

       Rue de l'Universite 2-6, Luik
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in het centrum van Luik, binnen 5 minuten lopen van Koninklijke Opera van Wallonië, Universiteit van Luik en Kathedraal van Luik. Sint-Lambertusplein ligt op 0,4 km. Station Luik-Paleis ligt op 6 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 12 minuten lopen.

        Van der Valk Hotel Liège Congrès € 80
        Van der Valk Hotel Liège Congrès

        Van der Valk Hotel Liège Congrès

        Esplanade de l'Europe 2B, Luik
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in het centrum van Luik, vlak bij Parc de la Boverie en Conferentiecentrum van Luik. Ook Liege Aquarium-Muséum en Théâtre de Liège liggen binnen 2 km afstand. Station Luik-Guillemins ligt op 16 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 22 minuten lopen.