Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kathedraal van Montpellier

Achter de fortachtige façade van deze middeleeuwse kerk bevindt zich een collectie Bijbelse kunstwerken en een schitterend orgel uit de 18e eeuw.

De kathedraal van Montpellier is een grote 14e-eeuwse gotische kerk in het centrum van de oude stad. Met zijn torens, koepels en borstweringen lijkt het gebouw op een middeleeuws fort. De volledige naam van het gebouw is Cathédrale Saint-Pierre de Montpellier en het werd een kathedraal in 1536. Het gebouw werd ernstig beschadigd tijdens de Hugenotenoorlogen en herbouwd in de 17e eeuw. Het is de enige kerk in het historische gebied van Montpellier dat de oorlog heeft overleefd.

Kijk voordat je naar binnen gaat goed naar de indrukwekkende buitenkant en let op de waterspuwers die in de 17e en 19e eeuw zijn toegevoegd. Let op het enorme portaal, ondersteund door twee reusachtige zuilen, dat ooit het wapenschild van Paus Urbanus V droeg, die de kerk in 1367 inwijdde. 

Bewonder de vele kunstwerken die aan de binnenmuren hangen. Een van de beroemdste is het 17e-eeuwse schilderij De val van Simon de tovenaar van Sébastien Bourdon. Bewonder de glas-in-loodramen met hun kleurrijke voorstellingen van Bijbelse taferelen. Laat je overweldigen door de enorme omvang van het interieur, met zijn gewelfde plafonds en grote stenen zuilengangen.

Vergaap je aan het indrukwekkend ogende orgel uit 1776. Er zijn 140 pijpen zichtbaar, maar meer dan 5000 pijpen bevinden zich buiten het zicht. Bekijk de engelenfiguren die instrumenten bespelen op elk van de vijf torentjes van de kerk. Van juni tot september worden elke zaterdag gratis orgelconcerten in de kathedraal gehouden, met nationale en internationale organisten. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de kathedraal. 

Bezoek de vele kapellen van de kathedraal om de schilderijen, beelden en rijkgedecoreerde altaren ervan te bekijken. 

De kathedraal van Montpellier is dagelijks geopend van de ochtend tot het begin van de avond. Tussen de middag is de kathedraal enkele uren gesloten. De toegang is gratis, maar een donatie is welkom. Op de meeste dagen worden hier kerkdiensten gehouden.

De kathedraal bevindt zich in het historische centrum van de stad en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Tot de bezienswaardigheden in de buurt behoren het park Le Peyrou, de Jardin des Plantes de Montpellier en de Place de la Comédie.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Montpellier

Alle 1.667 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Montpellier bekijken
Best Western Plus Hotel Comedie Saint-Roch € 79
Best Western Plus Hotel Comedie Saint-Roch

Best Western Plus Hotel Comedie Saint-Roch

   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Stadscentrum van Montpellier, binnen 10 minuten lopen van Comedy Square en Musée Fabre. Ook Promenade du Peyrou en Corum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Montpellier ligt op maar 2 minuten lopen en naar Tramstation Hôtel de Ville is het 4 minuten lopen.

  Grand Hôtel du Midi Montpellier - Opéra Comédie € 94
  Grand Hôtel du Midi Montpellier - Opéra Comédie

  Grand Hôtel du Midi Montpellier - Opéra Comédie

    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Opéra National de Montpellier, Comedy Square en Place de la Comédie. Hôpital Lapeyronie ligt op 4 km. Tramstation Comédie en Station Montpellier liggen op 5 minuten lopen.

   ibis Montpellier Centre Comédie
   ibis Montpellier Centre Comédie

   ibis Montpellier Centre Comédie

     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Antigone, binnen 5 minuten lopen van Polygone Shopping Center, Place de la Comédie en Comedy Square. Hôpital Lapeyronie ligt op 4,3 km. Tramstation Hôtel de Ville en Tramstation Comédie liggen op 5 minuten lopen.

    La Comédie de Vanneau - Acte 1 - 4
    La Comédie de Vanneau - Acte 1 - 4

    La Comédie de Vanneau - Acte 1 - 4

    3 Rue Vanneau, 2nd et 3eme étage sans ascenseur, Montpellier
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Historisch centrum, binnen 5 minuten lopen van Middeleeuwse mikve en Comedy Square. Ook Place de la Comédie en Hôpital Lapeyronie liggen binnen 5 km afstand. Tramstation Comédie ligt op 5 minuten lopen en naar Tramstation Louis Blanc is het 6 minuten lopen.

     Appart'City Confort Montpellier Gare Saint Roch
     Appart'City Confort Montpellier Gare Saint Roch

     Appart'City Confort Montpellier Gare Saint Roch

       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Deze residentie ligt in Croix-d'Argent, binnen 2 km afstand van Kawa Théatre, Comedy Square en Place de la Comédie. Hôpital Lapeyronie ligt op 4,5 km. Tramstation Nouveau Saint-Roch ligt op maar 4 minuten lopen en naar Tramstation Rondelet is het 8 minuten lopen.

      Hôtel Oceania Le Métropole Montpellier
      Hôtel Oceania Le Métropole Montpellier

      Hôtel Oceania Le Métropole Montpellier

        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Historisch centrum, binnen 5 minuten lopen van Opéra National de Montpellier, Place de la Comédie en Comedy Square. Hôpital Lapeyronie ligt op 4,3 km. Tramstation Comédie en Tramstation Hôtel de Ville liggen op 5 minuten lopen.

       Hôtel de La Comédie € 60
       Hôtel de La Comédie

       Hôtel de La Comédie

       1 Bis, Rue Baudin, Montpellier
         
        2.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Le Triangle Shopping Center, Place de la Comédie en Comedy Square. Hôpital Lapeyronie ligt op 4,1 km. Tramstation Comédie ligt op maar 2 minuten lopen en naar Tramstation Hôtel de Ville is het 4 minuten lopen.

        Hotel ibis Styles Montpellier Centre Comedie € 86
        Hotel ibis Styles Montpellier Centre Comedie

        Hotel ibis Styles Montpellier Centre Comedie

          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Antigone, vlak bij Polygone Shopping Center en Place de la Comédie. Ook Comedy Square en Hôpital Lapeyronie liggen binnen 5 km afstand. Tramstation Hôtel de Ville en Tramstation Comédie liggen op 5 minuten lopen.