Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.


Vakantie in Krakau

De voormalige hoofdstad van Polen staat bekend om zijn architecturale pracht, spannende moderne kunst en een boeiende geschiedenis, met kastelen, ruïnes en musea.

Krakau is bekend om zijn turbulente geschiedenis als een van de oudste steden van Polen. De musea van Krakau, gevestigd in voormalige kastelen en decadente paleizen uit de renaissance, staan vol met koninklijke schatten en herinneringen aan de Holocaust. Maar Krakau leeft net zoveel in het heden als in het verleden, en kent actieve hedendaagse kunstkringen, weekendmarkten en een bruisend nachtleven.

De stad is meer dan 750 jaar oud. Vijf eeuwen lang was het de hoofdstad van Polen. De opeenvolgende generaties van monarchen bouwden kastelen en kathedralen en gaven de stad een koninklijk aanzien dat je nu nog steeds kunt herkennen.

Het is niet moeilijk om de weg te vinden dankzij het betrouwbare netwerk van trams en bussen. Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich binnen de compacte en eenvoudig te voet te verkennen historische binnenstad (Stare Miasto). In de sierlijke Mariakerk vind je een van de spectaculairste altaarstukken van Europa. In het stadspark Planty, gelegen waar ooit de oude stadsmuren stonden, kun je lekker wandelen. De oude stadspoort, de Barbakan, is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het park.

Het Kasteel van Wawel ligt hoog boven de stad. Het kasteel heeft Krakau vanaf de 16e eeuw beschermd tegen indringers. Tegenwoordig vind je in het kasteel statige zalen, tentoonstellingen van uitbundige sieraden en harnascollecties. Breng meteen ook een bezoek aan de monumentale Wawelkathedraal en de Drakengrot, een kalkstenen grot waar volgens de legende ooit een draak woonde.

De geschiedenis van Krakau is verweven met die van de Joodse gemeenschap. In de Fabriek van Oskar Schindler, beroemd geworden door de film Schindler’s List van Steven Spielberg, kun je meer te weten komen over deze geschiedenis. De voormalige fabriek is verbouwd tot een uitgebreid museum met beelden van de Holocaust die je nog lang zullen bijblijven. In het Joods Museum van Galicië wordt aan de hand van foto's getoond hoe het is om Jood te zijn in het hedendaagse Krakau.

In de zomer komen de stadsparken van Krakau tot leven met openluchtconcerten en festivals. Geniet van een picknick in Park Jordana of van een rondvaart op de rivier de Wisła die de stad doorkruist. In de winter kun je Krakau bedekt zien door een laag sneeuw, waardoor de gebouwen in de historische binnenstad een romantische sfeer ademen.


Gids voor Krakau


Beste hotelaanbiedingen

Alle 626 hotels in Krakau weergeven
€ 58
Hilton Garden Inn Krakow Airport

Hilton Garden Inn Krakow Airport

3 Medweckiego Street, Zabierzow
4,7
/ 5, op basis van 553 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Balice, binnen 15 km afstand van Decjusza-park, Rynek Główny en Collegium Maius. Ook Stadion Wisly en Benedictijnenabdij in Tyniec liggen binnen 15 km afstand.

€ 60
Hotel Europejski

Hotel Europejski

Lubicz 5, Krakow
4,4
/ 5, op basis van 902 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Krakow, binnen 10 minuten lopen van Stadsarsenaal, Barbacane Krakau en Florianpoort. Ook Rynek Główny en Museum Czartoryski liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 61
Best Western Plus Krakow Old Town

Best Western Plus Krakow Old Town

Sw. Gertrudy Street 6, Krakow
4,0
/ 5, op basis van 799 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Oude Stad, binnen 10 minuten lopen van Kerk van de Heilige Drie-Eenheid, Kasteel Wawel en Rynek Główny. Ook Mariakerk en Lakenhal liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 81
Betmanowska Main Square Residence

Betmanowska Main Square Residence

Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
4,9
/ 5, op basis van 802 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Oude Stad, vlak bij Ambermuseum, Rynek Główny en Mariakerk. Ook Lakenhal en Stadhuistoren liggen binnen 5 minuten lopen.

€ 48
Aparthotel Stare Miasto

Aparthotel Stare Miasto

Ul. Golebia 2, Krakow
4,4
/ 5, op basis van 553 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit in boetiekstijl ingerichte aparthotel ligt in Oude Stad, vlak bij Residentie van aartsbisschop, Rynek Główny en Stadhuistoren. Ook Lakenhal en Collegium Maius liggen binnen 5 minuten lopen.

€ 64
Hotel Unicus

Hotel Unicus

ul. Sw. Marka 20, Krakow
4,5
/ 5, op basis van 372 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Floriańska-straat, vlak bij Jan Matejko Huis, Florianpoort en Museum Czartoryski. Ook Barbacane Krakau en Mariakerk liggen binnen 5 minuten lopen.

€ 25
Emaus Apartments

Emaus Apartments

ul. Kraszewskiego 14, Krakow
4,4
/ 5, op basis van 161 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit appartement in Krakow ligt binnen 2 km afstand van Marshal Józef Piłsudski-stadion, Kasteel Wawel en Rynek Główny. Ook Collegium Maius en Lakenhal liggen binnen 2 km afstand.

€ 63
Holiday Inn Krakow City Centre

Holiday Inn Krakow City Centre

Wielopole 4, Krakow
4,4
/ 5, op basis van 620 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in het centrum van Krakow, binnen 10 minuten lopen van Kerk van de Heilige Drie-Eenheid, Rynek Główny en Mariakerk. Ook Kasteel Wawel en Lakenhal liggen binnen 15 minuten lopen.

De beste Vlucht + Hotel-deals

Topdeals op vluchten

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.