Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Vakantie in Krakau

De voormalige hoofdstad van Polen staat bekend om zijn architecturale pracht, spannende moderne kunst en een boeiende geschiedenis, met kastelen, ruïnes en musea.

Krakau is bekend om zijn turbulente geschiedenis als een van de oudste steden van Polen. De musea van Krakau, gevestigd in voormalige kastelen en decadente paleizen uit de renaissance, staan vol met koninklijke schatten en herinneringen aan de Holocaust. Maar Krakau leeft net zoveel in het heden als in het verleden, en kent actieve hedendaagse kunstkringen, weekendmarkten en een bruisend nachtleven.

De stad is meer dan 750 jaar oud. Vijf eeuwen lang was het de hoofdstad van Polen. De opeenvolgende generaties van monarchen bouwden kastelen en kathedralen en gaven de stad een koninklijk aanzien dat je nu nog steeds kunt herkennen.

Het is niet moeilijk om de weg te vinden dankzij het betrouwbare netwerk van trams en bussen. Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich binnen de compacte en eenvoudig te voet te verkennen historische binnenstad (Stare Miasto). In de sierlijke Mariakerk vind je een van de spectaculairste altaarstukken van Europa. In het stadspark Planty, gelegen waar ooit de oude stadsmuren stonden, kun je lekker wandelen. De oude stadspoort, de Barbakan, is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het park.

Het Kasteel van Wawel ligt hoog boven de stad. Het kasteel heeft Krakau vanaf de 16e eeuw beschermd tegen indringers. Tegenwoordig vind je in het kasteel statige zalen, tentoonstellingen van uitbundige sieraden en harnascollecties. Breng meteen ook een bezoek aan de monumentale Wawelkathedraal en de Drakengrot, een kalkstenen grot waar volgens de legende ooit een draak woonde.

De geschiedenis van Krakau is verweven met die van de Joodse gemeenschap. In de Fabriek van Oskar Schindler, beroemd geworden door de film Schindler’s List van Steven Spielberg, kun je meer te weten komen over deze geschiedenis. De voormalige fabriek is verbouwd tot een uitgebreid museum met beelden van de Holocaust die je nog lang zullen bijblijven. In het Joods Museum van Galicië wordt aan de hand van foto's getoond hoe het is om Jood te zijn in het hedendaagse Krakau.

In de zomer komen de stadsparken van Krakau tot leven met openluchtconcerten en festivals. Geniet van een picknick in Park Jordana of van een rondvaart op de rivier de Wisła die de stad doorkruist. In de winter kun je Krakau bedekt zien door een laag sneeuw, waardoor de gebouwen in de historische binnenstad een romantische sfeer ademen.


Gids voor Krakau


Beste hotelaanbiedingen

Alle 627 hotels in Krakau weergeven
€ 60
Hilton Garden Inn Krakow Airport

Hilton Garden Inn Krakow Airport

3 Medweckiego Street, Zabierzow
4,7
/ 5, op basis van 107 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Balice, binnen 15 km afstand van Wolski-bos, Rynek Główny en Collegium Maius. Ook Decjusza-park en Benedictijnenabdij in Tyniec liggen binnen 15 km afstand.

€ 71
Betmanowska Main Square Residence

Betmanowska Main Square Residence

Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
4,9
/ 5, op basis van 349 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Oude Stad, vlak bij Ambermuseum, Rynek Główny en Mariakerk. Ook Lakenhal en Stadhuistoren liggen binnen 5 minuten lopen.

€ 21
System Hotel Kraków

System Hotel Kraków

J. Conrada 35, Krakow
3,0
/ 5, op basis van 24 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Bronowice, binnen 5 km afstand van Johannes Paulus II-ziekenhuis, Rynek Główny en Barbacane Krakau. Ook Museum Czartoryski en Florianpoort liggen binnen 5 km afstand.

€ 65
Venetian House Market Square Aparthotel

Venetian House Market Square Aparthotel

Rynek Glowny 11, Krakow
4,6
/ 5, op basis van 130 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit appartement ligt in Oude Stad, vlak bij Sint Wojciechkerk, Rynek Główny en Mariakerk. Ook Stadhuistoren en Collegium Maius liggen binnen 5 minuten lopen.

€ 78
Hotel Polski Pod Białym Orłem

Hotel Polski Pod Białym Orłem

ul. Pijarska 17, Krakow
4,5
/ 5, op basis van 106 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Floriańska-straat, vlak bij Stadsarsenaal, Florianpoort en Museum Czartoryski. Ook Rynek Główny en Barbacane Krakau liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 91
Sheraton Grand Krakow

Sheraton Grand Krakow

Ul. Powisle 7, Krakow
4,7
/ 5, op basis van 507 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in het centrum van Krakow, binnen 10 minuten lopen van Scena STU-theater, Glas-in-loodmuseum en Standbeeld van Smok Wawelski. Ook Filharmonisch orkest van Krakau en Planty-park liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 66
Best Western Plus Krakow Old Town

Best Western Plus Krakow Old Town

Sw. Gertrudy Street 6, Krakow
3,9
/ 5, op basis van 228 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Oude Stad, binnen 10 minuten lopen van Kerk van de Heilige Drie-Eenheid, Kasteel Wawel en Rynek Główny. Ook Mariakerk en Lakenhal liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 102
Radisson Blu Hotel, Krakow

Radisson Blu Hotel, Krakow

17, Straszewskiego Street, Krakow
4,6
/ 5, op basis van 320 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Krakow, binnen 10 minuten lopen van Filharmonisch orkest van Krakau, Rynek Główny en Kasteel Wawel. Ook Collegium Maius en Lakenhal liggen binnen 10 minuten lopen.

De beste Vlucht + Hotel-deals

Topdeals op vluchten

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.