Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Wieliczka-zoutmijn

Kapellen die geheel uit zout zijn gesneden, een ondergronds meer en een museum maken deel uit van deze internationaal beschermde zoutmijn. 

Breng een bezoek aan de Wieliczka-zoutmijn en neem plaats onder de schitterende kroonluchters in de Sint-Kingakapel. Je zou denken dat je in een van de grote kathedralen van Europa bent terechtgekomen. Het feit dat je je onder de grond bevindt en dat alle reliëfs en kroonluchters van zout zijn gemaakt, maakt het spektakel nog indrukwekkender. Wanneer je het zoutdoolhof verder verkent, ontdek je een ondergronds meer, talloze sculpturen en een museum waarin verslag wordt gedaan van de 700-jarige geschiedenis van de mijn.

De Wieliczka-zoutmijn werd in de 13e eeuw in gebruik genomen en was ooit een van de grootste producenten van tafelzout ter wereld. Het is één van de oudste mijnen ter wereld. Met een gangenstelsel van 287 kilometer is het ook een van de grootste.

Je kunt de mijn alleen bezoeken via een rondleiding met gids. Je begeeft je ondergronds via de 378 treden van een houten trap. Je komt dan aan op het eerste niveau, op een diepte van 64 meter. De rondleiding bestrijkt een afstand van 3 kilometer. Dit brengt je op een uiteindelijke diepte van 135 meter onder de grond.

Neem rustig de tijd voor het bewonderen van de reliëfs en beelden aan de zijkanten van de tunnels. Geniet van de religieuze iconografie, zoals taferelen van het Laatste Avondmaal, naast luchtigere voorstellingen als Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Er zijn drie kapellen uit het zout gehouwen, waaronder de magnifieke Sint-Kingakapel. In het museum aan het einde van de rondleiding krijg je een overzicht van de 700-jarige evolutie van de hulpmiddelen die door de mijnwerkers in de zoutmijn werden gebruikt. In het ondergrondse restaurant kun je genieten van een maaltijd die met zout uit de mijn op smaak wordt gebracht.

De Wieliczka-zoutmijn is het hele jaar door dagelijks geopend, enkele openbare feestdagen uitgezonderd. De mijn bevindt zich op een afstand van 10 kilometer ten zuidoosten van Krakau. Je kunt er komen met een huurauto, per trein of met een busje. Voor toegang en voor de rondleidingen wordt een entreeprijs gevraagd. Je kunt een rondleiding vooraf online reserveren, of op de dag van je bezoek aan de ingang.


Wieliczka-zoutmijn Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Wieliczka-zoutmijn

Alle 1.213 accommodaties in de buurt van Wieliczka-zoutmijn bekijken
Hotel Grand Sal € 53
Hotel Grand Sal

Hotel Grand Sal

Park Kingi 7, Wieliczka, Lesser Poland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in de historische wijk, op 0,1 km van Wieliczka-zoutmijn. Station Wieliczka Rynek-Kopalnia ligt op 5 minuten lopen en naar Station Wieliczka is het 14 minuten lopen.

  Hotel Galicja € 46
  Hotel Galicja

  Hotel Galicja

  Ul. Dembowskiego 20, Wieliczka, Lesser Poland
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van Wieliczka, binnen 2 km afstand van Zoutwerkmuseum en Wieliczka-zoutmijn. Solne Miasto ligt op 0,8 km. Station Wieliczka Rynek-Kopalnia ligt op 6 minuten lopen en naar Station Wieliczka is het 9 minuten lopen.

   Turowka Hotel & Spa € 53
   Turowka Hotel & Spa

   Turowka Hotel & Spa

   Ul. Zeromskiego 1, Wieliczka, Lesser Poland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Wieliczka ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Solne Miasto en Wieliczka-zoutmijn. Zoutwerkmuseum ligt op 0,9 km. Station Wieliczka ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Wieliczka Rynek-Kopalnia is het 8 minuten lopen.

    Hotel Lenart € 53
    Hotel Lenart

    Hotel Lenart

    ul. Narutowicza 1, Wieliczka, Lesser Poland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in de buitenwijken, binnen 15 minuten lopen van Zoutwerkmuseum en Wieliczka-zoutmijn. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Jeugdsterrenwacht liggen binnen 15 km afstand. Station Wieliczka ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Wieliczka Rynek-Kopalnia is het 10 minuten lopen.

     Garden Park Hotel € 34
     Garden Park Hotel

     Garden Park Hotel

     ul. Dembowskiego 60A, Wieliczka
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Wieliczka ligt binnen 15 minuten lopen van Solne Miasto en Wieliczka-zoutmijn. Ook Zoutwerkmuseum en Academisch Kinderziekenhuis van Krakau liggen binnen 5 km afstand. Station Wieliczka ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Wieliczka Rynek-Kopalnia is het 13 minuten lopen.

      Clasic € 31
      Clasic

      Clasic

      60 Edwarda Dembowskiego, Wieliczka, malopolskie
        
       2.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Wieliczka ligt binnen 2 km afstand van Wieliczka-zoutmijn en Zoutwerkmuseum. Ook Galicia Joods museum en Kasteel Wawel liggen binnen 15 km afstand. Station Wieliczka ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Wieliczka Rynek-Kopalnia is het 13 minuten lopen.

       Hotel Solny
       Hotel Solny

       Hotel Solny

       Ul.Grottgera 27, Wieliczka, Kraków
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in de buitenwijken, binnen 2 km afstand van Zoutwerkmuseum en Wieliczka-zoutmijn. Solne Miasto ligt op 2,6 km. Station Wieliczka Rynek-Kopalnia ligt op 18 minuten lopen en naar Station Wieliczka is het 28 minuten lopen.

        Apartamenty SaltApart
        Apartamenty SaltApart

        Apartamenty SaltApart

        ul.Sw. Barbary 13, 32-020, Wieliczka, malopolskie
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke appartement in Wieliczka ligt binnen 3 km afstand van Solne Miasto en Wieliczka-zoutmijn. Ook Zoutwerkmuseum en Academisch Kinderziekenhuis van Krakau liggen binnen 5 km afstand. Station Wieliczka ligt op 12 minuten lopen en naar Station Wieliczka Rynek-Kopalnia is het 24 minuten lopen.