Polen

Reisgids
Mariakerk bevat religieuze elementen, een kerk of kathedraal en straten
Dankzij de bergen, bossen, meren, middeleeuwse kastelen en geschiedenis met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog is dit Centraal-Europese land zeker een bezoek waard.

Bezoek Polen, een land vol natuurschoon dankzij de ruige berglandschappen, enorme meren en zandstranden aan de Baltische Zee. Ook is deze fantastische bestemming in Centraal-Europa voorzien van middeleeuwse en moderne steden.

De hoofdstad van het land, Warschau, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna geheel vernietigd. Zijn oude centrum werd opnieuw gebouwd naar het voorbeeld van het oorspronkelijke centrum. Via de wirwar aan geplaveide straten kom je uit bij het Koninklijk Paleis. Ga onderweg langs bij de 14e-eeuwse Johanneskathedraal. Ten zuidwesten van het oude centrum ligt het Muzeum Powstania Warszawskiego (Opstandmuseum Warschau), ideaal als je meer te weten wilt komen over de mislukte opstand van de stad tegen de nazi's. Verder naar het oosten is het observatiepunt van het Paleis voor cultuur en wetenschap te bezoeken. Hier profiteer je van fantastisch uitzicht over de stad vanaf een van de hoogste gebouwen van Polen.

In tegenstelling tot de hoofdstad bleven de meeste gebouwen in Krakau gespaard tijdens de oorlog. Het vormt daardoor tegenwoordig een van de mooiste steden van Polen. Een van de leukste bezienswaardigheden is het gotische Slot Wawel, waar van de 14e tot de 17e eeuw verschillende Poolse vorsten woonden. Bezoek de ondergrondse grafkelders van de nabije Wawelkathedraal om de koninklijke begraafplaatsen te zien. Maak een fietstochtje of wandeling in het Planty, een reeks parken en tuinen rond het oude centrum waar vroeger de middeleeuwse stadsmuur stond.

Op ongeveer een uur rijdafstand westelijk van Krakau liggen de concentratiekampen van Auschwitz. Tijdens een rondleiding met gids leer je over de verschrikkelijke gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden.

Ook is de stad Gdańsk aan te raden, dankzij zijn musea, galerieën en de gotische Mariakerk, een enorm bakstenen gebedshuis.

Toch biedt Polen nog veel meer dan alleen prachtsteden. De natuur, bijvoorbeeld! Maak een wandeltocht in het Nationaal park Kampinos, nabij Warschau, of in het Nationaal park Bieszczady, deels gelegen in het hooggebergte Karpaten. Trek door het gebergte Tatra of verken de meren van het Mazurisch Merenplateau in een kano, zeilboot of tijdens een dagje windsurfen. Maak een paardenrit of fietstocht door de velden en bossen en geniet van de frisse berglucht. Ten slotte zijn de stranden aan de Baltische Zee van Polen ideaal voor een luie zomervakantie.

Populaire steden in Polen

Kastelenplein toont een stad en een plein
Warschau
Staat bekend om Dineren, Historisch en Winkelen
De hoofdstad van Polen werd herbouwd na de Tweede Wereldoorlog en is sindsdien blijven groeien, met een bloeiende kunstscène en een mix van oude en moderne gebouwen.

Redenen voor een bezoekje

  • Pałac Kultury i Nauki
  • Wetenschappelijk Centrum Copernicus
  • Ulica Nowy Świat
Kasteel Wawel toont een stad, kasteel of paleis en historische architectuur
Krakau
Staat bekend om Historisch, Kathedralen en Museums
De voormalige hoofdstad van Polen staat bekend om zijn architecturale pracht, spannende moderne kunst en een boeiende geschiedenis, met kastelen, ruïnes en musea.

Redenen voor een bezoekje

  • Rynek Główny
  • Mariakerk
  • ICE-congrescentrum in Krakau