Warschau

Reisgids
Monument Opstand van Warschau inclusief een standbeeld of beeldhouwwerk

Videoreisgids voor Warschau

De hoofdstad van Polen werd herbouwd na de Tweede Wereldoorlog en is sindsdien blijven groeien, met een bloeiende kunstscène en een mix van oude en moderne gebouwen.

Warschau werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwel volledig vernietigd. De Oude Stad is zorgvuldig wederopgebouwd en vervolgens op de internationale Werelderfgoedlijst geplaatst. Architectuur uit de gotiek en de renaissance tref je aan naast betonnen bouwwerken uit het Sovjettijdperk en moderne glazen wolkenkrabbers. De progressieve culturele scène is net zo gevarieerd als de architectuur van de hoofdstad. Breng een bezoek aan oorlogsmonumenten en klassieke kunstgalerijen of maak kennis met underground theatergroepen en avant-garde bioscopen.

Maak een wandeling door de stad, te beginnen in de Oude Stad. Hier vindt je veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van Warschau, waaronder het Koninklijk Paleis, de Zuil van Koning Zygmunt en de Barbican, een overblijfsel van de muren die ooit de stad omringden.

Je kunt lopen of een bus nemen over de Koninklijke Route, die loopt van het Koninklijk Paleis naar het Wilanówpaleis. De route is ongeveer 10 kilometer lang en brengt je langs diverse kerken, het Presidentieel Paleis, de Universiteit van Warschau en andere bezienswaardigheden.

Het Paleis voor Cultuur en Wetenschappen is een van de vele voorbeelden van socialistisch-realistische architectuur die je aantreft in Warschau. De klokkentoren ervan is vrijwel vanaf elke plaats in de stad te zien. Neem de lift naar de 30e etage voor een mooi uitzicht over de stad en over de rivier de Wisła.

Warschau staat bekend om zijn openbare groen. De stad heeft meer dan 80 parken. Het oudste park, genaamd de Saksische Tuinen, ligt op 10 minuten lopen vanaf de Oude Stad. In deze voormalige koninklijke tuin vind je bomenlanen en het Graf van de Onbekende Soldaat, een monument voor de in de oorlog gesneuvelde soldaten. In de Dierentuin van Warschau vind je meer dan 5000 dieren, verspreid over 40 hectare parkgrond.

Chopin was een van de meest prominente inwoners van Warschau en overal word je aan de componist herinnerd, van monumenten en straatnamen tot een museum.

De beste periode voor een bezoek aan Warschau is tussen mei en september, wanneer de plaatselijke bevolking volop profiteert van het warme weer in parken en openluchtrestaurants. Je kunt je een weg banen door de stad per bus, tram of trein. Of je kunt gebruikmaken van het leenfietssysteem om een fiets te huren en langs de rivier fietsen.

Waar overnachten in Warschau

Pałac Kultury i Nauki toont historisch erfgoed en historische architectuur

Centrum

Centrum is populair onder reizigers door zijn populaire winkels. Ontdek meer van Warschau met de metro vanaf Dworzec Centralny 09 Tram Stop of Dworzec Centralny 08 Tram Stop, en kom langs topbezienswaardigheden zoals Museum van Moderne Kunst in Warschau en Nożyk-synagoge.

Centrum
Warschau toont een plein en een stad

Oude stad van Warsaw

Oude stad van Warsaw staat bekend voor zijn keuze aan eetgelegenheden. Ga tijdens je verblijf ook even langs bij Koninklijk Kasteel en Kastelenplein.

Oude stad van Warsaw
Warschau bevat historisch erfgoed, een kerk of kathedraal en historische architectuur

Sródmiescie

4,5/5(42 beoordelingen over de buurt)

Sródmiescie is populair onder reizigers door zijn populaire winkels. Ontdek meer van Warschau met de metro vanaf Centrum 08 Tram Stop of Centrum 10 Tram Stop, en kom langs topbezienswaardigheden zoals Charles de Gaulle-rotonde en Ulica Nowy Świat.

Sródmiescie
Warschau bevat moderne architectuur en een stad

Śródmieście Północne

Bezoek tijdens je verblijf in Śródmieście Północne topbezienswaardigheden, zoals Grzybowski-plein of Grób Nieznanego Żołnierza (Graf van de Onbekende Soldaat). Neem de metro bij Metro Świętokrzyska 05 Tram Stop of Świętokrzyska Station om de stad verder te verkennen.

Śródmieście Północne