Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Topactiviteiten per categorie

Wat te doen in Krakau

Zie alle 16 activiteiten in Krakau

Ontdek Krakau tijdens diverse activiteiten

De Poolse stad Krakau is een van de best bewaard gebleven steden van het land. In de oude stad Stare Miasto kun je uren dwalen door de pittoreske straten en langs de prachtige monumenten. Struin bijvoorbeeld over de Grote Markt Rynek Główny en bewonder hier de bijzondere Mariakerk en de lakenhal of geniet van een bezoek aan de heuvel Wawel die vol staat met belangrijke gebouwen. Daarnaast kun je diverse excursies vanuit Krakau ondernemen

bijvoorbeeld naar Auschwitz-Birkenau.

Dingen om te doen in Krakau

Om de bijzondere bezienswaardigheden in Krakau te ontdekken kun je bijvoorbeeld een kaartje kopen voor een Hop-on hop-off-bustour door Krakau. Onderweg krijg je veel informatie bijvoorbeeld over de geschiedenis van de stad en kun je onder meer het Kasteel van Wawel bewonderen. Ook kun je de historische wijk Kazimierz ontdekken waar diverse synagogen staan. Krakau is bovendien een heerlijke stad voor een leuke avond uit. Zo zijn er diverse gezellige kroegen en restaurants en kun je bijvoorbeeld ook een voorstelling of andere activiteit in Krakau bijwonen. Zo kun je naar een Chopin-concert gaan om te genieten van de prachtige klassieke muziek van deze Poolse componist.

Dagactiviteiten Krakau

Vanuit je hotel in Krakau kun je niet alleen goed op stap in de stad maar ook interessante bezienswaardigheden in de omgeving ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld mee gaan met een tour naar concentratiekampmonument Auschwitz-Birkenau om de verschrikkingen van het Nazi-regime te zien. Tijdens de rondleiding door de tentoonstellingen kom je veel te weten over deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis. Daarnaast kun je de bijzondere Wieliczka-zoutmijn bezoeken. Deze zoutmijn is een van de oudste ter wereld en staat bovendien op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je een rondleiding boekt zul je veel horen over de geschiedenis van de mijn en bijzondere beelden en kapellen tegenkomen.

Leuke musea in Krakau

Krakau herbergt ook diverse interessante musea die meer over de geschiedenis van de stad vertellen. In het museum Rynek Underground gelegen aan de Grote Markt kun je een reis terug in de tijd maken. Je treft hier veel archeologische opgravingen aan die je een inkijkje in het leven van vroeger geven. De Schindlerfabriek of Fabryka Schindlera in het Pools is een museum dat gewijd is aan de bezetting van Krakau door de Duitsers van 1939 tot 1945 en is vernoemd naar Oskar Schindler. Je kunt een interessante rondleiding door dit museum boeken zodat je nog meer te weten zult komen over de Tweede Wereldoorlog in Polen. Het museum herbergt diverse foto’s en voorwerpen en zorgt er op een interactieve manier voor dat je je even in het Krakau van de oorlog waant. Om te weten hoe je het beste in Krakau komt kun je een blik werpen op de diverse vluchten naar Krakau.

Kaart