Livorno

Toscane
Livorno toont straten, een brug en een rivier of beek
Als toegangspoort tot Pisa, Florence en Cinque Terre vind je bij deze havenstad ten westen van Toscane genoeg te doen. Het is zeker een bezoekje waard als je meer van het echte Italië wilt zien.

Hoewel Livorno minder bekend en meer industrieel is dan zijn nabijgelegen Toscaanse tegenhangers, heeft het nuchtere karakter van de stad zijn eigen charme. Je komt er grachten tegen die aan Venetië doen denken, uitstekende familieattracties, interessante musea en nabijgelegen kastelen. Neem de tijd om deze authentieke havenstad te verkennen en begeef je vervolgens naar de prachtige Tyrreense kust. Deze wordt getekend door pittoreske historische kastelen, wijngaarden en kliffen met uitzicht op de Ligurische Zee.

Livorno is misschien geen thuisbasis van de allerbekendste trekpleisters van Italië, maar heeft wel vele bezienswaardigheden. De 17e-eeuwse grachten van Piccola Venezia (klein Venetië), bijvoorbeeld. Tussen de grachten in ligt het Piazza della Repubblica. Dit grote plein heeft aan weerszijden imposante beelden en is de thuis van het 16e-eeuwse Fortezza Nuova, een kasteel omgeven door een pittoresk groen landschap.

Ga voor een bezoekje aan het museum Museo Civico Giovanni Fattori om gekoesterde werken van Italiaanse impressionisten te bewonderen. Families zullen het Livorno Aquarium kunnen waarderen, net als het museum Museo di Storia Naturale del Mediterraneo, waar onder andere de skelet van een grote gewone vinvis te bezichtigen is.

Dankzij de goede verbindingen is deze havenstad een handige uitvalsbasis voor de mooie Toscaanse kustlijn. Huur een auto en ga voor een dagtrip over de meanderende weg naar de stranden in het zuiden. Stop onderweg bij het prachtig gerestaureerde Castello del Boccale en Castello Sonnino, met zijn wijngaard. Cinque Terre ligt ten noorden van Livorno. De vijf dorpen zijn het gemakkelijkst per trein of 's zomers met de veerboot te bereiken.

Eenmaal terug in Livorno kun je 's avonds kiezen voor een visstoofpotje bij een traditionele osteria of proeven van Ponce alla Livornese, een drankje van rum en koffie. Vervolgens kun je met de Italiaanse families meedoen aan een avondwandeling langs het schilderachtige terras van Terrazza Mascagni.

Livorno ligt op maar 20 kilometer afstand ten zuidwesten van Pisa, waar een internationale luchthaven is. Je kunt gemakkelijk met de bus door Livorno reizen en de meeste routes gaan langs Piazza Grande. Dagelijks gaan er veerponden van en naar Corsica, Sardinië en de Toscaanse eilanden.

Populaire steden in Livorno

Livorno toont een huis
Livorno
Staat bekend om Zee, Bars en Historisch
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de monumenten, het historische erfgoed en de stranden in het trendy Livorno.

Redenen voor een bezoekje

  • Acquario di Livorno
  • Terrazza Mascagni
  • Fortezza Nuova
Elba inclusief een kuststadje en een baai of haven
Portoferraio
Staat bekend om Zandstranden, Duiken en Historisch
Breng een bezoek aan Portoferraio! Geniet van het historische erfgoed, de jachthaven en de golfbanen.

Redenen voor een bezoekje

  • Forte Falcone
  • Castello del Volterraio
Rosignano Marittimo
Rosignano Marittimo
Staat bekend om Zwemmen, Luxe en Spa's
Ontsnap naar het luxe Rosignano Marittimo! Geniet hier optimaal van de spa's, de koffie en de cultuur.

Redenen voor een bezoekje