Loch Haven Park

Een van de meest geliefde stedelijke toevluchtsoorden in Florida wordt gevormd door een eersteklas culturele attractie met musea, theaters en een langlopend kunstfestival.

Relax op de gazons van Loch Haven Park en geniet er van de musea, het theater en het wetenschapscentrum. Het park beslaat een oppervlakte van 18 hectare en wordt omringd door drie meren. Dit park is een van de populairste culturele bestemmingen in Orlando.

Neem een kijkje bij het Mennello Museum of American Art dat aan de oevers van Lake Formosa ligt. Geniet van een wandeling door de beeldentuin die aan het meer grenst en bewonder de permanente collectie met schilderijen van Earl Cunningham. Cunningham was een maker van volkskunst die zich liet inspireren door de zee en kustlandschappen. Na afloop van je bezoek kun je een wandeling of fietstocht maken over de route die bij het museum start en om het hele meer heen leidt.

Neem je gezin mee naar het Orlando Science Center om in een gebouw van vier verdiepingen te genieten van interactieve tentoonstellingen en leuke experimenten. Als je hier toch bent, kun je gelijk in het Digital Adventure Theater op het enorme CineDome-scherm natuurfilms en programma's over natuurgeschiedenis bekijken.  

Achter dit wetenschapscentrum ligt het Orlando Fire Museum, dat is gewijd aan de geschiedenis van het Orlando Fire Department. Met name kinderen vinden het vaak geweldig brandweercollecties te bekijken. Je kunt hier onder meer enkele gerestaureerde brandweerwagens uit het begin van de twintigste eeuw bewonderen.

Onderbreek je culturele activiteiten voor een picknick op het gazon. Met een gevulde maag kun je vervolgens kijken wat er nog meer voor je in het verschiet ligt. Maak een mooie foto van 'The Mayor', een enorme eikenboom die naar verluidt al meer dan driehonderd jaar oud is. Bewonder de kleurrijke bloembedden die worden onderhouden door de Orlando Garden Club.

Loch Haven Park beschikt over een aantal plekken waar voorstellingen worden gegeven. Bij het Orlando Repertory Theater en Shakespeare Center kun je toneelvoorstellingen en musicals bekijken. Gedurende het jaar worden er in Loch Haven Park verschillende evenementen, festivals en concerten gehouden. Een van de meest populaire is het Orlando International Fringe Theatre Festival dat ieder jaar in mei plaatsvindt. Dit festival staat twee weken lang in het teken van theater, muziek, dans en kunst en er wordt beweerd dat dit het langstlopende Fringe Festival in de Verenigde Staten is.

Loch Haven Park ligt op ongeveer vijf kilometer van de binnenstad van Orlando en is met de lokale bus goed te bereiken. Als je met de auto komt, kun je gratis parkeren op het grote parkeerterrein voor het Orlando Repertory Theater.


Verken meer van Orlando (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Loch Haven Park


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Loch Haven Park

Alle hotels in de buurt van Loch Haven Park weergeven