Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Marais - Pompidou - Notre-Dame de Paris (3e en 4e arrondissement)

Bewonder historische en bouwkundige meesterwerken en bezoek een van Europa's grootste musea voor moderne kunst in het 3e en 4e arrondissement van Parijs.

Marais is een historische wijk die bekendstaat om schitterende gebouwen in middeleeuwse stijl en die diverse gemeenschappen, culturen en leuke bars en cafés binnen haar grenzen heeft. Bewonder moderne en hedendaagse kunst in de enorme collectie van het Musée National d'Art Moderne. Kijk rond in de Notre-Dame de Paris, een historische kathedraal die naar verluidt een van de mooiste voorbeelden van de bouwstijl uit de Franse gotiek is.

Ga op verkenning uit in het Centre Pompidou: een groot, modern complex waar een openbare bibliotheek, een centrum voor muziek en akoestisch onderzoek en een museum voor moderne kunst te vinden zijn. Bewonder werken van grote kunstenaars als Matisse en Pablo Picasso in het Musée National d'Art Moderne, dat zich in het Centre Pompidou bevindt. Met meer dan 100.000 werken beschikt dit museum over een van de grootste collecties moderne kunst in Europa.

Wandel door de gezellig drukke straten van Marais, de deftige wijk van Parijs. Winkel in leuke boetieks, ontspan je in rustieke taveernes en ga eten in de beste restaurants van Parijs. Breng een bezoek aan musea, kunstgalerieën en theaters. Dit historische gebied ligt gedeeltelijk in het 3e en gedeeltelijk in het 4e arrondissement. Er is hier veel te zien op gebied van cultuur en de wijk wordt beschouwd als een van de hipste buurten van Parijs.

Loop rond in de Notre-Dame de Paris, een schitterende kathedraal in het 4e arrondissement. Bekijk de beroemde waterspuwers aan de voorzijde van de kathedraal. Bewonder het schitterende standbeeld van Jeanne d'Arc en de prachtige rozetvensters. Let in de kathedraal op de kerkbanken met prachtig houtsnijwerk, de fraaie standbeelden en schitterende religieuze kunstwerken. De bouw van dit meesterwerk uit de Franse gotiek werd voltooid in het begin van de 14e eeuw.

Je komt bij de Notre-Dame via de RER-sneltrein of met de metro van Parijs. Als je met de metro gaat, stap je uit in het metrostation Cité. In een kwartier wandel je van de Notre-Dame naar het Centre Pompidou. De wijk Marais ligt ook op wandelafstand van de Notre-Dame en het Centre Pompidou.

Begin je wandeling of sluit deze af in de gezellige straten van Marais, waar je de klokkentoren van de Notre-Dame kunt beklimmen en vervolgens kunt genieten van een spectaculair uitzicht over Parijs.


Marais Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Marais

Alle 282 accommodaties in Marais bekijken
Villa Beaumarchais € 132
Villa Beaumarchais

Villa Beaumarchais

5 Rue Des Arquebusiers, Paris
   
  4,3
  / 5, op basis van 143 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Musée Picasso en Musée Georges Pompidou. Ook Notre-Dame-kathedraal en Jardin des Plantes liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Chemin Vert en Metrostation Saint-Sebastien - Froissart liggen op 5 minuten lopen.

  Hotel Duo € 182
  Hotel Duo

  Hotel Duo

  11 rue du temple, Paris
    
   4,3
   / 5, op basis van 483 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Bazar de l'Hôtel de Ville, Centre Pompidou en Notre-Dame-kathedraal. Ook Forum des Halles en Place de la Bastille liggen binnen 2 km afstand. Station de Métro Hôtel de Ville ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Châtelet is het 6 minuten lopen.

   Pavillon de la Reine € 291
   Pavillon de la Reine

   Pavillon de la Reine

   28 Place Des Vosges, Paris
     
    4,7
    / 5, op basis van 354 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in een winkelbuurt, vlak bij Place des Vosges en Maison de Victor Hugo. Ook Musée Carnavalet en Musée Picasso liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Chemin Vert ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station de Métro Bastille is het 6 minuten lopen.

    1K Paris € 129
    1K Paris

    1K Paris

    13 Boulevard Du Temple, Paris
      
     3,9
     / 5, op basis van 220 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Musée Picasso en Musée des arts et métiers. Ook Musée Georges Pompidou en Centre Pompidou liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Filles du Calvaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Oberkampf is het 3 minuten lopen.

     Hotel Turenne Le Marais € 101
     Hotel Turenne Le Marais

     Hotel Turenne Le Marais

     6 Rue De Turenne, Paris
       
      4,2
      / 5, op basis van 326 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place des Vosges, Musée Picasso en Opéra Bastille. Ook Musée Georges Pompidou en Notre-Dame-kathedraal liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Paul ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station de Métro Bastille is het 6 minuten lopen.

      Les Tournelles € 109
      Les Tournelles

      Les Tournelles

      30, rue de Turenne, Paris
        
       4,5
       / 5, op basis van 89 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place des Vosges en Musée Picasso. Ook Musée Georges Pompidou en Forum des Halles liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Chemin Vert ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Paul is het 6 minuten lopen.

       Hotel Picard € 43
       Hotel Picard

       Hotel Picard

       26 Rue De Picardie, Paris
         
        2,8
        / 5, op basis van 154 beoordelingen
        0.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place de la République en Musée Picasso. Ook Musée Georges Pompidou en Forum des Halles liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Temple ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Filles du Calvaire is het 6 minuten lopen.

        Hotel De Nice € 90
        Hotel De Nice

        Hotel De Nice

        42 Bis Rue De Rivoli, Paris
          
         4,0
         / 5, op basis van 233 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Théâtre du Châtelet en Musée Picasso. Ook Notre-Dame-kathedraal en Musée Georges Pompidou liggen binnen 15 minuten lopen. Station de Métro Hôtel de Ville en Metrostation Saint-Paul liggen op 5 minuten lopen.