Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Museu Picasso

Bekijk kindertekeningen van de bekendste kunstenaar van Spanje in dit museum in het oude stadsgedeelte van Barcelona.

In het Museu Picasso hangen en staan meer dan 3500 werken van Pablo Picasso. Het museum bevat schilderijen, tekeningen, sculpturen en keramiek, van zijn eerste schetsen toen hij nog kind was, tot een aantal van zijn bekendste kubistische werken. Leer meer over het leven van de kunstenaar en de ontwikkeling van zijn talent. Het museum is zowel voor kinderen als voor kunstfanaten geschikt, dankzij de kleurrijke werken en de schetsen die Picasso als kind maakte.

Picasso werd geboren in Zuid-Spanje, maar hij verhuisde op jonge leeftijd met de rest van het gezin mee naar Barcelona. Hier is de invloedrijke kunstenaar opgegroeid, en hij heeft tot zijn dood in 1973 altijd een nauwe band gehad met de stad. Hij koos samen met zijn secretaris en goede vriend Jaume Sabartés Barcelona als plek waar het eerste museum met zijn werk moest komen.

Het Museu Picasso is gevestigd in vijf paleizen in gotische stijl in het levendige oude centrum. Sommige van de gebouwen dateren uit de dertiende eeuw. De paleizen staan met elkaar in verbinding en de vaste collectie is chronologisch geordend.

De zaal het dichtst bij de ingang bevat foto's, tekeningen en schetsen uit de kinderjaren van de kunstenaar. Ook wordt zijn levensverhaal verteld. Ga mee naar zijn tijd in Parijs in 1900 en 1901, naar de 'blauwe periode' tot 1904 en naar Las Meninas, een collectie die verspreid over vier zalen hangt. Las Meninas is een serie van 58 schilderijen uit 1957, allemaal interpretaties van het beroemde schilderij Las Meninas van Diego Velázquez. Picasso schonk de serie aan het museum ter nagedachtenis van zijn vriend Sabartés.

Zorg dat je de andere belangrijke werken niet mist, zoals Retrat del pare de l'artista (Portret van de vader van de artiest) en Primera Comunió (De eerste communie) uit 1896 en L'abraçada (De omhelzing) uit 1900.

Bij de museumwinkel zijn boeken en ansichtkaarten te koop.

Het museum is op maandag gesloten. Op zondag is de toegang vanaf 15.00 uur gratis, en elke eerste zondag van de maand is de toegang de hele dag gratis. Voor een extra bedrag kun je een audiotour volgen, zodat je meer informatie krijgt over belangrijke werken in de collectie. Op zondag zijn er rondleidingen in het Engels.
Er zijn drie metrostations op loopafstand van het museum.


Museu Picasso Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Museu Picasso

Alle 4.038 accommodaties in de buurt van Museu Picasso bekijken
Hotel Barcelona Universal € 68
Hotel Barcelona Universal

Hotel Barcelona Universal

Del Paral.lel, Del 76-78, Barcelona, Barcelona
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 10 minuten lopen van Sant Pau del Camp, Refugi 307 en El Gato del Raval. Ook Monumento a Colón en Fundació Joan Miró liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Parc de Montjuic en Metrostation Paral-lel liggen op 2 minuten lopen.

  H10 Madison € 126
  H10 Madison

  H10 Madison

  C/ Dr. Joaquim Pou, 2-4-6, Barcelona, Barrio Gótico
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook La Rambla en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I en Metrostation Urquinaona liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Colón Barcelona € 120
   Hotel Colón Barcelona

   Hotel Colón Barcelona

   Avenida Catedral, 7, Barcelona, Barcelona
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

    Ciutat de Barcelona € 63
    Ciutat de Barcelona

    Ciutat de Barcelona

    C/ Princesa, 33-35, Barcelona, Barcelona
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Ciutat Vella, vlak bij Chocolademuseum en Museu Picasso. Ook Basiliek van Santa Maria del Mar en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I en Station Barcelona Franca liggen op 5 minuten lopen.

     Hotel Regencia Colón € 68
     Hotel Regencia Colón

     Hotel Regencia Colón

     Carrer dels Sagristans, 13-17, Barcelona, Barcelona
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

      Hotel Duquesa de Cardona € 109
      Hotel Duquesa de Cardona

      Hotel Duquesa de Cardona

      Passeig de Colom, 12, Barcelona, Barcelona
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Gotische wijk, binnen 10 minuten lopen van La Rambla, Port Vell en Basiliek van Santa Maria del Mar. Ook Gran Teatre del Liceu en Palau Güell liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Barceloneta ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Jaume I is het 7 minuten lopen.

       Grand Hotel Central - Small Luxury Hotels of the World € 192
       Grand Hotel Central - Small Luxury Hotels of the World

       Grand Hotel Central - Small Luxury Hotels of the World

       Via Laietana 30, Barcelona, Barcelona
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Diocesane Museum van Barcelona, Plaça del Rei en Museum Frederic Mares. Ook Historisch Museum van Barcelona en Palau del Lloctinent liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 7 minuten lopen.

        Arc la Rambla € 58
        Arc la Rambla

        Arc la Rambla

        La Rambla 19, Barcelona, Barcelona
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Teatre Principal, Centre d'Art Santa Mònica en Palau Güell. Ook Museu de Cera en Gran Teatre del Liceu liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 4 minuten lopen.