Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Museu Picasso

Bekijk kindertekeningen van de bekendste kunstenaar van Spanje in dit museum in het oude stadsgedeelte van Barcelona.

In het Museu Picasso hangen en staan meer dan 3500 werken van Pablo Picasso. Het museum bevat schilderijen, tekeningen, sculpturen en keramiek, van zijn eerste schetsen toen hij nog kind was, tot een aantal van zijn bekendste kubistische werken. Leer meer over het leven van de kunstenaar en de ontwikkeling van zijn talent. Het museum is zowel voor kinderen als voor kunstfanaten geschikt, dankzij de kleurrijke werken en de schetsen die Picasso als kind maakte.

Picasso werd geboren in Zuid-Spanje, maar hij verhuisde op jonge leeftijd met de rest van het gezin mee naar Barcelona. Hier is de invloedrijke kunstenaar opgegroeid, en hij heeft tot zijn dood in 1973 altijd een nauwe band gehad met de stad. Hij koos samen met zijn secretaris en goede vriend Jaume Sabartés Barcelona als plek waar het eerste museum met zijn werk moest komen.

Het Museu Picasso is gevestigd in vijf paleizen in gotische stijl in het levendige oude centrum. Sommige van de gebouwen dateren uit de dertiende eeuw. De paleizen staan met elkaar in verbinding en de vaste collectie is chronologisch geordend.

De zaal het dichtst bij de ingang bevat foto's, tekeningen en schetsen uit de kinderjaren van de kunstenaar. Ook wordt zijn levensverhaal verteld. Ga mee naar zijn tijd in Parijs in 1900 en 1901, naar de 'blauwe periode' tot 1904 en naar Las Meninas, een collectie die verspreid over vier zalen hangt. Las Meninas is een serie van 58 schilderijen uit 1957, allemaal interpretaties van het beroemde schilderij Las Meninas van Diego Velázquez. Picasso schonk de serie aan het museum ter nagedachtenis van zijn vriend Sabartés.

Zorg dat je de andere belangrijke werken niet mist, zoals Retrat del pare de l'artista (Portret van de vader van de artiest) en Primera Comunió (De eerste communie) uit 1896 en L'abraçada (De omhelzing) uit 1900.

Bij de museumwinkel zijn boeken en ansichtkaarten te koop.

Het museum is op maandag gesloten. Op zondag is de toegang vanaf 15.00 uur gratis, en elke eerste zondag van de maand is de toegang de hele dag gratis. Voor een extra bedrag kun je een audiotour volgen, zodat je meer informatie krijgt over belangrijke werken in de collectie. Op zondag zijn er rondleidingen in het Engels.
Er zijn drie metrostations op loopafstand van het museum.


Gids voor Museu Picasso


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.801 accommodaties in de buurt van Museu Picasso bekijken
Hotel Colon Barcelona € 107
Hotel Colon Barcelona

Hotel Colon Barcelona

Avenida Catedral, 7, Barcelona
   
  4,5
  / 5, op basis van 2.162 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal van Barcelona, Palau de la Música Catalana en La Rambla. Ook Basiliek van Santa Maria del Mar en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 7 minuten lopen.

  Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas € 48
  Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas

  Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas

  8 10 12 Calle Junta De Comerc, Barcelona
    
   4,2
   / 5, op basis van 1.078 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van La Rambla en Gran Teatre del Liceu. Ook Palau Güell en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 10 minuten lopen.

   H10 Madison € 98
   H10 Madison

   H10 Madison

   C/ Dr. Joaquim Pou, 2-4-6, Barcelona
     
    4,8
    / 5, op basis van 322 beoordelingen
    4.5 van 5.0

    Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook La Rambla en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

    Vasanta Hotel Boutique € 64
    Vasanta Hotel Boutique

    Vasanta Hotel Boutique

    Carrer de Casp, 31, Barcelona
      
     4,6
     / 5, op basis van 757 beoordelingen
     3.5 van 5.0

     Dit in boetiekstijl ingerichte pension ligt in Eixample, binnen 10 minuten lopen van Casa Calvet, Palau de la Música Catalana en Plaça de Catalunya. Ook Casa Batlló en La Rambla liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Urquinaona ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Passeig de Gracia is het 7 minuten lopen.

     Ciutat de Barcelona € 44
     Ciutat de Barcelona

     Ciutat de Barcelona

     C/ Princesa, 33-35, Barcelona
       
      4,3
      / 5, op basis van 825 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit romantische hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van Museu Picasso en Basiliek van Santa Maria del Mar. Ook Palau de la Música Catalana en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Barceloneta is het 9 minuten lopen.

      Hotel Regencia Colon € 57
      Hotel Regencia Colon

      Hotel Regencia Colon

      Carrer dels Sagristans, 13-17, Barcelona
        
       4,2
       / 5, op basis van 1.568 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Gotische wijk, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook La Rambla en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 7 minuten lopen.

       Arc la Rambla € 53
       Arc la Rambla

       Arc la Rambla

       La Rambla 19, Barcelona
         
        4,1
        / 5, op basis van 2.143 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Teatre Principal, Centre d'Art Santa Mònica en Palau Güell. Ook Museu de Cera en Plaça Reial liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 5 minuten lopen.

        Barceló Raval € 77
        Barceló Raval

        Barceló Raval

        Rambla del Raval, 17-21, Barcelona
          
         4,3
         / 5, op basis van 3.513 beoordelingen
         4.5 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Ciutat Vella, vlak bij Rambla del Raval en El Gato del Raval. Ook La Rambla en La Boquería liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 7 minuten lopen.