Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Hollytrees Museum

Ontdek 300 jaar geschiedenis in dit Georgiaanse huis vol antiek speelgoed en decoratieve kunstwerken en dos je uit in Victoriaanse kleding. 

Breng een bezoek aan het Hollytrees Museum en bekijk meer dan 100 jaar oud speelgoed zoals poppenhuizen, treinstellen en houten dieren. Op de kledingafdeling van het museum kun je je als bediende verkleden of gewoon de kleding bekijken die in de loop der jaren werd gedragen door de diverse bewoners van het huis. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de klokkengalerij van het museum. Daar worden klokken uit de 17e tot en met de 19e eeuw tentoongesteld. 

Het Hollytrees Museum bevindt zich in een voormalige Georgiaanse woning uit 1718. De woning werd in 1929 een museum en bevat huishoudelijke voorwerpen uit deze streek die meer dan drie eeuwen oud zijn.

Wandel door het huis en bewonder de decoratieve kunststukken die in vroeger tijden de kamers sierden van de inwoners van Colchester. Standbeelden, rijk versierde spiegels en een serie tapijten worden op authentieke wijze tentoongesteld. Bezoek de kinderkamer met de verzameling handgemaakt speelgoed en antieke poppen. 

Overal in het museum worden hele series kostuums tentoongesteld: alles van de overdadige jurken van de vrouw des huizes tot de kleding van de bedienden. Je kunt je zelfs verkleden als bediende en een vroeg-Victoriaanse wasstamper gebruiken.

Bezoek ook de klokkengalerij, die een aantal verschillende ontwerpen uit de afgelopen 200 jaar bevat. Naast verschillende andere typen klokken vind je staande klokken. Als je goed luistert, hoor je sommige klokken nog tikken. Je hoort aanmerkelijk meer geluid van een van de uurwerken met zes klokken die elk kwartier luiden.

Wandel op een mooie dag over het terrein, waar je een zintuiglijke belevingstuin en speelterrein vindt. 

Hollytrees Museum ligt in het Castle Park in het stadscentrum van Colchester. Het museum is gratis toegankelijk. Houd er rekening mee dat het op maandag, 24, 25 en 26 december en 1 januari is gesloten. Je kunt in de buurt tegen betaling parkeren.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 553 accommodaties in de buurt van Museum Hollytrees bekijken
The George of Colchester € 47
The George of Colchester

The George of Colchester

116 High Street, Colchester
   
  3,6
  / 5, op basis van 346 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel in Colchester ligt vlak bij Museum van Kasteel Colchester, Stadhuis van Colchester en Tymperleys Clock Museum. Ook Natuurhistorisch museum Colchester en Colchester Visitor Information Centre liggen binnen 5 minuten lopen. Colchester Town Station ligt op 7 minuten lopen en naar Colchester Station is het 22 minuten lopen.

  Brook Red Lion Hotel € 49
  Brook Red Lion Hotel

  Brook Red Lion Hotel

  High Street, Colchester
    
   3,4
   / 5, op basis van 106 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit pension ligt in het centrum van Colchester, vlak bij Stadhuis van Colchester en Tymperleys Clock Museum. Ook Museum van Kasteel Colchester en Natuurhistorisch museum Colchester liggen binnen 5 minuten lopen. Colchester Town Station ligt op 8 minuten lopen en naar Colchester Station is het 21 minuten lopen.

   GreyFriars € 97
   GreyFriars

   GreyFriars

   High Street, Colchester
     
    4,9
    / 5, op basis van 82 beoordelingen
    3.5 van 5.0

    Dit hotel in Colchester ligt vlak bij Colchester Visitor Information Centre, Museum Hollytrees en Natuurhistorisch museum Colchester. Ook Museum van Kasteel Colchester en Stadhuis van Colchester liggen binnen 10 minuten lopen. Colchester Town Station ligt op 7 minuten lopen en naar Colchester Hythe Station is het 22 minuten lopen.

    North Hill Hotel € 79
    North Hill Hotel

    North Hill Hotel

    51 NORTH HILL, Colchester
      
     4,5
     / 5, op basis van 31 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel in Colchester ligt binnen 5 minuten lopen van Jumbo Water Tower en Stadhuis van Colchester. Ook Tymperleys Clock Museum en Museum van Kasteel Colchester liggen binnen 10 minuten lopen. Colchester Town Station ligt op 13 minuten lopen en naar Colchester Station is het 16 minuten lopen.

     St Nicholas Hotel € 66
     St Nicholas Hotel

     St Nicholas Hotel

     High Street St Nicholas Hotel, Colchester
       
      3.0 van 5.0

      Dit hotel in Colchester ligt vlak bij Museum van Kasteel Colchester, Natuurhistorisch museum Colchester en Colchester Visitor Information Centre.

      Best Western The Rose & Crown Hotel € 57
      Best Western The Rose & Crown Hotel

      Best Western The Rose & Crown Hotel

      East Street, Colchester
        
       4,1
       / 5, op basis van 168 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in het centrum van Colchester, binnen 15 minuten lopen van Colchester Visitor Information Centre, Museum Hollytrees en Natuurhistorisch museum Colchester. Ook Museum van Kasteel Colchester en Park van kasteel Colchester liggen binnen 2 km afstand. Colchester Hythe Station ligt op 14 minuten lopen en naar Colchester Town Station is het 18 minuten lopen.

       St Botolph's Hotel Colchester € 51
       St Botolph's Hotel Colchester

       St Botolph's Hotel Colchester

       4 Saint Botolph's Circus, Colchester
         
        4,1
        / 5, op basis van 31 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel in Colchester ligt binnen 10 minuten lopen van Natuurhistorisch museum Colchester, Colchester Visitor Information Centre en Museum Hollytrees. Ook Tymperleys Clock Museum en Museum van Kasteel Colchester liggen binnen 10 minuten lopen. Colchester Town Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Colchester Hythe Station is het 22 minuten lopen.

        Blue Ivy Hotel € 92
        Blue Ivy Hotel

        Blue Ivy Hotel

        4-6 North Hill, Colchester
          
         4,2
         / 5, op basis van 98 beoordelingen
         3.5 van 5.0

         Dit hotel in Colchester ligt binnen 5 minuten lopen van Jumbo Water Tower en Stadhuis van Colchester. Ook Tymperleys Clock Museum en Museum van Kasteel Colchester liggen binnen 10 minuten lopen. Colchester Town Station ligt op 13 minuten lopen en naar Colchester Station is het 16 minuten lopen.