Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Sint Maarten museum

Ontdekken waar de autochtone bevolking oorspronkelijk vandaan kwam en leer over belangrijke gebeurtenissen in het koloniale, sociale en natuurlijke verleden van het eiland.   

Het Sint Maarten museum is in een klein gebouwtje, verborgen in één van de zijstraten van Philipsburg. Dit juweeltje is zeker een bezoek waard en zorgt voor een goede onderbreking van luieren op het strand. De exposities geven bezoekers inzicht in de lokale geschiedenis en plaatsen de lokale gewoonten en talen in een sociale context.

Het eerste museum van Sint Maarten opende zijn deuren in 1989. Dankzij de onvermoeibare inspanningen van de National Heritage Foundation van Sint Maarten is het sindsdien steeds verder uitgebreid. De tentoonstellingen van het museum onthullen de sociale, politieke en natuurlijke geschiedenis van het eiland.

Permanente tentoonstellingen van het museum omvatten onder meer overblijfselen die 500 jaar voor Christus dateren, waaronder gereedschappen, beelden en tombes. Leer over het leven op het eiland vroeger. De Arawak mensen kwamen hier, omstreeks 1000, uit de jungle van Zuid-Amerika. 

Je vindt er meer informatie over de rol van kolonialisten in het Caribisch gebied en de vier nationaliteiten die over St. Maarten heersten: Nederlands, Spaans , Engels en Frans. Bekijk de tentoonstellingen over suikerbouw en zoutwinning; de industrieën die in het levensonderhoud voorzagen totdat toerisme centraal ging staan. Het museum gaat ook in op de donkere dagen van de slavernij, toen Afrikanen naar Sint Maarten werden gebracht om te werken in de mijnen en op de plantages.

Bekijk de relikwieën die teruggewonnen zijn uit het scheepswrak van de HMS Proselyte. Voor een muiterij behoorde het marineschip tot de Nederlanders. Het schip was vervolgens een deel van de vloot van de Britse Royal Navy tot het in 1801 zonk voor de kust van St. Maarten. Het wrak werd een populaire duikplek, en veel van de overblijfselen die ontdekt werden op de zeebodem zijn nu te zien in het museum.  Mis het pre-Colombiaanse aardewerk niet en de kunstvoorwerpen die ontdekt zijn in de omgeving van Hope Estate op het Franse deel van het eiland.

Het Sint Maarten museum is weggestopt in een zijstraat van Front Street in het centrum van Philipsburg. Er is ruime parkeergelegenheid in de buurt voor degenen die met de auto komen. 

Het museum is open op werkdagen. De toegang is gratis, maar donaties voor het onderhoud van het museum zijn welkom.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Museum van Sint Maarten

Alle 1.277 accommodaties in de buurt van Museum van Sint Maarten bekijken
Holland House Beach Hotel € 219
Holland House Beach Hotel

Holland House Beach Hotel

Front Street 45, Philipsburg
   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Philipsburg ligt aan het strand, in het stadscentrum en op 0,1 km van Benedenwindse Eilanden. Het ligt bovendien binnen 10 km afstand van Strand van Orient Bay en Marigot Market. Ook Fort St. Louis en Maho-strand liggen binnen 15 km afstand.

  Horizon View Beach Hotel € 148
  Horizon View Beach Hotel

  Horizon View Beach Hotel

  Front Street, 49, Philipsburg
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Philipsburg ligt aan het strand, in het stadscentrum en vlak bij Benedenwindse Eilanden, Great Bay Beach en Cyrus Wathey Square. Ook Gerechtsgebouw van Philipsburg en Yoda Guy Movie Exhibit liggen binnen 5 minuten lopen.

   The Pasanggrahan Royal Boutique Hotel € 269
   The Pasanggrahan Royal Boutique Hotel

   The Pasanggrahan Royal Boutique Hotel

   19 Front Sreet, Philipsburg
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel in Philipsburg ligt aan het strand, binnen 5 minuten lopen van Benedenwindse Eilanden, Cyrus Wathey Square en Museum van Sint Maarten. Ook Great Bay Beach en Gerechtsgebouw van Philipsburg liggen binnen 10 minuten lopen.

    Alicia's Inn € 108
    Alicia's Inn

    Alicia's Inn

    Backstreet 42, Philipsburg
      
     2.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in een winkelbuurt, vlak bij Benedenwindse Eilanden, Cyrus Wathey Square en Gerechtsgebouw van Philipsburg. Ook Great Bay Beach en Yoda Guy Movie Exhibit liggen binnen 5 minuten lopen.

     Joshua Rose Guest House
     Joshua Rose Guest House

     Joshua Rose Guest House

     Back Street #7, Philipsburg
       
      2.5 van 5.0 Sterren

      Dit pension ligt in Vineyard, vlak bij Benedenwindse Eilanden en Museum van Sint Maarten. Ook Cyrus Wathey Square en Gerechtsgebouw van Philipsburg liggen binnen 10 minuten lopen.

      Sea View Beach Hotel € 75
      Sea View Beach Hotel

      Sea View Beach Hotel

      #85C Front Street, Philipsburg
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Philipsburg ligt aan het strand, vlak bij Benedenwindse Eilanden en Great Bay Beach. Ook Cyrus Wathey Square en Yoda Guy Movie Exhibit liggen binnen 5 minuten lopen.

       Divi Little Bay Beach Resort € 182
       Divi Little Bay Beach Resort

       Divi Little Bay Beach Resort

       Little Bay Road, Philipsburg
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit resort in Philipsburg ligt aan het strand, vlak bij Benedenwindse Eilanden en Little Bay. Ook Great Bay Beach en Fort Amsterdam liggen binnen 2 km afstand.

        Apartment With 4 Bedrooms in Philipsburg, With Wonderful sea View, Pool Access, Furnished Terrace
        Apartment With 4 Bedrooms in Philipsburg, With Wonderful sea View, Pool Access, Furnished Terrace

        Apartment With 4 Bedrooms in Philipsburg, With Wonderful sea View, Pool Access, Furnished Terrace

        Eagle Rd., Philipsburg
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Vineyard, binnen 10 minuten lopen van Benedenwindse Eilanden, Museum van Sint Maarten en Great Bay Beach. Ook Cyrus Wathey Square en Gerechtsgebouw van Philipsburg liggen binnen 15 minuten lopen.