Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Nationale Museum van IJsland

Van Vikingfeesten en conflicten tot aan de onafhankelijkheid in de 20e eeuw, IJslands belangrijkste museum doet verslag over elk detail van zijn nationale geschiedenis. 

Het Nationale Museum van IJsland documenteert de geschiedenis van IJsland vanaf de vroege Vikingnederzettingen tot het heden, met meer dan 2000 kunstvoorwerpen, foto's en multimediapresentaties. Een grootscheepse herziening van het gebouw in 2004 creëerde een interactieve, ultramoderne ruimte, die de bezoekers voorziet van leuke praktische museumdisplays. Neem een hoorn van een oude telefoon op, maak een praatje met een middeleeuws dorpshoofd, kleed jezelf in een oud harnas of maak jezelf mooi met enkele sieraden. Het museum is een prachtige praktijkgerichte leerervaring voor alle leeftijden.

Begin bij 'Making of a Nation', de belangrijkste permanente tentoonstelling, die IJslands uitdagende reis tot onafhankelijkheid illustreert. De tentoonstelling is opgedeeld in vier delen, waarvan de eerste, 'Work and the Way of Life', vertelt over de inventiviteit en het aanpassingsvermogen van de IJslanders sinds hun nederzetting in 870. In het tweede deel leer je meer over de patronen van IJslands nederzettingen. Het derde deel concentreert zich op de kunstnijverheid en het laatste gedeelte verkent de sociale cultuur en taal van IJsland.

Volg IJslands politieke geschiedenis van de christelijke dorpshoofden tot het Noorse en vervolgens Deense bewind en ten slotte de onafhankelijkheid van IJsland in 1944.

Diverse voorwerpen zijn bijzonder populair, waaronder een prachtig gesneden houten deur uit de 12e eeuw en de eerste in IJsland gedrukte Bijbel geprint uit 1584. Naast de vaste tentoonstelling zijn er altijd diverse tijdelijke tentoonstellingen die een rijkdom aan onderwerpen beslaan. Mis vooral de gratis Nationale Fotogalerij op de begane grond niet.

Het museum heeft een café en een uitstekende winkel gevuld met originele cadeauartikelen. Reken drie tot vier uur uit om het museum volledig te verkennen.

Het Nationale Museum van IJsland ligt op een paar minuten lopen van het stadscentrum en is bereikbaar via diverse busroutes. Het is het hele jaar door geopend, met beperkte openingsuren tijdens de wintermaanden. Het is altijd gratis voor kinderen en 's winters gratis voor volwassenen op woensdag.


Nationaal Museum van IJsland Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Nationaal Museum van IJsland

Alle 659 accommodaties in de buurt van Nationaal Museum van IJsland bekijken
Canopy by Hilton Reykjavik City Centre € 170
Canopy by Hilton Reykjavik City Centre

Canopy by Hilton Reykjavik City Centre

Smidjustigur 4, Reykjavik
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Laugavegur en Harpa. Ook Stadhuis van Reykjavík en Haven van Reykjavík liggen binnen 10 minuten lopen.

  Hotel Odinsve € 100
  Hotel Odinsve

  Hotel Odinsve

  Odinstorg Thorsgata 1, Reykjavik
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Ásgrímur Jónsson Collection, Laugavegur en Hallgrimskirkja (kerk). Ook Stadhuis van Reykjavík en Harpa liggen binnen 10 minuten lopen.

   Center Hotels Plaza € 111
   Center Hotels Plaza

   Center Hotels Plaza

   Adalstraeti 4, Reykjavik
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Stadsbibliotheek van Reykjavik, Stadhuis van Reykjavík en Haven van Reykjavík. Ook Laugavegur en Harpa liggen binnen 10 minuten lopen.

    Radisson Blu Saga Hotel, Reykjavik € 135
    Radisson Blu Saga Hotel, Reykjavik

    Radisson Blu Saga Hotel, Reykjavik

    Hagatorg, Reykjavik
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Vesturbær, binnen 5 minuten lopen van Nationale en Universiteitsbibliotheek van IJsland, Universiteit van IJsland en Nationaal Museum van IJsland. Ook Stadhuis van Reykjavík en Laugavegur liggen binnen 2 km afstand.

     Grand Hotel Reykjavik € 119
     Grand Hotel Reykjavik

     Grand Hotel Reykjavik

     Sigtun 38, Reykjavik
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Laugardalur, binnen 10 minuten lopen van Ásmundarsafn en Laugavegur. Ook Geothermaal bad van Laugardalslaug en Hallgrimskirkja (kerk) liggen binnen 3 km afstand.

      Center Hotels Arnarhvoll € 140
      Center Hotels Arnarhvoll

      Center Hotels Arnarhvoll

      Ingólfsstræti 1, Reykjavik
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit romantische hotel ligt in Binnenstad, vlak bij Harpa en Laugavegur. Ook Stadhuis van Reykjavík en Haven van Reykjavík liggen binnen 15 minuten lopen.

       Alda Hotel Reykjavik € 162
       Alda Hotel Reykjavik

       Alda Hotel Reykjavik

       Laugavegur 66-68, Reykjavik
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Binnenstad, binnen 10 minuten lopen van Laugavegur en Hallgrimskirkja (kerk). Ook Stadhuis van Reykjavík en Harpa liggen binnen 15 minuten lopen.

        Exeter Hotel by Keahotels € 136
        Exeter Hotel by Keahotels

        Exeter Hotel by Keahotels

        Tryggvagata 12, Reykjavik
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Binnenstad, vlak bij Stadsbibliotheek van Reykjavik en Haven van Reykjavík. Ook Stadhuis van Reykjavík en Laugavegur liggen binnen 10 minuten lopen.