Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.


Vakanties in Oman

Dit sultanaat aan de Arabische Zee beschikt over een rijke hoofdstad, een gebergte met pittoreske ravijnen en verschillende zanderige duinenregio's.

Oman is door de eeuwen heen begeerd geweest vanwege zijn strategische locatie aan de monding van de Perzische Golf. Portugal bezette het land meer dan 140 jaar lang, maar tegenwoordig wordt Oman door een rijke en machtige sultan geregeerd. Ontdek de rijkdommen in en rondom de hoofdstad en verken het diverse landschap.

Muscat is de hoofdstad van Oman en de hoofdzetel van de sultan. De kuststad wordt versierd door wonderbaarlijke bouwwerken die aan het einde van de 20e eeuw in opdracht van Sultan Qaboos bin Said Al Said werden opgericht. Ga bijvoorbeeld naar de Grote Moskee Sultan Qaboos, een islamitisch gebedshuis met ruimte voor 20.000 mensen. In de gebedszaal vind je één van 's werelds grootste Perzische tapijten. Het blauw en gouden Paleis van de Sultan en Koninklijke Operagebouw van Muscat zijn even indrukwekkend te noemen. Als je iets oudere bouwprojecten wilt zien, begeef je dan naar de baai in het oosten voor oude bezienswaardigheden als het Mutrah-fort, een 16e-eeuws Portugees kasteel.

Wandel in de Hajar-bergen, een rotsachtig gebergte met ommuurde bergdorpen. Bewonder het 17e-eeuwse Nizwa-fort of ga met de auto naar het kleinere 12e-eeuwse Bahla-fort. Jebel Shams, de hoogste berg van Oman, ligt net ten noorden van het fort. Wandel de flanken van de berg op om uit te kijken over het spelonkachtige Wadi Ghul-ravijn, dat ook wel de Grand Canyon van Oman van genoemd wordt.

Kampeer op zandduinen in één van de woestijnregio's van Oman. De meest toegankelijk duinen bevinden zich in de A'Sharqiyah Sands-regio langs de oostkust van Oman. Boek een reisje en overnachting naar deze relatief kleine zandwoestijn (12.500 vierkante km). Extreme avonturiers kunnen wandelen in het Lege Kwartier, één van 's werelds grootste woestijnen. Hoewel het overgrote deel zich in Saoedi-Arabië bevindt, reikt deze woestijn ook tot aan de grens met Oman.

Oman heeft een lange kuststrook langs de Arabische Zee, waarvan je het beste geniet in de resortstad Sur. Relax op Turtle Beach, waar je schildpadden aan wal kunt zien komen. Ga zwemmen in de blauwgroene vijvers aan het einde van het Wadi Shab-ravijn, een smalle kloof vlak bij de kust.

Oman is te bereiken door te vliegen naar de internationale luchthaven van Muscat. Huur een auto om de bergen, woestijnen en kust te verkennen.


Topdeals op vluchten naar Oman

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.