Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Palau de la Música Catalana

Deze concertzaal is een prachtig voorbeeld van modernistische architectuur. Neem een rondleiding door het gebouw of kom vroeg naar een voorstelling.

De zaal van het Palau de la Música Catalana is een prachtig voorbeeld van modernistische architectuur. De glas-in-loodramen, het gedetailleerde beeldhouwwerk, de heldere kleuren en de glazen 'waterdruppel' aan het plafond zorgen ervoor dat dit een van de populairste bezienswaardigheden van Barcelona is. Overdag kun je een rondleiding volgen in de muziekhal en 's avonds kun je een concert bijwonen. In het Palau worden opera, klassieke muziek, traditionele Catalaanse stukken en moderne voorstellingen opgevoerd.

Het Palau de la Música Catalana ligt in La Ribera, ten noorden van Las Ramblas, en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het werd tussen 1905 en 1908 gebouwd voor de koorgemeenschap Orfeó Català. Het gebouw is ontworpen door de architect Lluís Domènech i Montaner. Aan het ontwerp hebben veel bekende kunstenaars en ambachtslieden meegewerkt, waaronder schilders, beeldhouwers, glas-in-loodspecialisten en mozaïekleggers.

Reserveer ten minste twee dagen van tevoren kaartjes voor een rondleiding. Dit kan online of telefonisch. Kinderen onder de tien mogen gratis naar binnen. De rondleiding duurt 55 minuten en start in de foyer, waar je de gewelven en tegels met bloemenpatronen kunt bewonderen.

Het Orfeó Català-koor oefent nog altijd in de repetitiehal, de tweede ruimte van de rondleiding. Ga omhoog bij de grootse trap, die is versierd met ijzer en glas, en ga de Lluís Millet-hal binnen. In deze hal zie je glas-in-loodramen van twee verdiepingen hoog en pilaren met bloemversieringen.

Het hoogtepunt van de rondleiding is de concerthal. Stap in de grote, lichte hal en neem alle kleuren in je op. Deze zaal wordt beschouwd als een meesterwerk van de decoratieve kunst. Kijk omhoog en bewonder het vakmanschap van het gebogen glas-in-loodplafond. Elk oppervlak van het gebouw is versierd met fruit, bloemen en juwelen.

Concertkaartjes zijn doorgaans al dagen van tevoren uitverkocht, dus wees er snel bij. Er is bijna elke dag een voorstelling. Ga na een speciale kindervoorstelling of laat je betoveren door een uitvoering van Vivaldi. Kijk op de website van het Palau voor de concertagenda.

Het Palau is elke dag open voor rondleidingen. In augustus gelden langere openingstijden.

Je komt hier per bus, metro of trein.


Palau de la Música Catalana Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Palau de la Música Catalana

Alle 3.403 accommodaties in de buurt van Palau de la Música Catalana bekijken
Hotel Barcelona Universal € 68
Hotel Barcelona Universal

Hotel Barcelona Universal

Del Paral.lel, Del 76-78, Barcelona, Barcelona
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 10 minuten lopen van Sant Pau del Camp, Refugi 307 en El Gato del Raval. Ook Monumento a Colón en Fundació Joan Miró liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Parc de Montjuic en Metrostation Paral-lel liggen op 2 minuten lopen.

  H10 Madison € 126
  H10 Madison

  H10 Madison

  C/ Dr. Joaquim Pou, 2-4-6, Barcelona, Barrio Gótico
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook La Rambla en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I en Metrostation Urquinaona liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Colón Barcelona € 120
   Hotel Colón Barcelona

   Hotel Colón Barcelona

   Avenida Catedral, 7, Barcelona, Barcelona
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

    Royal Ramblas € 83
    Royal Ramblas

    Royal Ramblas

    La Rambla, 117, Barcelona, Barcelona
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Teatre Poliorama, La Rambla en Plaça de Catalunya. Ook La Boquería en Passeig de Gràcia liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Plaça Catalunya ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 5 minuten lopen.

     Hotel Regencia Colón € 68
     Hotel Regencia Colón

     Hotel Regencia Colón

     Carrer dels Sagristans, 13-17, Barcelona, Barcelona
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

      H10 Cubik € 122
      H10 Cubik

      H10 Cubik

      Via Laietana, 69, Centre, Barcelona, Barcelona
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, binnen 5 minuten lopen van Palau de la Música Catalana, Plaça de Catalunya en Passeig de Gràcia. Ook La Rambla en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Urquinaona en Station Plaça de Catalunya liggen op 5 minuten lopen.

       Barceló Raval € 94
       Barceló Raval

       Barceló Raval

       Rambla del Raval, 17-21, Barcelona, Barcelona
         
        4.5 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van El Gato del Raval en La Rambla. Ook La Boquería en Museum voor Hedendaagse kunst van Barcelona (Museu d'Art Contemporani) liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 7 minuten lopen.

        Iberostar Selection Paseo de Gracia € 116
        Iberostar Selection Paseo de Gracia

        Iberostar Selection Paseo de Gracia

        Plaza Cataluña, 10, Barcelona
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Eixample, binnen 5 minuten lopen van Plaça de Catalunya en La Rambla. Ook Parròquia de Santa Anna en Palau de la Música Catalana liggen binnen 10 minuten lopen. Station Plaça de Catalunya en Station Barcelona Plaça Catalunya liggen op 2 minuten lopen.