Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Palau Güell

Bewonder de grote koepels in het plafond en de artistieke details van een van de eerste gebouwen van Gaudí.

Palau Güell was een van de eerste grote werken van Gaudí als architect. Het bevat alle kenmerken waar Gaudí bekend mee is geworden, zoals de details met glas, keramiek en smeedijzer en een modernistisch gevoel voor ruimte en licht. Het paleis ligt in de wijk Raval op een steenworp afstand van La Rambla. Het is hersteld in de oorspronkelijke staat en is geopend voor rondleidingen.

Gaudí ontwierp het herenhuis voor de rijke industrieel Eusebi Güell, Gaudí's mecenas. Güell woonde er eind negentiende en begin twintigste eeuw met zijn vrouw en tien kinderen.

Het pronkstuk van het huis is een grote hal met een plafond met koepels. Deze was bestemd voor officiële gelegenheden. Rondom de 17 meter hoge hal liggen de privévertrekken van de familie.

Er mogen maximaal 200 mensen tegelijk het herenhuis bezoeken. Hierdoor staat er vaak een lange rij, dus kom vroeg en bereid je erop voor om te wachten. Bij de entreeprijs is een audiotour van 40 minuten inbegrepen. De audiotour geeft uitleg over de kenmerken van de kamers en geeft inzicht in de technieken die Gaudí gebruikte. Voor kinderen is er een speciale audiotour van 20 minuten.

Een bezoek begint in de kelder, waar de paarden van de familie werden gestald. Kijk omhoog om de paddenstoelvormige pilaren te zien. De audiotour leidt je over de begane grond, inclusief de slaapkamers en woonruimtes, en naar de grote hal. Gaudí huurde kunstenaars en ambachtslieden in om hem te helpen artistieke details te verwerken in vrijwel ieder aspect van zijn gebouwen en ook bij Palau Güell was dat gebeurd. Ga naar het dak, waar twintig schoorstenen met een vreemde vorm zijn versierd met kleurrijke gebroken tegels en standbeelden.

Op zolder worden tijdelijke tentoonstellingen gehouden, die te maken hebben met Gaudí.

Palau Güell is gesloten op maandagen en op nationale feestdagen in december en januari. Je kunt hier vanaf La Rambla naartoe lopen, of je kunt met de bus of metro komen.


Gids voor Palau Güell


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.807 accommodaties in de buurt van Palau Güell bekijken
Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas € 48
Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas

Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas

8 10 12 Calle Junta De Comerc, Barcelona
   
  4,2
  / 5, op basis van 1.078 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van La Rambla en Gran Teatre del Liceu. Ook Palau Güell en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 10 minuten lopen.

  Barceló Raval € 77
  Barceló Raval

  Barceló Raval

  Rambla del Raval, 17-21, Barcelona
    
   4,3
   / 5, op basis van 3.513 beoordelingen
   4.5 van 5.0

   Dit luxe hotel ligt in Ciutat Vella, vlak bij Rambla del Raval en El Gato del Raval. Ook La Rambla en La Boquería liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 7 minuten lopen.

   Arc la Rambla € 53
   Arc la Rambla

   Arc la Rambla

   La Rambla 19, Barcelona
     
    4,1
    / 5, op basis van 2.143 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Teatre Principal, Centre d'Art Santa Mònica en Palau Güell. Ook Museu de Cera en Plaça Reial liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 5 minuten lopen.

    Hotel Colon Barcelona € 107
    Hotel Colon Barcelona

    Hotel Colon Barcelona

    Avenida Catedral, 7, Barcelona
      
     4,5
     / 5, op basis van 2.162 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal van Barcelona, Palau de la Música Catalana en La Rambla. Ook Basiliek van Santa Maria del Mar en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Liceu is het 7 minuten lopen.

     Hotel España Ramblas € 92
     Hotel España Ramblas

     Hotel España Ramblas

     Carrer de Sant Pau 9-11, Barcelona
       
      4,3
      / 5, op basis van 79 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Ciutat Vella, vlak bij Gran Teatre del Liceu, La Rambla en Palau Güell. Ook Kathedraal van Barcelona en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Drassanes is het 7 minuten lopen.

      Hotel Barcelona Universal € 60
      Hotel Barcelona Universal

      Hotel Barcelona Universal

      Del Paral.lel, Del 76-78, Barcelona
        
       4,4
       / 5, op basis van 8.071 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 10 minuten lopen van Sant Pau del Camp, Rambla del Raval en El Gato del Raval. Ook Refugi 307 en Monumento a Colón liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Parc de Montjuic ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Paral-lel is het 4 minuten lopen.

       Andante Hotel € 56
       Andante Hotel

       Andante Hotel

       Avinguda de les Drassanes, 23-25, Barcelona
         
        4,4
        / 5, op basis van 1.573 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van Museo Marítimo, La Rambla en Palau Güell. Ook Gran Teatre del Liceu en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Drassanes ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 6 minuten lopen.

        H10 Madison € 98
        H10 Madison

        H10 Madison

        C/ Dr. Joaquim Pou, 2-4-6, Barcelona
          
         4,8
         / 5, op basis van 322 beoordelingen
         4.5 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook La Rambla en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.